2

sizi rahatsız eden bir takıntınız var mı?

varsa neyle ilgili? tırnak yeme, deri yolma, saç yolma, düzen, simetri, temizlik, biriktirme vs.

13 cevap
0

karşımdaki kişinin acısını kendi acım gibi hissedebilmem. sadece kişiler değil hayvanlarda buna dahil. lanet bir durum. empati olayı bende mutasyona uğradı garip bir hal aldı. acı çekmekten yoruldum.

0

herkeste olduğu gibi tabiki benimde takıntıları var . örneğin , bulunduğum oturduğum o alanın temiz ve düzenli olmasını isterim . sık sık temizlik yaparım havalandırırım . çeşitli sağlık sorunları da beni yıpratmıştır . bunları da kafama taktığım olur . daha çok geçmişe yönelik bazı takıntılarım olabilir. yani geçmişi çocukluğu yaşananları özlüyor olmam sık sık düşünmem . inatçı bir yapıya sahibim sanırım inatçılık hususunda da kafama taktığım bir çok şey olabilir . kendimle düşüncelerimle veya çevremde . bazen iç sesim kendi kendine konuşur .

0

evet var benimle alay edilmesine takılırım ve en hassas yönümdür bu konuda çok gaddarım.

1

simetri, tırnak yeme, kaşıntı, birinin bana dokunması gibi sacma rahatsızlıklarım var

1

evet var aşırı bir düzen ve temizlik takıntım var dağınık bırakamıyorum. bırakınca içim içimi yiyor. dışarı çıkamıyorum resmen ya da tüm işleri bitirip öyle çıkıyorum. dağınık olan bir yerde asla yemek yeyip çay içemiyorum. oturamıyorum.

1

bu duyarlı davranışınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum @culda

2

var olduğunu düşünüyorum.. yanlışları düzeltme gibi bir huyum var.. sosyal medya da yanlış paylaşımları araştırır onu paylaşana bunun doğrusunu göndermeyi kendime vazife addediyorum ve bu durumda bazen beni sıkıntıya sokuyor..oysa izah ederken kişiye şunu diyorum..paylaştığınız bu içerik yanlış, bakın bunun gerçeği bu..bu yanlışı kaldırmazsanız sizden alıp paylaşanlarla o yanlış gittikçe büyüyecek.. gibi.. ama insanlar araştırmadan paylaşım yapmaya ısrarla devam ediyorlar.. çok kişi interneti gerçekten çok gereksiz yere işgal ediyor bana göre..

1

parmak kütletilmesinden hoşlanmam. o sesi kalabalıkta olsa dahi duyuyorum. o yüzden bu takıntımdan rahatsızım.

1

kasıtlı olarak yapılan yazım hataları veya imla kurallarına uyulmaması

1

aslında çok takıntım var ve ben takıntılarımla mutluyum. beni rahatsız eden değil de bana zarar veren takıntım kişisel hijyenle alakalı. mesela ellerimi gerekenden çok daha fazla sıklıkla yıkarım ve bunun sonucunda bazen ellerimde yaralar çıkar.

1

beni çok rahatsız eden bir takıntım olduğu söylenemez.
ama yinede rahatsız eden takıntılarım yok değil.
örnegin birisiyle yürürken hep sağ tarafta yürümeyi tercih ediyorum. bir nevi alışkanlık olmuş. sağ tarafta yürümediğim zaman kendimi rahatsız hissetmeye başladım.
tuhaf bir alışkanlık. dışardan bakılınca çok basit görünebilir ama enteresan olan şey de çok basit olan şeylerin takıntı olmasıdır zaten.
takıntı hiç iyi bir şey değil. elimden geldiğince hiçbir şeye takılmamaya çalışıyorum.

1

simetri takintim var her şeyi düzeltmek istiyorum.

2

evet var öyle takıntılarım , şimdi söylersem dalga geçersiniz benimle :)