0

evt bende duydum bacaklari aslinda kontrol edememe hissi oluyo.elinde olmadan istem disi hareket edebiliyo.

0

huzursuz bacak sendromu bacaklarda sıklıkla uyuşma ya da karıncalanma şeklinde tarif edilen rahatsız edici hisler ortaya çıkar bacaklardaki bu huzursuzluk hissi en sık olarak baldırlarda görülür hafif orta şiddetli huzursuz bacak sendromu olan kişilerde belirtiler haftada bir veya iki gün ortaya çıkabilir kadınlarda erkeklere kıyasla daha fazla huzursuz bacak sendromu görülür yaşlanma ile görülme sıklığı artar bacaklarda sertlik ve uyuşma ya da karıncalanma şeklinde tarif edilen rahatsız edici hisler ortaya çıkar bacaklardaki bu huzursuzluk hissi en sık olarak baldırlarda görülür şikayetler özellikle akşam veya gece saatlerinde istirahat halindeyken ortaya çıkmakta ya da belirgin olmaktadır bacaklardaki bu rahatsız edici hisler özellikle uzanma veya oturma gibi hareketsiz durumlarda belirmekte ve beraberinde dayanılmaz bir şekilde bacakları hareket ettirme isteği bulunmaktadır bacakları hareket ettirmek veya germek yakınmaları geçici ve kısa bir süre için azaltmakla birlikte hasta tekrar istirahate geçtiğinde belirtiler tekrar başlar bazı hastaların kollarında ve gövdelerinde de benzer rahatsız edici hisler olabilmektedir aynı yakınmalar gündüz saatlerinde istirahat veya uykuya dalma esnasında da ortaya çıkabilir huzursuz bacak sendromunun belirtileri günden güne ve kişiden kişiye farklılık gösterebilir hastalarda uyku eksikliğine bağlı olarak gündüz dalgınlık yorgunluk dikkat ve konsantrasyon güçlüğü iş veriminde düşme gibi belirtiler ortaya çıkmaktadır tanısı için neler yapılmalıdır huzursuz bacak sendromu idiyopatik ailesine olarak görülebilir demir eksikliği anemisi gebelik veya üremi gibi nedenlere bağlı semptomatik olarak ortaya çıkabilir ya da başta diyabet periferik nöropati ve romatoid artrit gibi pek çok hastalığa işaret edebilir tanı koyabilmek hekimler nöroloji uzmanları ya da uyku hastalıkları ile uğraşan uzman hekimlerdir henüz bu taniyi koydurabilecek bir kan testi ya da film bulunmamaktadır tanı fizik muayene ile konulur tedavide ise sıcak banyo bacak masajı sıcak havlu ,buz uygulaması ,ağrı kesiciler, düzenli egzersiz ve kafeinli içeceklerden kaçırma gibi tedbirler yararlı olabilir akşamların yoğun zihinsel aktivite gerektiren bulmaca çözmek gibi işler yapan hastaların bazılarında da yakınmalar gerileyebilir.

0

evet. hatta bizzat yaşıyorum. lanet birşey. geçenin körü bacağınızda birşeyler geziniyor gibi bir hisse kapılırsınız. kaşındı desem değil tarif edemeyeceğim bir his. ama bu his bacağınızı kaşıyınca geçmez sanki bacağınızın içinde damarlarınızda birşey geziyormuşcasınadır. ve istemsizce bacağınızı sallamaua başlarsınız geçmez dahada artar kalkıp gezinirsiniz yatarsınız tekrar başlar. uylu falan bırakmaz insanda.

1

evet duydum, hattâ duymakla kalmadım bizzat yaşadığım bir rahatsızlık. huysuz bacak sendromu denilen durum ortaya çıktığı zaman kişi elinde olmadan bacaklarını sürekli hareket ettirme isteği duyar. hareketlenme arttıkça kişide uykusuzluk başlar. uykusuzluğa sebep olan hastalıklardan bir tanesi de budur. sebebinin vücuttaki dolaşım yetersizliği olduğu söylenmektedir.

0

bir çok sendrom seciti duydum. en ilgi cekeni tükenmislik sendromu oldugunu söyleye bilirim. fakat adnı gecirdiğin bu sendrom türünü henüz ilkkez senden duydum.

0

tıbben olabilir ama bence yoktur ya psikolojik

0

ayakda sürekli titreme ve ayagına insan güvenemiyor boşa kaçıp duruyor

1

evet duydum genelde baldırda uyuşma ve karıncalanmaya sebep olan hastalık