0

ek gıdaya geçtiği aydır. 6. ayın sonuna doğru artık seslere tepki vermeye başlar. başını bağımsız bir şekilde her yöne çevirebilirler.

0

6 aylık bebekler ek gıdaya başlamışlardır.
görme yetisi oldukça iyi bir hal almıştır. artık daha dik oturabilirler.
6 aylık bebekler yanaklarına burunlarına ayak parmaklarına dokunarak vücudunu tanımaya başlar.
6 aylık bebek tekrar eden heceleri söyleye bilir baba dede gibi.
yüzüstü yatarken sırt üstü dönebilir.
sesinin tonunun ne anlama geldiğini anlar.
yüz ile oynamaktan ve saç çekmekten hoşlanır.
düşürdüğü bir oyuncağın ona geri verilmesini ister.
yuvarlanabilir ve bundan çok hoşlanır.

0

burada anne karnında olan altı aylık bebekten mi bahsediyoruz yoksa hayata gelmiş bir bebekten mi ? orayı anlayamadığım için ikisini de açıklamaya çalışacağım.
-anne karnında ki altı aylık bebek : neredeyse tüm organları oluşmuştur. ayakları elleri ve yüz şekli tamamen olmasa da ortaya çıkmaya başladığı dönemdir.
-hayata gelmiş altı aylık bebek : bebeklerin ilk altı ayda karakterleri oluşmaktadır. biz her ne kadar hiçbir şeyin farkında olmadığını düşünsekte aslında onlar bütün olup biteni anlamış ve sindirmiş olacaklar bu altı aylık süreçte ve bu dönemde ne öğrendilerse karakterlerine ne yansımışsa öyle bir insan olarak hayatlarına devam edeceklerdir.

0

6 aylık bebekler artık ek gıdaya başlar, hareketleri artar, gözüyle cisimleri takip edebilir, daha dik oturabilir, seslere tepki verir ve hafızası geliştikçe kadın ve erkek seslerini ayırt edebilecek duruma gelir. yavaş yavaş dokunma yetisi gelişir. yavaş yavaş oyun oynamaya başlar ve oyundan anlamaya başlar.