0

halk arasinda nezle olarak bilinen hapşırma ile belirti gösteren hastaliktir

0

polen zamanı çıkan sürekli hapşırtan bir hastalıktır

0

alerjik rinit tıbbi olarak dışarıdan zararsız olarak görünür. ama normalde bağışıklık sisteminin farkli ve aşırı reaksiyon göstermesine alerjik rinit denir. bilinen en çok alerjik rinitin enfeksiyon kapıldığı şeyler ;polenler
mantarlar
kuş tüyleri
ev tozu
küf mantarları
ve özellikle suni katkı maddesi içeren gıdalardır.

0

bahar ve yaz donemlerinde surekli hapsurmayla meydana gelen sacma bir seydir insani cok rahatsiz eder illettir

0

hastalıkdır hastalık ewrwejtgrewjtfhnertıfewrutwuhnerbtyuuht

0

normal insanlarda herhangi bir tepki vermeyen mikrop veya alerjiyi oluşturacak maddenin sizin üzerinizde aşırı reaksiyon vererek sizi hasta etmesi. örneğin kimseye bişey olmazken siz hastalanırsınız . aslında onlar da aynı mikrobu taşır onlara bişey olmaz siz yatağa düşersiniz. dönemsel olarak bende burun akıntısı olarak kendini gösteriyor ve kısa sürede geçmiyor . birkaç ay bu rahatsızlıkla uğraştığım oluyor. insanlar sadece ilkbahara girerken yaşıyoruz derler ama ben sonbaharda da oluyorum

0

alerjik rinit, bir çeşit alerjik hastalıktır.toza karşı alerjisi olanlar için kullanılan bir terimdir.alerjik rinit olan kişiler tozlu ortamlarda bulunmamamlıdır.ağzının içinde,boğazlarında kaşıntı olur.öksürük tutar.tozlu ortamlarda bulunmamalıdırlar.

0

alerjik rinit astımın bir çeşidi olarak geçer. kendimde mevcuttur. genellikle küçük yaşlarda baş gösterir. ben 8 yaşında farkına varmıştım. doktor kişinin testinden sonra ev tozuna, polene, neme ve rutubete alerjim olduğumu söylemişti. neye alerjinin olduğunu test etmek için kolunuz 6-7 adet çizik atılır ve herbirine farklı çeşit damlalar damlatılır. bu izlerin hangileri kabarırsa ona alerjiniz var demektir. bu hastalar genelde polenin az olduğu mevsimlerde ve tozsuz yerlerde rahat olurlar. karasal bölgelerde daha rahat ettiğimi söyleyebilirim

1

alerjik linit hal arasında adlandırılması ile saman nezlesi veya alerjik nezle burun akıntısı olarak kaşıntısı tıkanıklık ve hapşırma şekliden görülür . alerjik rinit bunun dışında geniz akıntısı horlama uykuda nefes durması ağız kokusu koku ve tat kaybı gözlerde boğazda kaşıntı şeklinde ortaya çıkar arkadaşlar bu tür şeylerde öncelikle doktara grünmeyi ihmal etmemeliyiz en küçük bişey diyip doktara gitmezsin sonra büyür ve başına büyük bir bela almış olursun bu tavsiyeleri unutmayalım sağlıklı beslenelim günlük sporumuzu aksatmayalım zaten hastalıklar innşallah bizden uzak olacaktır herkes sağlıklık olsun sağlıkla yaşasın mutlu yaşayın saygılar sevgiler bol kazançlar.

0

alerjik rinit bir çeşit burun iltihabıdır araştırdığım kadarıyla kötü koku sigara dumanı hayvanların tüyleri ve benzerlerinden dolayı burunda akıntı kaşıntı hatta kanama meydana getiriyor

0

daha kolay bir tabirle burun iltihabı diyebiliriz bence. alerjik rinit burun mukozasının alerjik bir sebepten dolayı iltihap kapmasıdır. bu hastalığın diğer adı da nezle veya başka bir deyişle saman nezlesidir. bu alerjik virüsler solunum yolu sayesinde buruna gider. burun mukozasına yapışarak da iltihabı oluşturur. alerjik olduğu için adı üstünde daha çok alerjiye yatkın olan kişilerde görülür. uzun yıllar boyunca sık sık görülebilir ama yaş ilerledikçe bu hastalığın da etkisinin azaldığı görülebilir. özellikle bahar döneminde polenler ortaya çıktığı zaman bu durum daha çok yaşanır. o dönemde etrafınızda da bu durumdan şikayetçi insanlar ve rahatsız olanları görebilirsiniz. bu hastalık öyle sıradan bir nezle veya grip gibi kendi kendine geçme eğilimine sahip değildir bu sebepten dolayı mutlaka doktora başvurulmalıdır ve doktorun yapacağı tedaviye uyulmalıdır. ilk belirtisi tabii ki burnu kaşındırdığı için hapşurmaktır. burun akıntısı burun tıkanıklığı burun kaşıntısı öksürük halsizlik koku alamama gözlerde kaşıntı gözlerde sulanma geniz akıntısı da diğer başlıca belirtilerindendir bunlardan birkaçı aynı anda gözlemlendiğinde mutlaka doktora gidilmelidir. nedenleri ise birkaç faktör içerir başta genetik olabilir bunun dışında hayvan tüyleri kimyasal maddeler bazı kullanılan ilaçlar çevresel iritanlar mantar polen toz veya bazı küçük hayvanlar bile bu hastalığa neden olabilir.

0

alerjik rinit halk arasında saman nezlesi veya göz nezlesi olarak da bilinen enfeksiyonel bir hastalıktır. ben de şahsen yıllardır bu hastaliktan muzdaribim. hayat enerjimi emen beni mahveden başa bela bir hastalıktır. gözler aşırı yaşarır burun akar halsizlik yaratır. göz öyle bir hale gelir ki kan çanağına döner ve açmak mümkün değildir. enfeksiyon önce bir göze vurur o geçince öbür göze geçer. ilaç olarak kullandığım hiçbir hap fayda gelmedi. ben de doğal yöntemlere geçtim. siyah çayı bir pamuk yardımıyla göze damlatmak biraz olsun gözü rahatlatır. üzerlik tohumu da fayda edebilir. kaynayan suya iki yemek kaşığı uzerlik tohumu atılır ve buharı solunur. bu yöntemlerle hastalıkla savaşmak gerekir.

1

alerjik ritin burun intihabı demektir alerjenlerin burnunda bulunan hava yolu mukozasına yapışarak iltihabı reaksonları başlatması ile olur. mevsimsel alerjık rıtın saman neslesi olarak ta adlandırılır.

0

insanın aynı anda hem bunundan, hem gözlerinden, hem de ağzından dışarı sıvı akışı olmasıdır.

0

allerjik rinit halk arasında bilinen ismi ile "saman nezlesi" burun içini kaplayan mukozanın allerji sebebi ile iltihaplanmasına denir ve özellikle allerjiye hassasiyet gösteren kişilerde daha sık görülür . en çok oluşma sebebi rüzgarın havada uçuşurduğu polenlerdir. küf,ev tozu, hayvan kılı veya tüyü , hamam böcekleri ve ev akarları allerjik rinitin tüm bir yıl devam etmesine neden olabilir. kuru ve rüzgarlı havalar allerjik rinit hastaları için kabustur çünkü bu tip havalarda havada polen miktarı artar. allerjik rinit kendiliğinden asla geçmez bir ömür boyu bizimle beraber yaşar. ancak allerji yapan durumlardan uzak durulması halinde hastalığın şiddeti azalır yaşın ilerlemesi de hastalığın şiddetinin artmasını önler. toplumda en yaygın görülen hastalıktır. toplumun büyük bir kesiminde allerjik rinit vardır. her beş insanda bir kişi mutlaka allerjik rinit hastasıdır.

0

halk dilinde saman alerjisi olacakta bilinen hapsirma aksirma

0

alerjik rinit. son yıllarda görünmez sıklığı artan alerjik rinit klinik olarak nazal mukozanın allerjenle karşılaşmasından sonra ortaya çıkan enflamasyonun neden olduğu burnun semptomatik bir hastalığı olarak tanımlanabilir. tetikledi ya da birlikte görüldüğü hastalıklarda düşünüldüğünde alerjik rinit hem birey hem de toplum hayatı ciddi anlamda olumsuz etkiler. bu etkiler fiziksel ve ekonomik olduğu kadar psikolojiktir . alerjik rinit hastalarının önemli bir kısmı hastalıkla yol açtığı durumlar hakkında yeterli bilgiye sahip değildir. hastalığın saptanması uygun tedavinin başlaması kadar hastaların bilinçlenmesinede önem göstermek gerekmektedir.

0

rinit burun iltihabı olarak tanımlanmaktadır. bunun alerjik olaylardan dolayı olmasına ise alerjik rinit denmektedir. alerjik rinitin en önemli nedeni havada uçuşan polenlerdir aslında bakılırsa. buna altarnatif olaraksa küfler, hayvan tüyleri, ev tozları gibi maddelerde neden olmaktadırlar. mevsimsel alerjik rinite genel olarak ağaç polenlerinin sebep olduğu bilinmektedir. yıl boyu devam eden rinitlerin sebebi ise hamam böcekleri veya ev tozları olabilmektedirler. evde kedi, köpek, kuş hamster, vs benzeri evcil hayvanlar beslemekte bu hastalığı tetikleyebilmektedir aslında. bu tür hayvanlar besleniyorsa temizliğine veya bakımına çok dikkat edilmesi gerektiğ konusunun öneminide bir kez daha hatırlatalım bu sayede. alerjik rinit belirtilerini sıralayacak olursa
1 gündüz yaşanan yorgunluk
2burun tıkanıklığı
3 burun akıntısı
4 baş ağrısı
5 uyku düzeni bozukluğu
6 sürekli devam eden hapşırma krizleri
7burun hizasında sorunlar kızarıklar
8 soluk ve su gibi burun akıntısı
9 kulaklarda kaşıntı
10gözlerde kızarıklık
olarak belirtilerini sınıflandırabiliriz . eğerki sizdede bu belirtelernden birkaçtanesi var ise rinit olma ihtimaliniz bulunmaktadır. hemen bir doktor kontrolüne gitmeniz gerekmektedir.

0

bahar aylarında polenlerin ucumaya baslamsı ile orataya cıkan bir hadisedir.genelde burundan başlar

0

genellikle çiçekler açmaya başlayınca rastlanan, bir hastalık çeşididir, yani kısacası burnun iltihaplanır...