0

alerjik sorunların sık yaşandığı mevsim geçişlerinde görülme oranı artan bir hastalık da alerjik rinit. hapşırma, burun tıkanıklığı, gözlerde kızarıklık gibi şikayetlere yol açan alerjik rinit yaşam kalitesini önemli oranda düşüren bir sorun.

burun iltihabı olarak tanımlanan rinitin alerji kaynaklı olmasına alerjik rinit deniyor. alerjik rinitin en önemli nedeni havada uçuşan polenler ile ağaçlar. benzer reaksiyonlar küf, hayvan tüyü, ev tozu ve akarları gibi alerjenlere karşı da gelişebiliyor. mevsimsel alerjik rinite özellikle ağaç polenleri sebep olurken yıl boyu devam eden alerjik rinitin nedeni ise hamam böcekleri ve ev tozu akarları.

0

alerjik rinit saman nezlesiyle hemen hemen eşdeğerdir. kulak boğaz burun tıkanması göz yaşarmasi gibi genelde bahar aylarında görülen alerjik bi rahatsızlıktır

0

kulak burun boğaz doktorlarının tedavi ettiği bir rahatsızlık olup daha çok bu hastalık burun alanında olmaktadır ve alerjik tepki gösterir. daha çok bahar aylarında baş gösteren bir rahatsızlıktır.

0

alerji semptomları hocanın başı mak istemeyen yabancı bir maddeye antijen yanıt vermesi ile başlıyor buda alerjinin giriş yerine antikor göndererek yapıyor alerjen ve antikor arasındaki savaş kana çeşitli kimyasal maddelerin salınımına neden oluyor kimyasal maddelerde alerjik hastalık belirtilerini yolaçıyor alerjik zenit son on yılda avrupa’da sıklığında artış olsa da hayatı tehdit eden bir hastalık olmaması tavsiye üzerine alınan ilaçlarla doktora gitmeden geçici araba sağlanabilmesi nedeniyle nadiren ciddi bir problem olarak değerlendiriliyor alerji klinik belirtileri hapşırma gözlerde burunda kaşıntı burun tıkanıklığı burun akıntısıı ve bazen baş ağrısı olarak sıralanıyor bazı hastalarda işlem problemleri boğaz ağrısı ses kısıklığı ve öksürük olarak görülebilir alerji yakınmaları bazı kişilerde bütün yıl boyunca sürerken bazılarını bilmesine de artış gösteriyor mevsimsel alerjik rinit ya da bahar nezlesi olan kişilerin yakınmaları ilkbahar ve sonbahar aylarında ortaya çıkar en sık neden olan alarcın acim acı yabani ot polenleri yıl bol alerjik rinit yakınması olan ada ev tozu akarı küf mantarları bir hayvan tüyleri en sık rastlanılan alerjenler diğer taraftan hava kilidini allerji yakınmalarını artırdığını gösteren çalışmalarda bulunuyor bu konuda istanbul’da yapılan bir araştırmada hava kirliliği olan bölgelerde alyaz yakınmalarını daha fazla olduğu tespit ediliyor polenler gıdalar mantar toz hayvan tüyleri kim yaslamakler bazı ilaçlar ve çevresel insanlar alerjik reaksiyonlara neden olabiliyor saman nezlesi planları nedeniyle oluşuyor türkiye’de entegrasyonun alarcınz için poli baz alacağını her zaman var ev tozu akarı evcil hayvanları gıdalar bazik mesamatler gibi balerinlerin dolaştı 1 tl sıklıkla köşelerinde evler kapalı iken artıyor küf mantarı da polenlerib ya da bahar nezlesi olan kişilerin yakınmaları ilkbahar ve sonbahar aylarında ortaya çıkar en sık neden olan alerjenlercim ağacı yabani ot polenleri yıl boyu alerjik rinit yakınması olan ada ev tozu akarı küf mantarları ve hayvan tüyleri en sık rastlanılan alerjenler diğer taraftan hava kilidini alerji yakınmaların artırdığını gösteren çalışmalarda bulunuyor bu konuda istanbul’da yapılan bir araştırmada hava kirliliği olan bölgelerde alyaz yakınmaların daha fazla olduğu tespit ediliyor polenler gıdalar mantar toz hayvan tüyleri kim yaslamakler bazı ilaçlar ve çevresel insanlar alerjik reaksiyonlara neden olabiliyor saman nezlesi polenler nedeniyle oluşuyor türkiye’de entegrasyonun alerjiniz için poli baz alacağını her zaman var ev tozu akarı evcil hayvanlar gıdalar bazik mesamatler gibi balerinlerin dolaştı biraz sıklıkla köşelerinde evler kapalıyken artıyor küf mantarı da polenler gibi alerjik reaksiyon neler oluyor ve hem evde hem dışarda bulmuyor ev içi bitkileri nemli bölümler banyo mantarların ekseriyetle bulunduğu yerler renkli ve kokulu çiçekler sandığının aksine nadiren alerjiye neden oluyor alerjik rinit nadiren ciddi bir problem olarak değerlendiriliyor

0

alerjik nezle demektir. burnun ıcındeki zarlarda polenler mukozla karsılasınca vucudumuz bunu tehlıke olarak algılarsa orada bır savas meydana gelır..

0

ben sağlık üniversitesinde okuyorum.alerjik rinit; tıbbı olarak normal de zararsız olan maddelere karşı başka insanların göstermediği şekil de bağışıklık sisteminin farklı ve aşırı reaksiyon göstermesine alerjik rinit denir.

0

bir diğer adı ile saman nezlesi olarak bilinen alerjik rinit, aslında elrjik bir iltihaptır. alerjenler burun mukozasında, kaşıntı, burun akıntısı veya hapşırık gibi durumlarla kendini belli eder. genellikle sonbahar aylarında daha fazla görülür. saman nezlesine, solunum yoluyla havadan alınan toz, polen gibi alerjenlerin neden olabileceği gibi aynı zamanda alerjik olmayan durumlar da sebep olabilir. örneğin kullanılan bazı ilaçlar, hormonal bozukluklar ya da hormonal dengesizlikler, anatomik bozukluklar ve infeksiyonlar da başlıca etkenlerdendir.

0

alerjik rinik burun mukozasinin alerjik durumlardan dolayi iltihaplanma durumudur.alerjik rinit olarak bilinen bu rahatsizligin bir diger adi ise saman nezlesidir.allerjenler ,solunum yolu ike buruna girmektedir.burun mukozasina yapışarak,iltihap olusmasina neden olur. alerjik rinit genellikle alerjiye yatkin kişilerde görülmektedir uzun yillar gorulmeye devam eder.fakat yas aldikca hastalikta azalma meydana gelir mevsimsel olarak siklikla gorulmektedir polenlerin ortaya cikip uçuştuğu bahar

0

alerjik rinit; tıbbi olarak normalde zararsız olan maddelere karşı başka insanların göstermediği şekilde bağışıklık sisteminin farklı ve aşırı reaksiyon göstermesine alerjik rinit denir.

0

bir diğer adı da saman nezlesidir. burun içini kaplayan mukozanın alerjik nedenli iltihaplanmasına alerjik rinit denir. özellikle alerjik yatkınlığı olan kişilerde daha sık görülür. çoğunlukla ömür boyu sürer ancak ilerki yaşlarda şiddeti azalabilir. en sık görülme nedeni rüzgarın havada uçurduğu polenlerdir. bunun yanı sıra alerjik rinit herhangi bir alerjen tarafında da tetiklenebilir. kendiliğinden geçme olasılığı olsa da alerjenlerden uzak durmak önemlidir.
yukarıda bahsedildiği üzere alerjik rinit alerji kaynaklı burun iltihabidir. alerjenlerin burunda bulunan hava yolu mukozasına yapışarak iltihabi reaksiyonları başlatması ile oluşur. belirli mevsimlerde özellikle polenlerin havada uçuştuğu bahar aylarında meydana gelmektedir. alerjik rinitin nedenleri; havada uçuşan polenler, küf, hayvan tüyü, ev tozu ve akarları, kuru ve rüzgarlı havalar(polen miktarı bu havalarda fazladır), hamam böcekleridir.

0

burun akıntısı şikâyetidir hapşırma kaşıntı akıntı gibi belirtileri vardir

1

allerjik rinit burun akıntısı şikâyetidir

0

alerjik rinit burun iltihabı dir toz ve çeşitli durumlardan kaynaklı burunun tahriş olmasıdır

0

burun içini kaplayan mukozanın alerjik nedenli iltihaplanmasına denir ve özellikle alerjik yatkınlığı olan kişilerde daha sık görülür. çoğunlukla ömür boyu sürer ancak, ileri yaşlarda şiddeti azalabilir.en sık görülme nedeni rüzgarın havada uçurduğu polenlerdir ancak herhangi bir alerjan tarafından tetiklenebilir. kendiliğinden geçme olasılığı çok düşüktür.ama soruna neden olan alerjanlardan uzak durmak önemli faydalar sağlamaktadır. hastalığın yaygınlığı oldukça yüksektir ve bilimsel çalışmalara göre, toplumun yaklaşık beşte birinin alerjik rinitli olduğu belirtilmektedir. alerjik rinit olan kişilerde sosyal ve psikolojik sorunlar daha sık görülmektedir

0

çevre önemleri: alerjik rinit tedavisi öncelikle çevreden alerjenlerin ve tahriş edici maddelerin uzaklaştırılması ile başlar. çocuğun çevresinde bulunan en önemli ev içi alerjenler ev tozu akarları hayvan tüyleri ve küfler olduğu için bu yönden korunma yararlı olabilir ev dışı içi dışı hava kirliliği de alerjik rinitli hastaların şikatetlerini tetikleyebileceğinden özellikle büyük şehirlerde ki hava kirliliği ile mücadele etmek gereklidir. rinit tedavisinde kullanılan ilaçların çoğu burun içine veya ağızdan kullanılmaktadır. bu ilaçların etkinliği kişiden kişiye değişmektedir. ilaçlar kesildiğinde etkileri devam etmemektedir. burun içine uygulanan ilaçların en büyük avantajı ilaçların yüzsek dozda boğrudan burun içine verilmesi ve vücuttaki etkilerin nerede ise hiç olmamasıdır. ve alerjij rinit hakkında yukarıda bir arkadaşımız kesinlikle kronik bir hastaliktir diye cevap vermiş. 2 kr para kazanacağım diye millet sağlığına yorum yapma bilinçsiz bilinçsiz güzel kardeşim. sekiz yıllık eczacılık hayatımda kronik alerjik rinitide akut'uda gördüm arkadaşlar

2

alerjik rinit belirtileri hapşırma gözlerde burunda kaşıntı burun tıkanması burun akıntısı ve bazen de baş ağrısı olarakta sıralanıyor bazı hastalarda işitme problemleri boğaz ağrısı ses kısıklığı öksürük görebiliyor. alerji yakınmaları bazı kişilerde bütün bir yıl boyunca sürekli bazı kişilerde de belli mevsimlerde artış görüyor. mevsimsel alerjik rinit ya da bahar nezlesi olan kişilerde yakınmaları ilkbahar ve sonbahar aylarında ortaya çıkıyor. en sık neden olan alerjiler çim ağaç ve yabancı ot polenlerin yıl boyunca alerjik rinit yakınması olanlarda ev tozu evlerin nemlenmesi ve küflenmesi bu hastalığa sebep olan nedenlerden biridir yani alerjik rinit toza hassasiyeti olan diğer adıyla saman nezlesi olarak biliniyor.

-1

allerjik rinit allerji kaynaklı burun iltihabıdır. ve halk arasında saman nezlesi olarak bilinir. kişinin neye alerjisi var ise alerjen maddeler burun mukozasına yapışarak kişiyi nezle yapar.

0

alerjik rinit diğer adıyla saman nezlesi anlamına gelir.genellikle havalarda oluşan polenlerden ve tozlu ortamlardan bu hastalık oluşur.kendiliğinden geçmez.doktora gitmek gerekir.

-1

alerjik rinit diğer adıyla saman nezlesi burun içini kaplana mukozanın alerji nedeniyle iltihaplanmasına denir ve özellikle alerjik yatkınlığı olan kişilerde daha sıklıkla görülür çoğunlukla ömür boyu sürer ancak yaş ilerledikçe alerji şiddeti azalabilir en sık görülme nedeni rüzgarın havada uçurduğu polenlerdir ancak herhangi bir alerjide bunu tetikleyebilir kendiliğinden geçme olasılığı çok düşüktür ama soruna neden olan alerjiden uzak durmak olumlu sonuçlara yol açar hastalığın yaygınlığı oldukça fazladır uzmanların araştırmalarına göre toplumun yaklaşık beşte biri alerjik rinit hastalığına sahiptir alerjik rinit olan kişilerde sosyal ve psikolojik rahatsızlıklar daha fazla ve sık görülür alerjik rinit alerjilerin burunda bulanan mukoza tabakasına yapışarak iltihaplanması ile başlar mevsime bağlı olarak mesela bahar ayında polenlerin olduğu zamanlarda vb olanına ise mevsimsel rinit adı verilir en öneli nedeni polenler ve ağaçlardır başka nedenleri ise tüy küf hayvanlar vb olabilir

0

alerjik rinit hastalığı bahar mevsiminde oluşan polenlerden kaynaklı burunda ve gözlerde kaşıntı burun akıntısı gibi belirtileri vardır evin pencereleri kapalı tutulmalı