0

selcuklularin anadoluyu yurt edinmek istemeleridir
turklerin anadolu kapilarina dayanmasi uzerine bizans imparatoru romen diyojen guclu bir ordu ile turkler uzerine sefere cikti bizans ordusu alparslan in basinda bulundugu selcuklu ordusu mus un malazgirt ovasinda karsi karsiya geldiler bizans ordusunun buyuk bir bolumu parali askerlerden olusuyordy uz ve pecenek turkleride bizans ordusunda parali askerlik yapiyorlardi savasi turklerin savas muharebelerinde kullandiklari hilal taktigi ve bizans ta parali askerlik yapan turklerin taraf degistirmesi sayesinde buyuk selcuklu devleti kazandi

0

tuğrul bey ve alp arslan’ın anadolu’ya sürekli akınlar yaptırmaları, bizans’ın pasinler savaşındaki mağlubiyetlerinin acısını çıkarma isteği, romen diyojen’in türkleri anadolu’dan çıkarmayı daha sonra da islam ülkelerini ele geçirmeyi hayal etmesi gibi nedenler malazgirt savaşının başlamasına neden olmuştur.

0

alperen70 sen yazmışsın zaten deli nie yazıyorsun :)) kardeşim onun için ben cevaplamicam sorunu çünkü ikimizde aynı şeyi söylemes olcaz :))

0

malazgirt savaşı'nın nedenleri; tuğrul bey ve alp araslan'ın anadoluya sürekli akınlar yapması ve bu durumu devlet politikası haline getirmesi. göçebe olarak yaşayan oğuzların selçukluları anadoludan atmak istemesi. türklerin anadoluya yur haline getirme isteği. türkmenlerin baskınsının daha fazla olması.