1

vücudu zinde tutar kasları çalıştırır o yüzden sağlıklı

1

spor yapmak neden sağlıklı dir. soru ilk önce farklı geldi. yani nasil bir soru sorula bilir di, spor yapmanın sağlık açısından ne gibi faydaları vardır. olabilir di, kesinlikle yanlış anlaşılmasın. sadece bana farklı geldi. yani soru şuna benzemiş. açıkınca neden yemek yeriz gibi bir soru olmuş. kusura bakmayın da. neyse gelelim spor yapmak neden sağlıklıdır.
çünkü vücudumuz zinde olması lazım ve şuan tükiye de sağlıklı beslenmek diye bir uğraş yok denecek kadar az, yani sağlıklı beslenmeyi biz bilmiyoruz. bilen kişiler de az. bundan dolayı fazla fazla yemekler yediğimiz için sağlığımız zamanla bozuluyor ve sağlığımızı tekrar geri kazanmak için de spor yapmak istiyoruz.
mesela ilk sağlık sıkıntısı fazla kilolar dir. ve bu türkiye de fazla kilo diye tabir edilen obezite hastalığı ciddiye alınacak kadar fazladır. bundan dolayı doktorlar genellikle diyet verir. ama biz yine bu diyete uymakta zorluk cekiyoruz ve bir yerden sonra diyeti bırakıyoruz. ve daha hızlı kilo vermek için spor yaparız. ve diyet yapmamıza da çok fazla gerek kalmaz.
spor vücut için yapılması gereken en temel şarttır. tabi bu yemesine içmesine dikkat edenler için çok geçerli değil ki zaten buna dikkat eden çoğu kişi de spor yapıyor. tabi bunlar benim görüşüm. herkese kolay gelsin.

0

spor zinde olmanın vazgeçilmez kurallarından biridir.spora ilgi göstermek yaş ilerledikçe güç olsa da sağlık açısından oldukça etkili bir materyaldir.bizler spor yapmalıyız tabi ki bu konuda bize doğa artı bir avantaj sunuyor.spor yapan bir insanın vücudunda gelişen hormonların yanı sıra insanı duygusal ve ruhsal yönden sağlıklı yaşamaya istekli hale getiriyor.geçmişten günümüze spor yapmanın sağlık açısından çok yönlü yararları anlatılmıştır.sporun sağlık açısından gerekli oluşu 21. yüzyıla gelindiğinde istek,devamlılık,sabır arz eden bir olgu haline dönüştü.insan bu olguyu hayatına adapte ettiğinde metabolizmasının hızlandığını ve spor yapmanın sağlığı da beraberinde getirdiğini kendi gözleriyle görecektir.

1

daha enerjik oluruz.vücudumuzu dengede tutar.kaslarımızı çalıştırır.ileride yaşımıza göre daha fit ve sağlıklı oluruz.

1

kan dolaşımını hızlandırıp genel metabolizmayı çalıştırdığı için sağlıklıdır.

2

vücudu zinde tutar , metabolizmaya etkisi vardır , yeme içmen düzenli olur , faydası vardır ama aşırı olursa zararı da vardır