0

insanlar neden başkalarının işine karışır çünkü karışan kişiler ya çok bilmiş havasında yaşadıkları için her şeyi onlar bilir onlar becerir sen bir şey bilmezsin ne sana yol göstermeye kalkar yani bu şekilde düşüncelere sahip olduğu için illaki karışma durumları oluyor özellikle bu şeylere akraba aile konularında olabiliyor mesela sen de iş yapacaksın oradan amcan karışır dayın karışıyor ne biliyim hadi anneni babanı karışabilir ama teyzen karışır işte herkeze bir insana bir yol göstermeye derdınde iyi veya kötü herkes karışmaya kalkışır o yüzden yani bu artık insanlar bazı kişilerin işine karışmayı sever çünkü bu karışan kişileri çok bilmiş havasında yaşadıkları için her şeyi onlar bilir onlar becerir sen bir şey bilmezsin sana yol göstermeye kalkar yani bu şekilde düşüncelere sahip olduğu için illaki karışma durumlar oluyor özelliklem ya şeyler ve akraba aile konularında olabiliyor mesela sen de iş yapacaksın oradan amcan karışır dayın karışıyor ne biliyim hadi anneni babanı geçer onlar karışabilir ama teyzem karışır işte herkesliği sana bir yol göstermeye kalkar iyi veya kötü yani herkes karışmaya kalkışır o yüzden yani bu artık normal bi durum oldu

0

bazı insanlar der ki sadece ben biliyorum bu yüzden de her işe karışırlar. bu huylarından vazgeçseler keşke. en sevmediğim insan tiplerinden birisi her işe karışmak ya bir dur belki biz de biliyoruz. özellikle bebek, ev işi veya yemek konusunda her işime karışılması beni sinir eder. mesela bebeğim doğdu ben emzik vermedim bir bakıyorum biri ağzına emzik koyuyor, diğeri geliyor ay bu ne deyip çıkarıyor. diğeri tekrar geliyor aman ağzına ver emzik bir şey olmaz. bu sadece en basidi. diyelim ki perdemi böyle çekiyorum o geliyor bu böyle olmaz. ya bir dur benim evim. herkes ben biliyorum deyip deyip milletin işine karışmayı adet ediniyor bunu yapanlar da egolu insanlar genellikle. hayır yani size ne oluyor. ben karışıyor muyum? yok ama öyle değil böyle bir de onu geçtim saygı da duymuyorlar.

0

kendisinin daha iyi yapabileceğine inandığı için başkasının işine karışabilirler. veya karşısındaki insanın bu işte yeterli olmadığını beceremediğini düşündükleri için ya da öğretmek için bile olsa karışabilirler. onların kabiliyetini kıskandıkları için de başkasının işlerine burnunu sokabilirler. öğüt vermek için uyarmak için veya kötü niyetle de başka işlere burnunu sokan insanlar çoktur.

0

bazı insanlar genel olarak böyledir alışkanlık edinmiştir ancak bazı insanlar baskalarının işine karışmaz sadece fikirlerini sunup geri cekilir böyle insanları genel olarak severim.

0

insanlar genellemeye vurursak, kendi yapamadıklarını başka insanların yapmasını istemezler. başka insanların işlerine karışırlar çünkü, hiç birşey yapmadan çok şey yapmış olmak isterler.
çoğumuzun başına özellikle iş yaşantısında geliyordur bu durum. her insanın hiç bir şey yapmadan, sadece oturduğu yerden prim kazandığı bir arkadaşı. sen kendini parçalarsın ancak yöneticisinin gözüne giren "o" dur. aslında yönetici bu ayrı mı bilmiyor mu? çıkarlar çıkarlar çıkarlar.. hayat zor, insanlar sağolsun. :)

0

kendimizin bildiği bir şeyi karşı tarafın bilmediğini düşündüğümüzde mutlu olur ve akıl vermeye çalışırız

0

oturdukları yerden herkesin işine karışmayı cok severler her konu hakkında bilgi sabibi olduklarını düşünüyolar oyle düşünmeye devam etsinler.

0

bazen bu tur gırısımler yardım ıcın de olabılır ancak bazen de ınsanların egolarını tatmın etmek ıçın yaptıkları hareketlerdır bence

0

sadece kendi yaptıklarının doğru olduğunu zannettiği için

0

kendi yapamadığı için bilgiçlik yapar