0

aslında doğrusunu söylemek gerekirse dilenciye para vermemiz gerekir çünkü verdiğimiz zaman daha da alışkanlık haline getirir ve dilenmeye devam eder ama maalesef bazen insan haline acıyıp da veriyor.

0

dilenci var verilecek, dilenci var verilmeyecek. çalışmak yerine dilenenlere vermem ben onun yerine gerçekten çalışamayacak durumda olanlara verebilirsiniz.

2

bence para vermemeliyiz. çünkü biz para verirsek o dilenmeye devam eder. ve bu dilenmeyi meslek haline getirir. bence elleri ayakları sağlam dileniyorlar, çıkıp bir işte çalışabilirler.

3

çünkü biz para verdikçe dilenci olan kişi hiçbir zaman dilenmekten vazgeçmez. ve ben nasıl olsa gittiğim her yerden, dinlendiğim herkesten bir şeyler alıyorum mantığıyla dilenmeye devam eder.

0

insanların duyguları ile oynuyorlar ve devlet bakıyor zaten.

0

her dilenci aynı desek yalan olur dimi bunu herkes çok iyi biliyor kimin eli ayağı tutar sırf çalışıp birşeylere emek vermemek için herhangi bir özrü varmış gibi yapıp dileniyor belkide %90'ı böyle ama burda önemli olan niyet sen sadaka niyetine verirsen allahta öyle kabul eder sonuçta ameller niyetlere göredir diye boşuna denmemiş :)

1

dilenciği artık bir meslek haline getirdiler insanlar ihtiyaç sahibi olmasalar bile dilenecek nerdeyse çünkü en kolay para kazanma şekli bu ve bazı fırsatçılar yüzünden gerçekten ihtiyacı olan kimseleri göremiyoruz bazen dilencilere para verip omları daha da dilenmeye teşvik etmemeliyiz

1

çünkü dilencilere para verdiğin zaman. alisiyolar elleri ayakları tutuyor kardeşim gitsin çalışsın milletin parasını yiyorlar çoğu bizden zengin valla gunde 500 lirayı götürüyorlar bı tane dilenci haberlere çıkmıştı günde 700 kazaniyomus aynen şöyle diyor bedavadan para varken nie çalışıyim.diyo ayiptir ozaman kimse çalışmasın herkes dilencilik yapsın olmaz ama boyle

-1

ben dilencilere para veriyorum neden vermicek allah rızası diyor sonuçta sadakadır ben sadaka verdikce şeytan çıldırıyor onun için üç dört beş milyon beni aç bırakmaz herkesde vermesi lazım 1 tl ver oda para sadaka sonuçta sevap islersin yalanciysa allah hakkından gelir zaten

-1

bizimde o durumda olmuş olabilirdik yani bugun ona yarın başkasına mantığıyla vermeliyiz