0

beş aylık bebeği destekli bir şekilde oturtabilirsin etrafına yastık koyarak çünkü daha fazla bir şekilde gelişimleri hizlancagi için oturtmaya alistrmak lazm etrafına yastıklar koyarak çünkü beş aylık bebek düşer otururken bile vücudunu dik tutamaz. bebeğim ek gıdaya geçmesine bir ay var heyer anne sütün yeterli değilse doktora soyluyerek ek gidaya geçiş yapabilirsiniz. gözleriyle artık birseyleri takip etmeye başladı ayağa kaldırdığında yere basmaya bile çalışır , sağ sola dönebilir artık yatakta dikkat etmen lazım. artık salyasida akar oda dış çıkardığı için yani, herşeyin farkındadır sizi tanıyor annesi veya babası olduğumuzda biliyor. agliyarak veya gözleriyle birşeyi takip ederek kendini ifade edebilir bebeğiniz. şimdilik bu kadar ama dediğim gibi her bebeğin gelişimi bir değil.

0

5. ay itibariyle oturmaya hazırlanıyorlar,gelişimi uyku ile hızlanıyor.günde ortalama 14.5 saat uyuyan 5 aylık bebekler aralıklar uyanıyor ve uyku düzenin oturtmaya çalışıyor.

0

artık gözler,kulaklar tamamiyle açılmıştır.etrafindakileri yavaş yavaş tanımaya başlar.ele avucada geliyordur artık.bol sıkmalı,sevmeli dönemleri başlamıştır.e tabiki ek gıdaya geçmesine de 1 ay kadar bir süre kalmıştır.artık keşfedecekleri çoğalacaktır.

0

valla o aylarda fazla bir gelişim görünmez çevrenin bakışıyla ama hızlı büyüyorlar. yeğen daha dün doğduydu ne zaman 7 aylık oldu bende hatırlamıyorum.