1

huzursuz bacak sendromu genellikle gece uyku esnasında görülen nörolojik bir problemdir. bu soruna sahip olan kişilerde ayakta çekilme oluşuyormuş gibi hissetme ve bacakta bir zonklama durumu meydana gelir.böyle problemler yaşadıkları içinde sürekli olarak bacaklarını hareket ettirme ihtiyacı içerisine girerler. bu sorunu alternatif tıp yöntemi ile çözmek mümkün olmaktadır.ancak öncelikle yapmanız gereken şey kesinlikle bir nöroloji uzmanına görünmektir. sonrasında ise tedavinizi desteklemek amacıyla doktorunuz da eğer uygun görüyorsa alternatif tıptan yardım alabilir ve bitkisel tedavi yöntemleri uygulayabilirsiniz.
huzursuz bacak sendromuna iyi gelecek olan bitkisel tedavi yöntemi 15 gün boyunca uygulanır ve günde 2 defa kullanılır. bir çay kaşığı siyah hardal tohumu sadece yutacağınız kadar az bir su ile yuttuktan sonra üzerine biraz ekmek yemek en fazla uygulanan bitkisel yöntemlerden biridir.önemli olan bu uygulamayı sabah ve akşam olmak üzere iki defa yapmak ve hardal tohumunu kesinlikle çiğnemeden birkaç yudum suyla yutmaktır. 2 hafta boyunca sabah ve akşam uyguladıktan sonra kalan iki haftayı da sadece günde 1 kez hardal tohumu yutarak devam ettirmelisiniz
bunun dışında özellikle duşa girdiğiniz zaman bacaklara sıcak ve soğuk su uygulaması yapmakta fayda sağlayacak ve kaslarınızı gevşeterek yaşamış olduğunuz krampları azaltacaktır. bacakları birkaç dakika sıcak suda beklettikten sonra ardından bacaklar soğumadan hemen soğuk su içerisinde birkaç dakika bekletmek de bu işlemi döngü halinde birkaç kez tekrarlamak gerekmektedir.
ayrıca bacaklara hindistan cevizi yağı ve lavanta yağı sürmekte krampları azaltacaktır.
yatmadan önce bir bardak ılık suya katılan 1 çorba kaşığı kadar elma sirkesini karıştırarak içmek krampları azaltıcı bir etkiye sahiptir. elma sirkesinin tadı çok ağır geliyorsa ılık suyun içerisine bir çay kaşığı kadar tatlandırmak amacı ile balda karıştırabilirsiniz.
ayrıca sinirleri ve kasları gevşetmek amacıyla gevşetici etkiye sahip olan bitki çaylarından da destek alabilirsiniz. özellikle anason ve papatya çayı bu konuda oldukça iyidir. huzursuz bacak sendromuna iyi gelen ve kas ağrılarını azaltan bir diğer bitki çayı ise nane çayıdır. gün içerisinde nane çayı içmekte şikayetlerinizi hafifletecektir.
tüm bunların dışında, bazı doktorlar tarafından önerilen ve birçok hastalığın memnun kaldığı bir diğer yöntem de iyi atmış olduğunuz yatakta çarşafın altına sabun koymaktır. sabunun içerisinde fazlaca bulunan magnezyum nedeniyle kramplar hafifleme gösterir. bu sayede de hastalar çok daha kaliteli bir uyku geçirebilirler. uykusuzluk sorununda da azalma meydana gelir.

0

huzursuz bacak sendromunda dayanılmaz bu agri oluşur ve bunu yaşayan hastalarda uykudan uyanma gibi problemler ortaya çıkar. huzursuz bacak sendromu kronik bir hastalıktır ve bacaklarda agri hissedilmesiyle ortaya çıkar. erkeklere kıyasla görülme olasılığı daha fazladır.