0

bebeğin yedi aylıkken anne karnında mi yoksa doğduktan sonraki gelişimi mi olduğunu belirtmemişsiniz bu yüzden ikisini de yazmakta yarar var. anne karnında 28-32. haftaları kapsayan 7. ay gelişimi için bebekler düzenli uyku periyotlarını bu ayda geliştirirler. göz kapakları hareketli, kirpiklerı oluşmuş olur. bu ayda doğan bebeğin yaşama ihtimali yüksektir. kemik iliğinde kan yapımı başlamış kilosu ortalama 1 buçuk kiloya boyu da 40 santime yaklaşmıştır. beyin gelişimi hızlandığı için omega 3 bakımından zengin balık ve protein açısından zengin beslenmek gerekir. 30lu haftalar girince bebeğin derisi kırışıklardan kurtulup lanugo tüyleri azalır. doğum pozisyonunu da bu aylarda alıp ilerlemeye başlar. ayrıca bebeğin göz bebeği ışığı fark etmeye bu ayda başlar. gelelim yedi aylık bebeğe. yedi aylık bebek anne sütü ile birlikte ek gıdaya çoktan başlamıştır. bir kaç dişi de patlamış, emekleme başlamış olabilir ve oturma başlamıştır. örümcek ayı yedi aydır. örümcek adı verilen yürütec bu ayda kullanmaya başlanır. bebek artık bir kaç kelime söylüyor olabilir. her tuttuğunu ağzına götürme eğilimi vardır. diş çıkarma döneminde olduğu için ara ara huzursuz, eskisi kadar hızlı kilo alamaz ve kilosu ortalama 7-8 kilo arasıdir. inek sütü haricinde yumuşak olan bir çok yiyeceği rahatça tüketir.

0

her bebeğin gelişimi farklıdır.. mesela benim oğlum 7 aylıkken 8 kiloydu boyu da 64 santim de emeklemiyor daha dişleri de çıkmamıştı. ama mesela bir şeyleri eliyle gösterebiliyor ,çok huysuz oluyor. genellikle o da benim oğlum diş çıkaracak de işte 8 aylıkken falan çıkardı.. dişlerini 8,5 aylıkken emeklemeye başladı dediğim gibi yani bebeklerde farklılık gösteriyor her şey yedirebilirsin. mesela çorba, yoğurt ,pilav cacık, puding ,meyve püresi eline meyvede verip yedire biliyoruz. oğlum zaten 6 ve 7 aylık olduğunda annesini babasını tanıyabiliyor insanları ayırt edebiliyor du kimsenin kucağına gitmezdi burada mesela bebeklerin her değişimi aynı olabiliyor yani çoğu bebek annesini babasını tanıdıktan sonra başkasına gitmiyor öyle işte aklımda şu an bunlar var. bir de oyuncakları ile oynayabiliyor artık onlar kavrayabiliyor. eline birşey alıp tutabiliyor.

0

7 aylık bebeklerin küçük ek gıda almaya başlamaları gerekir.bu çorba,meyve püresi,bisküvili süt olabilir.bu yaştayken etrafını yavaş yavaş keşfeder ve neyi görürse ona göre hareket eder.örnek vermek gerekirse sese olan duyarlılığı anne ,babayı tanıması ,seçebilmesi ,tad algılarının çalışmaya başması bu gibi gelişmeler söz konusu olur.

0

7 aylık bebekler ek gıdaya başlamışlardır. meyve yemeyi çok severler.
7 aylık bebeklerin görme yetisi tamamen tamamlanmış sayılır artık nesneleri net bir şekilde görebilirler.
işitme yetileride görme yetileri gibi gelişmiştir. sesleri çok rahat algılayabilirler. 7 aylık bebklerin ortalama kilosu 8 kg dir ş çıkartmaya başlamış olabilirler.
7 aylık bebek artık düşen bir nesneyi arayabilir.
yabancıları sevdiği insanlardan ayırt edebilir.
yüz üstü pozisyondan oturur pozisyona geçebilir.