0

ay ben bunu yaşadım. insan o kadar hayal kırıklığına uğruyorki. ben çocukluk arkadaşlarımdan birine defalarca borç verdim. her ihtiyacı olduğunda elimden geldiği kadar. hiç bir zamanda onu zorlamadım. ben şu zaman şu kadar aldın şu zaman şu kadar aldın öde diye. ve nerden baksaniz ben ona 20 kere borç diye verdiysem 1 kere geri ancak ödedi borcunu. daha sonra benm sıkışık bi anima geldi çok da bi para değildi istediğim. ama kalktı olduğu halde vermedi. ve bende ondan sonra ona hiç vermedim. hep yok çektim.

0

gerçek arkadaşlar iyi günde de kötü günde de anca beraber kanca beraber diyerek omuz omuza dururlar. arkadaşım benden 200 tl istediğinde ben verdiysem ki veririm, bir gün bende dara düşüp ondan 200 tl istersem ve o vermezse üzülürüm. ama üzüntüm arkadaşlığımızın yalan olmasıdır. sonuçta 200 tl bir şekilde hal edilir ama sağlam arkadaşım diye bildiğim birinin kof çıkması ve bir arkadaşımın hayatımdan eksilmesi beni üzüntüye sokar. tek tesellim o kişinin arkadaşım olup olmadığını test etmiş ve gerçeği görmüş olmaktır.

0

arkadaşım dediğim kişi borç istesede borç filan vermem, çünkü menfaat çıkar tarzı ilişkileri seven birisi değilim.

0

benim yaşadığım durum. zamanında aramızda paranın lafı olmayan arkadaşlarım hesap ödeme konusunda olsun aramızda borç alıp verme olsun hiçbir sıkıntı yaşamamışken gerçekten sıkıştığım bir zamanda bazı zamanlar benim için az gelen bir parayı istedim borç olarak yok dedi bir defa daha istedim yine bahaneler söyledi. gerçek manada zor duruma düştüğünde anlıyor insan dostunun ,iyi gün arkadaşının kim olduğunu. tecrübe etmeden anlamıyor.

0

öncelikle arkadaşıma borç vermem neden diye sorarsanız arkdaş edinmede biraz sakarım hemen geröekleri konuşup kırıp dökerim hatta annem ban derki olum sen son söylenceği evvela söyluyorsun evet öyleyim
imdi yanlış analasılmadan sunu ekleyelim arkadaşıma geri almak için borç vermem bendekide onundur
asıl öenli olan arkadaşını tanımak istemiyorsan verdiğin parayı borö olarak vermemndir ve bir gün ihtiyacın olursa geçmiş olsun kendine şöyle telkinde bulun ben o parayı alıp tabiri caizse yiyeli çok oldu evet aylardır alamadığım bir miktar para var .... lakin arkaşım değil olamadı çünki ....

0

eğer gerçekten parası varda vermiyorsa üzülürüm.

0

arkadaşımın kim olduğu da burda önemli bir etken. yok demek yerine "sana borcum var biliyorum ama maddi durumum hiç iyi değil daha sonra vericem" derse hiç bişey demem. çünkü keyfi olarak vermemesi için bir sebep yok eper veremiyorsa da yapabileceği birşey yok belki o benden maddş anlamda daha zor günler geçiriyor olabilir. hayat bu ne olacağımız belli olmaz yarın öbürgün biz bu sorudaki bahsedilen kişinin durumuna düşebiliriz o yüzden anlayışlı olmak lazım ki bize de anlayışlı olunsun. ama parası olduğu halde özellikle vermiyorsa, ki bu durum belli olur. o zaman o kişiyle arama mesafe koyar ya da arkadaşlığımı keserim. çünkü dostluk zor günlerle ölçülür

0

böyle insanlar çok malesef. hayattaki tek zor durum onların başındadır ve doat olarak yardımcı olursunuz ama onların dostluğu sadece kendilerine kadardır. bir daha görüşmem.

0

yani eğer onda gerçekten yoksa olmadığını biliyorsam bir şey diyemem tabii ki ama onda olmasına rağmen böyle yapıyorsa ve borcumu geri vermemişse borcumu isterim sonra da o insanı hayatımdan çıkartırım çünkü ihtiyacım olduğunda yanımda olmayan bir insanın hayatımda ne işi var ki bu yapılmış olan şey düpedüz nankörlük oluyor bu tip insanlarla da pek sağlıklı ilişkiler kurulamaz zaten aman dikkat etmek lazım

0

eğer gerçekten var olduğu halde bana para vermiyorsa üzülürüm. kolay kolay birinden borç para istemem ama güvendiğim ve değer verdiğim insandan özellikle ben de ona borç verecek kadar yakın görüyorsam eğer o kişi ben istediğimde vermez ise kırılırım yani bir daha da istemem borç falan.

0

zaten bir insani tanimak icin borc isteyin derler bu vesileyle tanimis olursunuz karakterini

0

arkadaş başka dost başkadır. zamanında o kadar çok verdim ve alamadım ki. ama artık akıllandım diye sanıyordum ki kanka dediğim insana borç verdim. epey bi de idare ettim. alacağımı istedim. beni her yerden engelledi.

0

arkadaşımdır her türlü yardıma açık olurum ona karşı canımı bile veririm.o benden istese bende olmasa bile ben o parayı bir şekilde bulup ona veririm.fakat bu karakter meselesi benim karakterim onunki öyle.insanlık hali onda 200 tl olmayabilir olsa bile vermeyebilir o onun karekteri ben bilmem.ama ben bi 200 tl için onunla aramı soğutmam fakat bu hareketlerine devam ederse yardıma muhtaç olduğumds beni hep geri çevirirse o zaman iş değişir.

0

suan aslında tam da bu durumu yaşıyorum
canları cehenneme

0

o kadar başıma geldi ki ve büyük paralarım gitti günün birinde ben borc istedim her kes yok dedi

0

yani arkadaşım borç isterse eğer güvendiğim birisi veririm. eğer o benim bana kötü gününde borç vermiyorsa ben öyle bir arkadaşı asla arkadaş demem ve sohbetimi de keserim. hani ben onun kötü gününde yanında olup ben ona borç vermiş sen benim kötü günümde de o bana vermemişse öyle arkadaş olmaz olsun derim yoluma bakarım.. en azından insanların gerçek yüzünü görmüş olurum bu da bir nevi bana ders olmuş olur. bence iyi olur yani insanların gerçek yüzünü tanımak bazen gerçekten çok zor oluyor böyle menfaatçi insanlar olduğu sürece kendilerine gösterdiği sürece bence çok iyi bir şey.

0

böyle arkadaş olmasın daha iyidir ,çünkü ben veriyorsam o bana vermiyorsan bu benim çok zoruma gider asla ve asla kabul etmem böyle bir şey çünkü: ben veriyorum o bana verdi çok saçma ben bir daha onunla arkadaşlık falan yapmam yani malından mülkünden demiyorum ben yani şeyinden diyorum hani karşılıklı her şey bu hayatta sen veriyorsun o vermiyor çok saçma verdiğim paranın borcumu tekrar istemem ondan ama eğer ki ben ondan borç istiyorsan o bana vermek zorunda eğer ben verdiyse.

0

illa borç verecek diye bir kaide yok arkadaşlar.borç vermek için imkanı olmaya bilir.öncesinde neden borç veremeyeceğini sorar mantıklı bir cevap alırsam anlayış gösteririm.bunda darılacak gücenilecek bir şey yok bence.

0

hep öyle yaptıkları için bu durum bana hiç yabancı gelmiyo artık.:)tabi bende artık çevremdeki biçok insan konusunda temkinli davranıyorum. bana nasil geliyorlarsa ben de onlara o şekilde gidiyorum artık.

0

benim borç verdiğim insanlardan bende istediğimde çıkartır verirler yok derse o an da yoktur ama ekler şu an yok ama şu gün verebilirim der ki bir kaç defa da böyle denk geldiğim için dedim istedim yok dedi 3 gün sonra verim ama dedi verdi de