0

aralıklı oruç diyetinin mantığı güne kahvaltı öğününü atlayarak kısıtlı zamanda yemek yemeye dayanır. mutfağınızı yenilediğinizi düşünün ilk yaptıgınız her seyi yıkmak olur. eski dolapları yıkmadan yenilerini getiremezsiniz cunku tıpkı bunun gibidir hücre yıkımı. evet düzgun calısmayan hücre ve proteinleri yıkıp yerine saglıklı calısan hucreleri koymaya dayanır. bu yüzden yararları oldukça fazladır

0

teyzemin her pazartesi tekrar başladığı oruç diyeti

0

intermittent fasting, bilinen adıyla oruç diyeti, kilo vermek ve aynı zamanda sağlıklı olmak için yapılan popüler bir diyettir. diyetin temelinde bol su içmek yer alır. yüksek kalorili besinlerden uzak kalınarak karbonhidrat ağırlıklı beslenme olabildiğince düşürülmelidir. bu diyette çay ve kahve serbesttir. diyetin amacı ise belirli süreler aç kalınarak, vücudun uzun süreli tok hissetmesini sağlamaktır. böylelikle, besin tüketimi eskisine göre daha da azalacaktır. bu diyet için bilinen yöntemlerden biri 16/8 yöntemidir. yani, gün içinde 16 saat yemek yenmemelidir. haftada 2 gün aç kalma yöntemi ise, 5:2 diyet olarak bilinir. bunun yanı sıra, savaşçı yöntemi ile geceleri bol porsiyonları bir yemek yenilirken gündüzleri aç kalınabilir. uygun zamanlarda öğün atlanması işlemi ise spontan yemek atlama yöntemi olarak uygulanmaktadır. oruç diyeti yapanlar bu yöntemlerden herhangi birini tercih edebilirler.

0

kelime anlamına bakarsa aralıklarla oruç anlamına gelir ...

0

intermittent fasting aralıklı oruç tutma anlamına geliyor.if diyeti ise stratejik olarak aç kalma ve beslenme aralıkları ile sağlıpı performansı ve vücut kompozisyonunu geliştirmek için yapılıyor.yıllar önce ramazan orucu ile beraber fiziksel performansı artırmayı hedeflediğim için uygulamaya başladığım if diyeti başta kendimde ve takipçilerimde iyi sonuçlar verdi
iştahınız ve yağ oranınızı eforsuz bir şekilde kolaylıkla kontrol edebilirsiniz

0

intermittent fasting (aralıklı perhiz) ülkemizde aralıklı oruç diyeti olarak da adlandırılmaktadır. son dönemde popülerliği çok artmıştır. bir çok araştırma bu diyetin vücudumuza ve beynimize önemli etkiler yarattığını, hatta ömrümüzü uzatabileceğini göstermektedir. bu perhiz bir birini izleyen perhiz ve yemek yeme aralıklarını takip ederek yapılan bir diyettir. hangi yiyeceklerin değil ne zaman yemek yiyeceğimizi tayin eder. geleneksel olarak bildiğimiz diyetlere benzemeyen bu perhiz sitemine yemek yeme düzenleyicisi diyebiliriz. en sık kullanılan yöntem günün onaltı saatini haftada bir veya iki tam gün(24 saat) periz yaparak hiçbir şey yemeden ya da çok az kalori alarak geçirmektir. 16/8 yönteminde, kahvaltı öğünü atlanır ve günün tüm öğünleri sekiz saatlik bir zaman dilimi içerisinde örneğin 13.00 ile 21.00 arasında yenir. ye-dur-ye yönteminde ise her hafta bir ya da iki gün yemek yenmez, örneğin bir akşam yemeği yendikten sonra ertesi gün akşam yemeğine kadar hiçbir şey yenmez. 5:2 diyetinde ise haftanın iki günü sadece 500-600 kalorilik yemek yenirken diğer günler normal yenir. perhiz aralıklarında içecekler serbesttir, şeker içeceklere konmamak şartı ve şekersiz içeceklerden uzak durmak koşulu ile yemek yenmeyen zamanlarda içecek tüketebilirsiniz. perhiz aralıklarında gıda takviyeleri alınabilir ama zaten gıda takviyelerinin yemeklerle birlikte alınması daha faydalıdır. perhiz aralıklarında spor aktiviteleri yapılabilir. yalnız her türlü diyet kas kaybına neden olduğundan bu diyet yöntemide uzun süreli olduğunda kas kaybına neden olacaktır. çocuklar üzerinde bu diyeti uygulamayınız.

0

oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oru. tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç totoyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tuutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruçtutuyorum oruç tuutyorum oruç tutuyom oruç tutuyrum oruç ututyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç ututyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç ututyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tututyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tututoyrum oruç tutuyorum oruç tututyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuoyrum oruç tutuyorum oruç tutuoyrum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyorum oruç tutuyrum oruç tutuyorum yeter.

0

adı ingilizce olunca bizim çağdaş, moderen, sosyetiklerimiz hücum ediyor, trend yapıyor, rağbet ediyor.
yahu allahın emri olan orucu tutun. akabinde pazartesi perşembe ve eyyamı biyz (kameri ayların 13-14-15.günleri) oruçlarını tutun. alın size sağlık, esenlik, mutluluk ve elbette sevab...

1

oruç diyeti olarak bilinen bu yöntem çok eski dönemlerden beri kullanılan bir diyet metodudur. aslında tüm insanlık tarihi boyunca uygulandığı dahi söylenebilmektedir. bu hızlı diyet yöntemi günümüzde çoğu kişi tarafından bilinmemektedir, çünkü bu alışkanlık neredeyse unutulmuştur. şu anda dünyanın en popüler sağlık ve fitness trendlerinden birisidir. insanlar kilo vermek, daha sağlıklı olmak ve yaşam tarzlarını basitleştirmek için bu yöntemi kullanmaktadırlar. bir çok çalışma bu diyetin vücudunuzda ve beyninizde güçlü etkileri olabileceğini ve daha uzun yaşabilceğiniz söylenmektedir.

0

oruç diyeti olarak bilinir ve tüm insanlık zamanında uygunlanmış bi diyettir bu hızlı diyet yöntemi günümüzde çogu insan tarafından bilinmemektedir çünkü bu alışkanlık neredeyse unutulmuştur ve günümüzde sağlık ve fitness trendlerinden biridir

0

oruç diyeti olarak bilinir çok eski dönemlerden beri kullanılan bir diyet metodudur aslında tüm insanlık tarihi boyunca uygulandığı dahi söylenebilmektedir bu hızlı diyet yöntemi günümüzde çoğu kişi tarafından bilinmemektedir çünkü bu alışkanlık neredeyse unutulmuştur şu anda dünyanın en popüler sağlık ve fitness trendlerinden birisidir insanlar kilo vermek daha sağlıklı olmak ve yaşam tarzlarını basitleştirmek için bu yöntemi kullanmaktadır birçok çalışma bu diyet türünün vücudunuz ve beyniniz üzerinde güçlü etkileri olabileceğini ve hatta daha uzun yaşamamıza yardımcı olabileceğinin göstermektedir her gün 16 saat aç kalarak, haftada 2 gün aç kalarak, haftada bir veya iki gün yirmi dört saat aç kalarak, gündüzleri aç geceleri dengeli ve büyük porsiyon bir yemek yenerek ya da öğün atlanarak gerçekleştirilebilir.

0

basitçe açıklamak gerekirse aralıklı oruç diyetidir. zamanı ve oruçu ikiye ayırmak. beslenmemize bu program dahilinde yapmaktır. yemek zamanlarında istediğinizi istediğiniz miktarda yiyebilirsiniz. aralıklı oruç diyeti kilo vermek, bedenini korumak isteyen herkes tarafından uygulanabilir. yemeklerimizi değiştirmek zorunda kalmadan, aralıklı oruç diyeti nispeten kolay uygulanabilir. hale getirmektedir oruç kelimesi bu bağlamda geçirilen süreyi ifade eder. oruç zamanında soğuk şekersiz çay, bitki çayı ve aşırıya kaçmamak kaydıyla sade kahve içilebilir. bu sürede içilen içecekler şeker, süt ve tatlandırıcı içermemelidir. aralıklı oruç bir kaç farklı biçimde uygulanabilir:
1-) 16/8 metodu: 16/8 metodu da 16 saatlik orucu 8 saatlik yemek suresi takip eder 8 saatlik yemek suresinin 23'e kadar uzatılabilir. akşam yemeğinden sonra yemeğini keserek ve ertesi günün kahvaltısını atlayarak. bu yöntem uygulanabilir. örneğin akşam yemeğini saat 20 de bitirdiğinizde varsayarsak ertesi gün saat 12'de yemeğe başladığınızda 16 saatlik bir oruç tutmuş olursunuz. bu sürede su gibi içecekleri içerek açlığı bastırabilirsiniz.
2-)pek çok kişi 16/8 in en doğal aralıklı oruç acemi olduğunu düşünmektedir. 25/2 diyeti 5/2 diyetinize haftanın 5 günü normal 2 günü sadece 500 veya 600 kalori olacak biçimde yemek yenir. oruç zamanlarında kadınlara 500 erkeklere 600 kalori alınması tavsiye edilir. örneğin salı ve cuma hariç haftanın her günü normal yemek yerken küçüklüğün gelebilir.
3-) bu metodda haftada 1 veya 2 kez 24 saatlik bir oruç tutulur. örneğin gün içinde seçtiğiniz bir öğünün ardından ertesi gün aynı zamana kadar oruç de içine girebilirsiniz. bu yöntemle de oruç süresince su çay kahve gibi kalorisiz içecekler içilebilir. faydaları ise
kilo verdirir. aralıklı oruç kilo vermenin güvenli ve etkili bir yöntemidir. obezite sorunu olan kişiler üzerinde yapılan araştırmalar yöntemin kilo vermeye yardımcı olduğunu göstermiştir. insan bedeni farklı koşullara adapte olabilme konusunda çok beceriklidir. bu yöntem belirli bir süre uygulandığında beden, kan şekerini dengelemek için karbonhidrat ve proteinler yerine yağlara yönelmesi gerektiğini öğrenir. hormonları dengeler oruç tutulduğunda kan şekeri ve insülin seviyesi düşerken, büyüme hormonu artış gösterir. bu etkiler insülin hassasiyetini normal seviyeye çekerek diyabet ve kalp hastalığı riskini azaltır. ayrıca az yemeye alışan bedende açlık hormonu düzene girer ve trigliserid seviyesi düşer yaşlanma etkilerini geciktirir ve 30 yaşın üstünde iseniz ve az hareket gerektiren bir yaşam stiliniz varsa beden soma topaz olarak bilinen döneme girer. sonra topaz kısaca yaşın ilerlemesi ile birlikte baş gösteren büyüme hormonu yetersizliğidir. büyüme hormonu azalınca beden kas ve kemik yoğunluğunu kaybeden özellikle karın bölgesinde yağlanma oluşmaya başlar 16 ila 24 saatlik bir açlık hissi kaybedilir.

0

intermittent fasting oruç diyeti oolarak bilinir. belirli zaman dilimlerinde aç kalarak yapılan bir kalori yakma diyeti diyebiliriz. örneğin günün 18 saatlık diliminde hiç birşey yemeyerek sadece su ve çay gibi kalorisi düşük içeçeklerek tüketerek diğer kalan saatlerde ise besinlerimizi alabılecegımız diyet türüdür.

0

intermitteng fasting dunyaca yapilan populer diyet ve fitness dır

0

intermittent fasting şu an dünyadaki en popüler diyet ve fittness türlerinden biridir aralıklı yemek yemek anlamına gelmektedir insanlar intermittent fastingi sağlıklı olmak kilo vermek ve hayatlarını basitleştirmek için kullanıyorlar bazı araştırmalar göre beynimize ve vücudumuza yararı çoktur ve daha uzun yaşamayı sağlamaktadır aynı zamanda intermittend fasting yemek yenen ve yenmeyen döngülerden oluşmaktadır bu diyet türünde ne yenmesi veya yenmemesi gerekiği değil yeme aralıkları yani saatleri söylenir yani aslında bir diyetten önce bir yeme planı olarakda bakılabilir bu türün metodları günün on altı saati birşey yememek veya haftada iki kez yirmi dört saat bir şey yememek nasıl yapılacağına gelince iki periyottan oluşuyor yeme periyodu ve yememe periyodu yememe periyodunda çok az veya hiç bişey yenmiyor en populer metodları ise ilk olarak 16/8 metodu bu metodda kahvaltı atlanıyor ve günün sekiz saati yemem yeniyor yani saat ikiden saat sekize kadar yemek yeniyor sonra aç kalınıyor ikincisi ye dur ye metodu bu metodda kişi haftanın bir veya iki günü yirmi dört saat hiçbirşey yemiyor son metod ise 5:2 metodu bu metodda ise üst üste olmayacak şekilde haftanın iki günü kadınlar beş yüz erkekler altı yüz kalori yiyor diğer günler serbest bu metodlar arasında 16/8 metodu en kolay ve en çok tercih edilen metoddur

0

intermittent fasting yani oruç diyeti olarak da bilinen bu hızlı diyet şekli ile 15-16 saat aç kalıp sadece sıvı tüketmek şartıyla geri kalan 8-9 saat içerisinde yemek yenmesine izin veriliyor. bu diyet ile hızlı bir şekilde kilo ve yağ kaybı yaşayabilirsiniz ancak kötü yanı ise metobolizmayı az yemek yiyerek yavaşlatmaktır. bu sebepten riski de vardır. bu diyet ile kendinizi rahatsız hissederseniz diyete ara vermelisiniz. zor bir diyettir sonuçları çok verimli olmaktadır. güçlü bir bünye ile çok iyi sonuçlar alınabilmektedir.

0

oruç diyetidir. birçok çeşidi bulunmaktadır. en sağlıklı kilo verme işlemi tabi spor destekli olmalıdır.

0

oruç diyeti olarak da geçen bir diyet biçimidir ve günde iki kez yapilir

0

intermittent fasting bir çeşit diyet şekli ve oruç şeklidir. eski yıllarda çok fazla kullanılmaktadır. iki çeşidi vardır biri 5e 2 diyeti diğeri de 8 saat diyetidir. intermittent fasting diyabet bunama ve kanser gibi hastalıkları önlemek için yapılan bir diyet türüdür. oruç diyeti olarak da bilinir if.

0

canan karatayin diyet anlayisiyla esdeger bir oruc diyeti olarak gecmektedir gunun sadece 8 saatinde yiyip iciyorsunuz sonra ki 16 saatte hicbirsey yemiyorsunuz sadece su ya da yag yakimini hizlandirack icecekler icebiliyorsunuz bence boyle olaylara girip metabolizmanizi yavaslatmayin ne kadar yerseniz o kadar calisir ha tabi ki dengeyi kacirmadan yemeniz gerekmektedir