0

bence isteyen insan istediği ve dilediği şekilde yaşayabilir. buna kimse engel olamaz. belki anne baba olarak buna karşı çıkan insanlar olacaktır ama bir insanı zorla tutamazsınız. zaman değişiyor çağ atlıyoruz artık insanlar bir evin içerisin de birbirlerini tanıyor ve ondan sonra evlenmeye karar veriyorlar. isteyen insan evlenir o şekilde bir hayat sürer isteyen insan beraber yaşar buna kimse karışmamalıdır. herkesin kendine ait özel hayatı vardır herkes kendinden sorumludur.

0

ben ayni evde oturmanin biraz sacmasi oluyor insan iyle rahat olmuyor bide oyle tasamak zor oluyor mesala ev buyukse olabilir mesala .

0

bu konu din tarafına çekilmeyecek bir konudur. çünkü dinde bunun olmamasını söyleyen herhangi bir söz ve ya atıf kesinlikle bulunmaz. insanların bunu yanlış olarak düşünmesinin nedeni aşırı cehaletleri ve ataerkil toplumun onları baskı altında tutarak yanlış yetiştirilmeleri. insanlar sanıyorlar ki aynı evde yaşamak sürekli cinsellik sağlıyor. hayır efendim. insanlar aynı evde yaşayabilir ve birbirlerine yardımcı olabilirler. bunun aksini düşünen insanlar bastırılmış duyguları yüzünden olumsuz düşünüyorlar. olumsuz düşündüklerini söylüyorlar dersek daha doğru olur. çünkü toplumumuzdaki ataerkil kültür anlayışı yüzünden yüzyıllardır bu medeniyet gerilemiş ilerleme kat edememiş ve bir çok sorun ortaya çıkmıştır. insanların aynı evde kalmaları ayıp değildir. ve kesinlikle tekrar söylüyorum din ile hiç bir ilgisi yoktur. burada görüyorum ki para kazanmak adına bir kaç satır yazıp saçmalayanlar var. sizin olmaz demeniz baskıcı ve hür iradeye sahip olmayan, istemediği işleri yapmaya zorlanan bir aile kültüründen geldiğinizin açıkça bir göstergesidir. para kazanıcam diye boş bilgilerle bu konu hakkında olumsuz bir yorum yapmanızdır asıl ayıp olan. çünkü herkes kendi hür iradesi ile istediğini özgür bir şekilde yapabilir ve istediği gibi yaşayabilir. önce kendinize bakıp insanların dediklerini umursamamayı öğrenmeli ve eleştiri yaparken cahilliğinizin verdiği haddini aşma eğiliminizi bir kenara bakıp objektif bir biçimde konuya bakmalısınız. insanların mutlulukları toplumumuzun dar görüşlülüğü yüzünden bu haldedir ve siz bunu yapmaya devam ettikçe türkiye cahil bir kültür yaşıcaktır!

-1

hayır doğru bulmuyorum o zaman evlenmenin bir anlamı kalmıyor ki insanlar aynı evde yaşamak aynı hayatı paylaşmak için evleniyorlar evlenmeden aynı evde yaşayıp da aynı hayatı paylaştıktan sonra evlenmenin bir anlamı yok bence o yüzden ben katılmıyorum bu konuya ve doğru bulmuyorum ayrıca o kızların ailelerine de şaşırıyorum buna nasıl müsade edebiliyorlar nasıl göz yumuyorlar o da ayrı bir tartışma konusu bence

-1

açıkçası ben hiç doğru bulmuyorum bunu. çünkü sonuçta evlenmeden birliktelik işte bir hoş değil. evlenmeden aynı evde yaşamak zaten dinen de aykırı bir şey. günümüz gençleri artık üniversite çağında aynı evde yaşamaya başladıkları için gerçekten hiç kimse tarafından böyle bir durum yadırgamıyor nedense. çevremde çok böyle insanlar sevgililer ve aynı evde yaşıyorlar. insanlar bunu hiçbir şekilde değişik bulmuyor nedense olabilir diyorlar. sonuçta aynı evde yaşadıklarından bir birliktelik olur ve bu dinen aykırı bir şeydir. bunu aynı evde yaşadıklarından kişilerin anne ve babaları hiçbir şekilde haberleri olmuyor onlardan habersiz genellikle aynı evde kalıyorlar. günümüz gençleri tabii ki de ileriki yaşlardaki insanlar da aynı şekilde yapıyor sadece gençlerle sınırlamamak gerekir. anne babalarının rızası olması gerekir ilk önce.bazıları da maalesef ki aynı evde yaşadıkları için kız hamile kalıyor daha sonra da ailesini nasıl söyleyeceğini bilemiyor erkek de çocuğunu istemiyor bazen ve kürtaj yapıyorlar. bu gerçekten de günümüzün gençliğinin çok fazla yaptığı bir şey bebeğini aldırmak o bebeğin günahına nasıl girebiliyor ben anlamış değilim. işte aynı evde yaşamanın gerçekten de evlenmeden hiçbir şekilde doğru bulmuyorum. bence herkesin kararı ama dinen zaten böyle bir şey aykırı keşke hiç kimse evlenmeden aynı evde yaşamasa.

0

evlenmeden birliktelik asla hoş bir durum değil. her ne kadar çağdaş yaşam adına böyle şeyler desteklense bile sonunda olan, bu durumu en çok destekleyen kadına oluyor. insanların evlendikleri zaman yaşayacakları özel bir şeyleri kalmalı. işin dini boyutu zaten apayrı bir konu.

0

doğru bulmuyorum. kültürümüzde de böyle bir durum kabul edilemez. sadece olaya din açısından bakmıyorum. yaşanabilecek ne varsa yaşanıyor ardından evlilikte keşfedecek bir şey kalmıyor.

0

hayır kesinlikle çok karşıyım bu tür durumlara

0

çok yanlış bi durum insanlar evlilik hayatına bişey bırakmıyor sonrada geçinmiyorlar

0

hayır bulmuyorum sonra birbirlerinden sıkılıyorlar bosaniyorlar yanlış bence

0

hayır bulmuyorum herşeyin bir yeri ve zamanı vardır bunları ters veya saçma bir zaman diliminda yaparsanız yazık olur herşeyi tüketmiş olursunuz .

0

hayır doğru bulmuyorum sevgilinle aynı evde kaldın mı zina işlemiş.olursun buda en büyük günahlardan biri insan namusu ahlakı için yaşar neyin ne olacağını bilemezsin niyeti ciddi ise evlenir zaten değilse de takılır zaten o kızın yerine kendi kardeşini de düşünmeli ki ona göre bi kıza yaklaşsın başkası kardeşine yapsa ne yapar acaba

0

hayir dogru bulmuyorum ahlaki acidan hoc bi davranis degil

0

tabi de hoş birşey değil ama yaşayan var yani ne diyebiliriz herkes kendinden sorumlu

0

bence ahlaki değerlerimize gelenek göreneklere ters herşey aniden yaşanıp biter oldu evlilik için beklemek evlenene kadar beklediğin o süreç çok ilgi çekici ama günümüzde böyle değil

0

dogru bulmuyorum. hersey guzelligiyle kalmali. ciftler arasinda lakayitligi on plalan cikarabilir. saygisizliga daha cabuk kapilabilirler. hersey zamaninda guzeldir.

0

kesinlikle doğru bulmuyorum dinende helal değil ama bu zamanda cogu kimse helale harama dikkat etmiyor zaten

0

bulmuyorum ahlaken de doğru olduguna inanmmıyorum

0

hayır evlenmeden kimse sevgilisiyle aynı evde yasamamali hadi günahı geçtim. günah desem başka körükler yapılıyor denecek onun için insan namusunu,şerefini düşünmeli ailesinin yüzünü yere eymemeli. onları düşünüp hareket etmek lazım sevgili gelip geçici kalıcı olacağını sen bilemezsin. onun için çok yanlış birşey öyle yapan insanlar var ne oluyor? ortada kalıyorlar hiç kendilerini düşünmüyorlar ,hamile kalıyorlar. yapmamalı evlen git kocanla yasa sen onun namusu ol, oda senin helalin olsun ikiside aynı gerçi ben e o beni seviyor benimle evlenir diye dusunmesin bazı erkekler işini görünce bırakır bu bana boyleyse demekki hayatına girenler içinde böyle olur düşüncesine kapılırlar. gerek yok yanlış davranışlar . buda benim düşüncem.

0

çok yanlış kesinlikle dinimizce doğru hoş bir davranış değil.