0

üzümlü kek bende yaparım severimde buna limon da eklenince güzel oluyor öncelikle şeker ve yumurtalar köpük olana kadar iyice çırpılır ardından bir su bardağı sıvıya ve bir subayları süt eklenip tekrar çırpılır sonra un eklenir kabartma tozu da en son olarak bir su bardağı üzüm ve limon kabuğu rendesi eklenip karıştırılır yağlanmış kek kalıbına dökülür önceden ısıtılmış fırında ilk yirmi dakikada fırın kapısı açılmaz sonra bir kürdan yardımıyla piştimi diye kontrol edilir kürdan bastırılıp temiz çıkarsa pişmiş olur ilk sıcaklığı çıkınca fırından çıkartılır kalıptan çıkartılıp isteğe göre servis edilir

0

kek için öncelikle malzemeleri saymak gerekli
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt yoksa 3 yemek kaşığı yoğurt.
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker (miktar arttırılabilir)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 bardak un ve
üzüm gerekli olan malzemeler bunlar
şimdi yapılışına geçelim
şeker ve yumurtaları bir kaba alın üzeri köpük köpük olana kadar çırpın.
daha sonra süt ve sıvıyağı ekleyip karıştırın.
şimdi unu eleyerek kabınıza boşaltın.
kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyerek karıştırın hamurun iyice karıştığından eminseniz üzümleri ekleyin ve bir kaç kez daha karıştırın.
karışım hazır.
karışımı kek kalıbına veya borcama dökün önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 35 40 dakika kadar 180 derecede pişirin.
afiyet olsun.

0

önce iki tane yumurtayı ve bir su bardağı toz şekeri iyice çırpıyoruz en önemli püf noktası burası iyice çırpılması gerekiyor. daha sonra bir su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvı yağı da ekleyip tekrar çırpıyoruz. iki buçuk su bardağı una bir paket kabartma tozu ve bir paket vanilyayı eleyerek bu karışıma ekliyoruz. elemek kekin daha iyi kabarmasını sağlayacaktır. eklediğimiz unu karıştırıyoruz fakat bunu bir kaşık yardımıyla yavaş yavaş yapmanızı öneririm. en son yarım su bardağı kuru üzümü ekleyip kek hamurumuzu elde etmiş oluyoruz. yağladığımız kek kalıbına her tarafa eşit miktarda gelecek şekilde hamurumuzu döküyoruz. daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırına kokuyoruz. yaklaşık kırk , kırkbeş dakika pişiriyoruz. kekimiz hazır. afiyet olsun.

0

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı kuru üzüm
portakal ve limon kabuğu rendesi
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz,üzüm hariç diğer malzemeleri ekleyip,kek hamurunu hazırlıyoruz.en son üzümleri ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz. kek kalıbına alıp fırına verip pişiriyoruz. 180-200 derece fırında 35 40 dakika pişiyor.

1

kabire konmadan önce herşeyi izleyeceksiniz seni toprağa gömerlerken izleyeceksin daha sonra herkes gidince sorgu başlayacak ondan sonra amellerine göre muamele göreceksiniz.