0

öncelikle şunu belirtmem gerekiyor ki türkiye de artık tabiri caizse pahalı arabalar satmak değilde küçük arabalar satma devri yani demek istediğim şuan parayı sürümden kazanabiliriz şöyle bir düşünecek olursan insanlar boş vakitlerini cafeler de geçiyor ama bakıyoruz bir kafe açılıyor sonra belli bir süre sonra kapanıyor yani tutmuyor ama dikkatli bakarsanız kıraathaneler sürekli açık ve sürekli müşterisi var bu araştırdım kafe gibi yerler batıyor kapanıyor da neden kıraathaneler kapatmıyor diye şöyle bir sonuca geldim öncelikle kafeler öğrenci için açıldığından öğrenci şehrinizde her dönem olmayabiliyor ve çoğu kafede okey tavla ve kart yok şimdi kıraathaneye bakalım öncelikle öğrenciyle alakası yok yani çok az genelde emekli insanlar geliyor çünkü emekli insanlar uzun yıllar çalıştığı için evinde duramıyor gidebileceği en muhtemel yer kıraathanedir ve öylede oluyor orada oyuna dalıyor okey tavla kart gibi oyunlara akşama kadar çay içiyor ve çayın kafelerdeki gibi 3 5 türk lirası değil de 1 türk lirası olması dahada cezbediyor işte bu sebeplerden dolayı yatırımımı kıraathaneye yönelik yapardım

0

kesinlikle direk bir fast food zincirinden bir markadan şube isterdim.o şubeden gelecek para ile işleri dahada büyütürsün zaten ve sen para için çalışmazsın, para senin için çalışır.

0

200.000 tl para olsa patlama olasaılığı yüksek bi yerde arsa alırdım. ev biraz tehlikeli ancak arsa herzaman iş görür.

0

kiraci oldugum icin oncdlikli olarak kiradan kurtulmayi planlar, bir tane daire alabilirim. eger ki evkm arabam filan varsa hic dusunmez hayvan ciftligi kurardim o paraya.

0

çoğu kişi ev alırım yatırım yaparım demiş ama 200.000 tl olsa elimdeki parayla ticaret yaparak paramın piyasada dönmesini sağlardım en basitinden paramın üzerine birşeyler eklemeye çalışırdım ufak tefek yatırımlar yaparak paramın değer kazanmasını beklemek daha sıkıcı olabilir hem iş sahibi olurum hemde daha garanti olur gibi düşünüyorum biraz mantıklı hareket ederek gayet iyi paraları kazanabilme şansımızın olduğunu düşünüyorum benim fikirlerim bu yönde.

0

asgari ücretin 2 bin tl oldugu bir ülkede 200 bin bence çok güzel bir para
bu parayla bana göre yapılacak tek şey var arazi alacaksin parsel onuda saglam bir müteahhite vereceksin kat karşlıgı senin 200 bin 1 miyona vuracak en kısa yoldan bu parayı katlamanın yolu budur ama tabi herkesin yaşadıgı il ilçe ye göre bu degişiklik gösterebilir

0

bu parayla pek bir şey yapabileceğimizi sanmıyorum yani özellikle arazi yada ev alırken. ben isterim ki bir kaç tane ev alayım ama bu parayla bir tane alabilirsin onuda şuan ki zamanda baya zorlarsan alabilirsin. ama tabiki de elime para geçerse önceliğim ev almak olur.

0

şu durumda kesinlikle daire alırsım çünkü inşaat sektörü çökmüş durumda mütahitler daire satamadığı için iflasın eşiğinde daireleri maliyetinden az bi paraya bile satın alabilirsiniz

0

benim elimde 200 bin tl olsaydi suan hic dusunmeden daire alirdim. elimde olan o kadar parayı degerlendirmenin en iyi yolu gayrimenkul diye dusunuyorum cunku. getirisi saglam. fazla bir kayip soz konusu olamaz. her zaman degerlenen birsey gayrimenkul cunku.

0

o kadar param olsa ya japon pazarı açarım yada temizlik ürünleri makyaj ürünleri taki aksesuar karışımı bir dükkân açardım

0

benım ikiyuzbin tl olsa ev alırdım en güzel yatırım bana göre evsizlik zor oluyor

0

bu parayla ticaret yapardım
farklı alankarda

0

o kadar param olsa gider bitane ev alırım ya ama aileme anneme alırdım eşimin bir evi var zaten önemli olan ailemi kiradan kurtarmak :)))

0

ben borçlarimi kapatirdim geri kalan parayla ise bir dükkan açıp işletirdim.

1

türk hava yolları hissesi alırdım. şirket iyi kar açıklıyor.

0

valla ben bi bilgisayar alip sirket kurardim

0

önce borçlarımı kapatırdım daha sonra parayı altın hesabına yatırırdım ve hiç yokmuş gibi davranırım. altın çok yükseldiğinde bir ev alır kiraya verirdim böylece düzenli bir gelir elde etmiş olurdum. her ay gelen bu parayı da altın hesabına yatırır ve daha çoğalıp birikmesini beklerdim. bu böyle yıllarca devam eder ve mezara hiçbirini götüremezdim.

0

ev alırdım. değerlenecek yerlerden almak iyi olur.

0

bilmiyorum ama sanırım döviz alım satımı yapardım galiba. yine de iyi düşünmek gerekirdi, çünkü kazanabileceğim kadar kaybetme ihtimalim de oluyor tabii

0

araba alır satar, elde ettiğim gelirle borçlarımı kapatırım sonrasında elde ettiğim gelirlerle farklı yatırımlar sağlayabilirim.