0

cevizi nasıl faydası suyundadır.hem ara öğün olarak hem de tatlılarda hem de salatalarda lezzetli ve faydalı bir alternatif olarak kullanılan ceviz genellikle temiz su olarak da tüketilmekte oldukça faydalıdır. içerdiği vitamin ve mineraller açısından son derece faydalı olan cevizin sinirden vücut için oldukça yararlıdır.bir bardak suyun içine 1 tam ceviz koyup bir gece bekleterek ceviz suyu elde ettiğimiz mümkündür. ben genellikle böyle yapıyorum açıkçası.bu yöntem kilo vermeden kolesterol dengelemeyi ceviz suyunun faydaları oradan alabilir. sindirim sistemi için büyük bir destekçidir. kabızlığı giderir ve özellikle kat problemleri ve şişkinlik gibi rahatsızlıklarda öner. emziren kadınlar yatak hamilelere içinde ceviz suyu önerilir. buna ek olarak emziren annelerde cevizin suyundaki vitaminler süt yoluyla bebeğe geçer. bu dönemde bebek için gerekli olan vitaminler doğal yolla alınmış olur bu sayede. özellikle de ileride alzaymır gibi beyin rahatsızlıklarına yakalanma riskini düşürür. ceviz suyu kilo vermeye yardımcıdır.içerdiği protein özleri ile vücudun yağ yakması hızlandırır ve böylece istenmeyen bölgelerdeki yağ birikimli etki eder.metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye çalışanların hergün aç karnına bir bardak ceviz suyu içmesi önerilir.genellikle baz diyet programlarında ara öğünlerde zaten ceviz suyu önerilir ve oldukça faydalı bir yiyecektir. cildin yumuşamasını,sıkılaşmasını ve daha sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlar.

0

diş sorunlarına sindirim sistemi sorunlarına troid hatta ve hatta kansere kadar birçok hastalığa iyi gelir

0

sabah aç karnına göbek yağlarının erimesinde faydalı

0

ceviz içerdiği e, b6 ve omega 3 vitaminleri sayesinde diş sorunlarının da arasında olduğu birçok sorunu önleme veya tedavi etme özelliğine sahip. ancak etkili bir çözüm istiyorsanız bu kez cevizi kabuklarından ayırıp kabuklarını kaynatarak uygulamanız gerekecek. kaynatılmış ceviz suyunun faydaları da mucizevi nitelikte. kaynatmış olduğunuz su ile dişlerinizi fırçalayabilirsiniz veya ağız bakım suyu olarak da düzenli bir şekilde kullanabilirsiniz. “dişlerim yeterince beyaz görünmüyor, ağzım çok kötü kokuyor, etrafımdakiler de bu kokudan rahatsız oluyor,” diyorsanız ve dişlerinizde oluşan tatarlardan kurtulmak istiyorsanız kesinlikle bu yöntemi uygulayın. ayrıca bu yöntemle diş minenizin göreceği zararları azaltarak dişlerinizin çürümesini de engelleme şansınız var.

0

ceviz suyu kolestrelün düşmesine yardımcı olur.
yapılışı;
akşam yatmadan önce bir su bardağına 5-6 adet ceviz içi atın.
daha sonra su ilave edin.
üstüne bir çay tabağı koyup sabaha kadar bekletin.
sabah uyanır uyanmaz için.

ayrıca ceviz yaprağı suyuda soğuk algınlığı ve bronşit gibi hastalıklarda iyi geliyor. banyo yapacağınız sıcak suya 5-6 adet ceviz yaprağı atıp, bu su ile yıkanın.