0

valla elimde bayağı bayağı yüklü bir miktar para olsa ama çok büyük bir tutar olacak bitmeyen türden:d bunun birazını aileme bırakıp dünya turuna çıkarım farklı kültürleri çok çok merak ediyorum yaşam tarzlarını yaşadıkları yerleri yedikleri yemeklerini ağırlama biçimlerini filan çok merak ediyorum ilk olarak new york a giderim ordan londra peru belçika hollanda paris hindistan tokyo.. dünya turundan sonra tekrar türkiye ye döner kendime aşık olduğum arabayı alırım ev alırım bitane de kalan paraya da yine bir hayalim olan mağaza açarım gençlere yönelik hep böyle bir şeyim olsun istemişimdir harika olur ya.. ay bide mağaza dan önce elbise dolabımi yenilerini:)) unutmayalım böyle şeyleri:d

0

elimde bir miktar para olsa genelde yatırım yapmam. bir kısmını ihtiyaçlarım için harcardım. eh tabi ihtiyaçlar bitmiyorki.. kalanıyla da altın dolar falan alırdım. nasıl yapıldığını tam bilmesem de bir kısmını da vadeliye yatırırdım.

2

elinde 100000 (yüzbin) tl bulunan bir kişi, paranın 25000 (yirmibeşbin) tl'si ile borsaya girmeli ve hisse senedi almalıdır. 25000 (yirmibeşbin) tl'si ile 24 ayar külçe altın almalıdır. 25000 (yirmibeşbin) tl'si ile abd doları ve ingiliz sterlini almalıdır. 25000 (yirmibeşbin) tl'si ile günlük getirili yatırım fonu almalıdır. böylelikle risk dağıtılıp, paranın ufak ufak ama birden büyümesi yönünde yatırım yapılmış olmaktadır.

1

şimdi elimdeki o paranın miktarına göre değişir benim yatırım yapacağım alan. mesela ben faize bulaşmak istemediğim için bankaya vadeli hesaba yatırmam açıkçası. yani 5 bin 10 bin gibi 20 bin gibi bir para olsa elimde altın dolar gibi bir yatırımım olur açıkçası. yani borsaya girsem desemmm… borsadan anlamıyorum ben. kazanacağım deyip hepten batmak istemem. kim bilir o para benim elime nasıl geçti, nasıl zorluklarla biriktirdim. değil mi ama? yani 40-50 bin civarı param olsa elimde, bu parayla bir iş kurabilir miyim diye bakarım. gerçi 20 bin liraya da kurulur ama sıkışırsın açıkçası. 50 binle yine daha yukarılarda, daha orta halli bir şey açılabilir. tabi bakacaksın neler olabilir bu işler diye. 100 bin ve yukarısında mesela bir gayrimenkule yatırım yapmayı isterim ki, en azından başımı sokabilecek bir evim olsun. yani elimde olan paranın miktarına göre yapacağın yatırımda değişebiliyor açıkçası. gerçi ülkemizde sağlık, giyim ya da yiyecek sektörü hiç bitmeyecek sektörler. çükü insanın kendisi söz konusu olduğunda bu üç sektör daima var olacaktır. gayrimrnkulde bir yatırım aracı olabilir. hani insanlar üredikçe yeni evlere ihtiyaç duyulacak ama şuan inşaat piyasası nasıl durduysa ara ara piyasa durgun olacaktır. ama diğer 3 sektörde durma noktasına kadar gelmez. iş kuracaksam bu üç sektör üzerinde iş kurmayı planlayabilirim ben açıkçası.