0

imla kuralları benim için çok önemli. anlatım da tabii ki. bu nedenle yazım hatalarına çok fazla takılıyorum diyebilirim.

0

evet genellikle gözüm takılır ve o kişiye tepki veririm doğru yazsın diye.

0

bu duruma fazlaca takıldığımı söyler çevremdekiler. ama ben emin değilim. doğrusunu yazmak ya da daha açık bir şekilde, anlam karışıklığına mahal vermeden yazmak varken neden dikkat etmeyeyim ki?
tamam insanın acelesi olabilir, dikkatinden kaçmış olabilir ama zaten onlara takıldığım yok. ya da gereksiz yere düzeltmeler yapan biri değilim artık. ama bu duruma hiç özen göstermeyip, karşısındakinin hislerini -anlatamamasına ya da yanlış şeyler yazmasına rağmen- eksiksiz bir şekilde anlamasını bekleyenler var. bu kişilere, anlatım bozukluğu ya da yazım yanlışının yapılmasından daha fazla takığım galiba :)

0

yazım hatarı ve noktalama işaretlerine dikkat ederim

1

evet hem de çok takıntılıyım o konuda. de gibi eklerin birleşik veya ayrı yazılması anlamı değiştirir ve ben de cümleleri ona göre yazıldığı gibi okuyorum, de gibi küçümsenen ayrıntılar yüzünden bazı cümleleri 3-4 sefer okumak zorunda kalıyorum ki cümleyi anlamlandırabileyim. bu da doğal olarak sinir edici bir durum oluyor.

1

yazım hatalarına ve anlatım bozukluklarına takılırım ama bunu genelde karşı tarafa pek belli etmemeye çalışırım. sonuçta herkes bir şeyi yazarken kurallarına göre yazacak diye bir şey yok ortada ve eminim kişinin sürekli hatasını dile getirirsem bundan dolayı benden rahatsız olacaktır ve bir insanı bu kadar basit bir şey için rahatsız etmek de benlik bir durum değildir.
demek istediğim kişiyi rahatsız etmeyecek şekilde anlatım bozukluğuna takılırım.

0

ben çok fazla olmasa da takılırım. ama abartma ya gerek yok.

1

herkes yerine herkez yazan kimseye takılıyorum , çok fazla değil ama takıntı oluyor yani

1

bana göre okumuş insanlara göre değildir.yazım ve noktalama dikkat edilmesi gereken unsurlardır.