0

3 yumurta 1 buçuk su bardağı şeker ile çırpılır yarım su bardağı sıvı yağ eklenir bir bardak çayın demi eklenir bir paket kakao 1 tatlı kaşığı tarçın iki buçuk su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu eklenir ve çırpılır daha sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir yaklaşık 40 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır çaylı kek annelerimizin özgün tariflerinden bir tanesidir.

0

çaylı kek içinde önceden demlenmiş soğutulmuş çay vardır şeker yumurta un kabartma tozu bulunur

0

malzemelerimiz 3 yumurta 2 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı demlenmiş çay 3 su bardağı 11 yemek kaşığı kakao yarım yemek kaşığı tarçın iki kabartma tozu dur.hazırlanışı ise yumurtalarımızı ve şekerimizi birlikte köpük köpük olana kadar çırpıyoruz sıvıyağı ekleyip önceden demleyip soğuttuğunuz bir su bardağı çayımızı ekliyor çıkmaya devam ediyoruz unumuzu kokumuzu tarçını ekleyip en son olarak da kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz bir müddet boyuncahazırlanmış kekimizi kek kalıbınıza ilk önce yağlayıp ondan sonra kek kalıbının içine döküyoruz 180 derecelik fırında pişirip fırından çıkarıp ters çevirdiğimizde soğumasını bekleyip üzerine pudra şekeri serpiyoruz ellerinize sağlık afiyet olsun kekimizin daha güzel olması için yumurta oda sıcaklığında bekletilmelidir şekerle yumurta köpük köpük olana kadar çırpın malıdır çayımız solmuş olmalıdırtarçın kabartma tozu gibi malzemelerin eleyerek kullanırsak daha güzel kabarma sağlayabiliriz fırına koyulan kekimizi de 20 dakika boyunca fırın kapağını açmadan bekletirsek kekimiz solmaz kekinizi sade yapmak isterseniz de kakao koymazsanız elde edebilirsiniz bunlar da benden size püf nokta..

0

çaylı kek mi? evet çayla kek birlikte çok güzel gider ama kekin içinde çay mı? evet ilginç bir kek. gelin bu kek nasıl yapılıyor bakalım. önce malzemeleri; bir su bardağı demli çay oda ısısında 3 adet yumurta 1 buçuk su bardağı toz şeker 1 çay bardağı sıvı yağ 3 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 su bardağı un üzeri için hazır çikolata sosu isteğe bağlı dövülmüş fındık fıstık hindistan cevizi antep fıstığı. hazırlanışı; derin bir kaba 3 adet yumurta kırılır bir buçuk su bardağı toz şeker eklenir mikserle 4 dakika köpürene kadar çırpılır bir su bardağı soğumuş demli çay bir çay bardağı sıvı yağ dökülüp mikser ile karıştırılır. 3 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu ve 2 su bardağı eklenerek karıştırılır. bir kek kalıbının içine yağ ile yağlanır birazcık un serpiştirilir ki yapışmasın hazırladığınız kek karışımını kalıbın içine döküyoruz. önceden ısıtılmış 170 derece fırına verilir yaklaşık 35 dakika boyunca pişirilir. fırındayken pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdan yardımıyla bakabiliriz. kürdana batırıp çektiğimizde kuruysa pişmiştir. sen kek çıkarılıp ılımaya bırakılır daha sonra kalıptan ters çevrilir ve servis tabağına konulup çikolata sosu dökülür antep fıstığı atılır dilimlenir ve çayımız ile birlikte afiyetle yenir elinize sağlık afiyet olsun.

0

normal bir kek tarifine uyularak yapılabilir. sadece içine süt yerine çay demi konur. genelde bir bardak konur. tarçın ve kakao yakışır bu tarife. üzerine de pudra şekeri ekilebilir. oldukça lezzetli bir kektir. afiyet olsun yapıp yiyenlere...

0

soruyu tam olarak anlamadım çaylı kek mi yoksa çayın yanında kek mi nasıl yapılır çaylı kek diye bir tarif varsa ben daha önce hiç denemedim de duymadım ama kek tarifini verebilirim.öncelikle malzemeler;süt,şeker,yumurta,kabartma tozu ,vanilya,un
öncelikle süt ve şekeri iyice karıştırıyoruz köpürtene kadar karıştırmaya devam ediyoruz daha sonra üstüne süt ekleyip tekrar karıştırmaya devam ediyoruz son olarak şekeri de ekleyip bir daha karıştırıyoruz ve un ,kabartma tozu,vanilya eklendikten sonra fırına sürüyoruz.