0

yani orada çevrede bir esnaf filan varsa esnafa bırakırım. yoksa polis merkezine filan bırakırdım açıkçası. ama küçük bir paraysa 1 lira gibi (daha küçük paralarda olabilir) gidip bir sadaka kutusuna filan atarım ya da bir camiye filan bırakırım. bazen 5 kuruş 10 kuruş filan buluyorum yerde. alıyorum. dolabıma koyuyorum meela. kişinin başının gözünün sadakası olsun deyip sonradan işte 1 lira 2 lira gibi birşey olunca dışarı çıkacağım zaman yanıma alırım. yolda bir dilenci görürsem ya da girdiğim bir yerde sadaka kutusu gördüğüm an sadaka kutusuna atıyorum. büyük paraysa filan ilk başta dediğim gibi civarda esnaf varsa esnafa filan bırakıyorum.

0

yerde para bulsam etrafima sorarim.eğer baktım kimse yok gördüğüm çocuklara veririm biri ksybettiyse birisi sevinsin bir ay önce 5 tl buldum yolda baktım kimse yok az ilerde yaşlı teyze vardı mahsur durumda bende ona verdim.

0

o parayı almazdim. sahibini arayacak vaktim yok.

1

sahibini arardım bulmazsam bir yere bağışlardım.

0

nasıl bir para bulduğuma bağlı. bir iki lira bulduysam alır cebe koyarım. ama yüksek bir miktar ise üstünde herhangi bir ibareye bile gerek yok hemen polise götürür teslim ederim.

0

paranın miktarına bağlı. az paraysa cuma günü camiye veririm, kaybeden kişinin sadakası olsun. çok paraysa da sahibini bulmak için elimden geleni yaparım şahsen