0

ben her insanın eşit haklara sahip olduğunu düşünüyorum kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur.

1

hucucat suresi 13. ayet:
''ey insanlar, sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. birbirinizi tanıyasınız diye oymaklara ve boylara ayırdık. allah katında sevabı en çok ve derecesi en yüce olanınız, en fazla çekineninizdir. şüphe yok ki allah, her şeyi bilir, her şeyden haberdardır''

insanlar birbirinden üstün ya da alçak oldukları için farklı değildir. onun için doğru bulmuyorum. kuran'dada bu apaçık söyleniyor.

0

doğru değildir bizim illetimiz de şükür ki öyle şeyler olmuyor karşılaşmıyorum ben en azından.

0

hayır insanların sınıflarına göre ayrılmasını doğru bulmuyorum. sonuçta hepimiz dünyaya aynı olarak geldik ve yaşadığımız hayatı kendimiz seçmedik. o yüzden kimseyi yargılamak veya kimseyi hor görme hakkımız yok.

0

kesinlikle doğru bulmuyorum. insanları yaşadıkları yere göre,maddi durumlarına göre ayırmak kadar çirkin bir hareket yok.kimsenin kimseyi ezmeye hakkı yok bu dünyada.para insana medeniyet getirmez.para insana yalancı bir saygınlıktan başka hiçbir şey getirmez. sınıf ayrımı yapanlar kendi aralarında birleşip kendi kendilerini ayırsınlar.kimse kimsenin özel hayatına, özel haklarına müdahale edemez.

0

hayır doğru bulmuyorum.ayrımcılıktan başka bişey değil.

1

insanların sınıflara göre ayrılmasını tabii ki doğru bulmuyorum ama maalesef ki bazı insanların ön yargıları bu ayrımcılığa neden oluyor.