0

toplum ve yaşam şartları insanları suç işlemeye iter maalesef. çocuklukta yaşananlar yüzünden suç potansiyeli oluşur o yüzden hep çocukluğuna inilir kişinin. çocuklarınızı yetiştirirken çok dikkat edin farkında olmadan ileride suça meyilli olmasına neden olabilirsiniz.

0

ben çoğu zaman tolumun ittiğini düşünüyorum. evet insanın içindede bir miktar olacak ki ateş verildiğinde kıvılcım olsun. toplumuzu çoğu olaya önyargıyla yaklaşan bir topum.birinin bir suçunu gördüklerinde o kişiyi acaba daha nasıl batırabiliriz diye düşünenler var.mesela namus davaları.kız gelmiş 25 yaşına.zaten aklı başında kendi kararını kendi verebilecek bir yaşta.sevgilisiyle mahalleye girdiyse eğer bitti o kız. önce meraklı teyze bakışları sonra bakışlarının alan "cık cık" yorumları. resmen kışkırtıcı bir hareket. sonra genç kız cesetleri,hapis yollarına giden ağabeyler,kardeşler,babalar...zevk alıyorlar sanırım.

0

bence toplu iter bi insanı suç işlemeye

0

bu kişiyle alakalıdır. bireysel farklılıklar insanların olayları farklı algılamasına yol açar birisi için babasının ona kızması normalken bir diğeri için cinayet sebebi olabilir.toplumun da etkisi yok denilemez

1

zaten kişiler toplumu oluşturuyor bence temel olarak formatlanmak lazım