0

sivaslıyım,sivas kangal köpeğiyle meşhur,çoban ve bekçi köpeği olarak bilinirler,sahiplerine çok sadıktırlar,isimlerini kangal ilçesinde alırlar. sivas'ın meşhur yemekleri, kesme aşı ,baviko ,madımak, mumbar dolması,düğün pilavı,kelle tatlısı,sivas kebabı, sivas köftesi,göceli kapamasıdır.tarihi yerleri,ulu camii,çifte minareli medrese,gök medrese ,ziyabey kütüphanesi,şeyh hasan bey kümbeti, kurşunlu hamam,behram paşa hanı gibi daha bir çok yeri vardır. tarım da ise,buğday,fasulye ,şeker pancarı,mercimek,patates,elma,portakal,nar,mandalina üzüm,armut gibi meyveler yetiştirilir.

1

memleketim adana nesi meşhur dersen bicisi şalgamı kebabı şırdanı ama benim en sevdiğim hırsızı uğursuzu torbacısı arkadaş her gün haberlerde adana görmek zorunda mıyım şehir dışına bir yere gidiyoruz adanlalıyım oo abi sende bıçak falan vardır bizi öldürme diyorlar çok vahim durum adana'nın her yeri böyle değil aslında nasıl diyim ankara'da çinçin var mesela burda da bir kaç yer var güneyde ama tüm adanalılar kavgacı değildir hani içimizde bir yiğitlik var ama öyle çok da kötü insanlar değiliz. burda fena hırsızlık meşhur valla youtubeda var bir kaç video izleyin abi adamlar kendi aralarında yarışma düzenliyor en çok kim hırsızlık yapacak diye diğeri de yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum etinden korkanin kemiğini falan diyor çok garip bir şehir garip insanları var meşhur yani

0

memleketim samsun,bafra ilçesi kapalı pidesi ile meşhur.odun ateşinde özellikle kıymalı ve soğanlı iç harcı ile yapılır.

1

eskişehir'liyim. lületaşı,çiböreği,med helvası,hamamları çok meşhurdur

0

künefe ve biberli ekmek ile meşhur , hatay memleketim .

0

erzurum cağ kebabı oltu tesbihi ve kadayıp dolması

0

memleketim kahramanmaraş'ın çağlayancerit ilçesidir.caglayancerit ceviziyle meşhur bir ilçedir.