0

gama linolenik asit adı verilen bir yağdır.
asitin içeren kenevir tohumu bu özelliği sayesinde vücutttaki hormon
dengesini sağlamaya yardımcı olur.
omega yağ asitleri bakımından oldukca zengindir bu sayede beğine saglık destekler
kolesterolü düşürmeye yardımcı olur
kalp ve damar sağlıgınıda korur.

1

kenevir tohumlarından elde edilen bu yağ bir çok hastalığın tedavisine destek sağlamaktadır. özellikle kansere karşı koruma etkisi ile bilinmektedir. cilt sağlığı ve bağırsak hastalıklarından da çok etkili olduğu bilinmektedir. içeriğindeki omega 3, gla yağ asidi sayesinde bağışıklık sistemi önemli ölçüde güçlendirmektedir tohumundan elde edilen yağın yanı sıra sapı ve yapraklarından da yararlanılmaktadır.
potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, demir ve fosfor gibi minareller açısından zengindir. kalsiyum emilimini hızlandıran ve d vitamini içeren tek bitki olduğu bilinmektedir . bir çok losyonun üretiminde kullanılan bu yağ, saç ve cilt üretilen kozmetik ürünlerinin vazgeçilmez maddesi haline gelmiştir.
faydaları:
-bağışılık sisteminin güçlendirici özelliği ile vücudumuzu kansere karşı korur. bu konuda bir çok araştırmaya kaynak olan kenevir yağı, özellikle beyin kanseri, akciğer kanseri ve göğüs kanseri üzerinde olumlu etkiler göstermiştir.
- yapılan araştırmalar sonucunda bir çok eklem ağrısı çeşidi üzerinde olumlu etkiler olduğu tespit edilmiştir. romatoid artrit gibi eklem ağrılarına sebep olan hastalar için tavsiye edilmektedir.
-içeriğindeki çözülebilen lifler sayesinde bağırsak sisteminin daha etkin ve düzeli çalışması sağlar . kabızlığa iyi gelmektedir. bağırsaklardaki yararlı bakterileri besler.
- vücutta insilün direncini arttırarak şeker isteğini azaltır.
iştah üzerinde de aazaltıcı etkisi olduğundan zayıflamaya yardımcı olur. diyetinizin daha iyi sonuç vermesi için rahatlıkla kullanabilirsiniz.
- vücudun hormanal dengesini sağlar . özellikle bayanlarda menapoz döneminin daha sağlıklı bir şekilde atlatılmasına yardımcı olur.
- yaşlılığın etkilerinden korunmak isteyenler için içeriğindeki linokeikle yaşlılığı geciktirici özelliğini bizlere gösterir .bu anlamda bayanlar tarafından çok tercih edilir

0

ülkemizde dikimi serbest olmayan kenevir bir çok faydasının olmsının yaı sıra kötü amaçlar doğrultusunda kullanıldığında toplumsal bir sorun olarak ortaya çıkmktdır. tıp alanında kullanılan bir çok ağrı kesici ve diğer ilgili ilaçları yapımında kullanılır.

0

kenevir tohumunun faydaları sırayla yazmak gerekirse
insan vücudnunu işleyişini olumlu etkileyen amino asitler bakımından oldukca zengindir.
içerdiği gama linolenik asit adı verilen ucucu yağ asidi bakımından zengin olan kenevir tohumu vücuttaki hormonların daha dengeli çalışmasını destekler
bu tohumun yağ aynı zamanda beyin ve beynin yapısındaki oluşumların da sağlığına yardımcı olur.
unutkanlık parkinson ve alzheimer hastalıklarınının riskini azaltır
düzenli tüketildiği takdirde cildin dermis tabakasını yenileyerek yaşlanmayı önlemenin yanı sıra daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. aynı fayda saç derisi ve saç içinde geçerlidir. e vitamini sayesinde cildin, saçların ve tırnakların dna yapısını korur.
bağırsakların doğru işleyişinin sağlar. lif kaynağı olduğundan sindirimi kolaylaştırır. vegan ve diyet yapan kişiler için ideal bir tohumdur.
zengin vitamin ve mineraller sayesinde kansızlık ve kansızlığa bağlı olarak gelişen yorgunluk ve baş ağrısı gibi rahatsızlıkları önler.
magnezyum sayesinde beyindeki melatonin hormununu arttırarak uyku problemlerinin yaşanmasını azaltır.
yapılan araştırmalarda adet sancılarına birebir fayda sağladığı tespit edilmiştir. yapıştırıcı etkisi sayesinde şiddetli kasılmaları azaltır

0

yaprakları ağrı kesici olarak kullanılır sağlık için tüm proteğin gruplarını barındırır demir yönünden oldukça zengindir ayrıca megnezyum çinki da barındırır cilt dokusunu yenileyici etkisi vardır ciltte yağlılık bırakmadan emilir cildi sıkılaştırır saçı yumuşatıp kolayca tranmasını sağlar kötü bi amaçla kullanılırsa tehlikeli bi duruma gelebilir saça parlaklık verip saçı onarır.

0

kenevir tohumu namı değer esrar halk arasında bilinen adıyla ot.kenevir tohumunun kendi başına bir yararı yoktur.o tohumu toprağa dikip büyütüp bir bitki haline getirdikten sonra işlenmesi ile faydalı hale gelmektedir.kenevir ağacı erkek ve dişi olarak ekilir.petrol türevlerinin yerine ilaç sektöründe tekstil sanayisinde ve bir sürü daha farklı alanda kullanılan erkek tohumdan üretilen kenevir ağacıdır.ayrıca kenevirin erkeği de dişisi de ormandaki bir ağaçtan çok daha fazla oksijen üretmektedir.bir ağaç 20 yılda olgunlaşırken kenevir bitkisi 4 ayda olgunlaşmaktadır.kenevir tohumunun dişisinden büyütülen bitki ise bilinen esrar ot kafa yapıcı maddeyi ortaya çıkarmaktadır.dişinin dallarında oluşan meyve gibi verdiği başlar toplanarak esrar elde edilir.birkilerin ve esrarın üzerindeki dökülen tozu da toplanarak kubar üretilmektedir.halk arasında yıllarca esrarın çok zararlı olduğu söylenmiştir ancak kenevir üstte bahsettiğim gibi ilaç sektöründe kullanılmaktadır.örneğin kan şekerini düşürür yüksek tansiyonu olan hastalar için kullanılır yüksek stres yaşayan kişileri rahatlatmak için beden olarak ağır iş yapanların kaşlarını dinlendirmek için uyku problemi çekenleri düzene sokmak için kullanılabilir tabi bunlar düzenli ve kontrollü bir şekilde olmalıdır.diğer yandan petrol yan ürünleri plastik gibi üretimlerde kullanılabilir.ayrıca kenevir radyasyon emici ve yok edici bir yapıya da sahiptir.ekimi ve bakımı kolaydır.biraz su ile güneş ışığı alması büyümesi için yeterlidir.tekstil konusunda bir çok ipten kumaştan daha sağlam bir lif yapısına sahiptir.bunlar şuama kadar bildiğimiz faydaları kullandıkça kullanım alanları arttıkça çok daha fazla kullanım alanı olabileceğini keşfedeceğimize inanıyorum.araştırıp geliştirmek gerekli.

1

kenevirin fadalarrı koşulukla bilimektedir ama kenevir ülkemizde yasak olduğundan dolayı büyütlmemektedir ama kenevirin faydaları insan beyindeki damarları açmaktadır kan dolaşımını hızlandırır bu günlerden develt buyuklerimiz adını söz etmektedir ve devlet sadece kenevir yetiştirebilecektirler ama vatandaşlarımız yetiştiremiyeceklerdirler.

0

tohum biyolojik açıdan kolay sindirilen
protein için müthiş bi bitkidir esensiyel 10 amino asitinin öoğunu içeriri kenevir tohumunun 3 kasıgın 11 gram protein
bulunmaktadır
tohumda omega 6 asitlerinin omega 3 asitlerinfen 3 bölü 1 i şeklindedir ve bu sağlık ve enfelamasyon karşıtı bi orandır bu tohum çok yararlıdır omega 6 yağ asiti olan gama linoelik yağ içer mektedir gladır
gla enflamasyon yagı iöeren hormonların
önemli bi yapı taşıtıdır
malesef bu yap asidi gıdalarda bulunmaz glanın faydalarınıda saymak gerekirse şöyle diyebiliriz aslında bakarsanız
gla sağlıklı bi metabolizmayı destekler
yağ yakımına yardım eder sağlıklı bi şekilde zayıflamak isteyip zayıflayamayanlar diyetlerine gla ekleyerek diyetlerini canlandırabilirler
gla
saç tırnak cilt sağlığını destekler kenevrde çinko demir
magnezyum kalsiyum fosfor ve demir bulundurur
bu tohum hastalıklarla savaşır e vatimani gibi antioksidanlar acısındanda zengindir

0

ezhelin şarkısında kulanılır
kullananların kafaları yerinde değildir
%25 oksijen üretir
bu kadar bildiğim

0

kenevir tohumu çoğu hastalığın ilaç yapımında çok faydalıdır. kenevir ayrıca oksijen üretiminde doğadan oldukça büyük bir rolü var bugüne kadar ülkemizde neden yetiştirilmediğini anlamış değilim de. ekonomiye de muhteşem bir faydası var. ekonommimiz bu kadar çöküşteyken gene de bu kenevir yetiştirme işine girişilmesi iyi oldu. evet zararları var ülkemiz de uyuşturucu yasak yetiştirmek kesinlikle yasak o da ayrı ama devlet gözetimde yapılması yani yetiştirilmesi bugüne kadar ki en büyük girişim. elden giden fabrikaların yerini tutmasa da bir yerden tutmaları ülke ekonomisi için umut verici

1

kendir ipi hammaddesidir.
kalp ritmini düzenler.
kalbe faydalıdır.

0

kenevir tohumunun çok faydası vardır bunların ilki olarak bilinen insan sağlığına yüksek derece bir faydası olduğu söyleniyor fakat tabikide bu tohumun kalitesine bağlı tabi bu herşeyde bir fayda olduğunda gösterir , fakat bu kazançlar
görmek bize bağlıdır bizede düşen bu faydaları görüp uygulamak karşılığını almak ve bu faydalarını tam listesini çıkar ip faydalanmak en iyisi bence .

0

kalp saglıgına faydalıdır kalbin ritmini düzenler

0

a,b1,b2,b3,b6,c,e vitaminlerini ve folik asit (b9) bakımından zengindir. kalsiyom,demir,magnez,fosfor,potasyum,sodyum ve çinko minerallerini içerir, protein bakımından oldukça zenginidr. insan vücudunun işleyişi için oldukça önemli olan aminoasitler içerir . günde 3 kaşık kenevir tohumu tüketmek bir kişinin günlük protein ihtiyacının 3de1 ini karşılar.özellikle vegan ve vejeteryan beslenenler için güzel ve ideal bir besindir. omega yağ asitleri bakımından olarak kap-damar sağlığınıda koror.saç ve cilt sağlığı içinde faydalıdır. düzenli olarak tüketildiğinde saçların ve cildin daha parlak canlı görünmesine yardımcı olar. adet döneminde yaşanabilen çeşitli sorunları önlemeye yardımcı olur. içerdiği gama linolenik asit, hormon dengesini desteklerken hormonal sorunlara bağlı yaşanan adet öncesi sendromu, aşırı ağrulu adet gibi sorunları önler. ve kenevir tohumu oldukça iyi bir lif kaynağıdır.

0

kenevie tohumu beyin fonksiyonlarına çok iyi gelir vücutta yağ bakımından yüksektir kolestrolü düzenler ayrıca vücudu dengeli çalıştırır

0

kolestrole ve tansiyona iyi geliyor diye biliyorum. yakında ülkemizde üretimi olacak. tabi uyuşturucu olarak da kullanılması üzücü birşey

0

böbreklere,kalp ritim bozukluklarına,uykusuzluğa ve bazı hormonal rahatsızlıklara iyi geldiği bilinmektedir.

0

kalp sağlığına faydalıdır,nitrik asitleri öldürür,uyku getirir.

0

kenevir tohumu unu sağlığa faydaları kalp sağlığını iyileştirir sindirim sistemini düzenler uykusuzluğu dindirir anemi tedavisi sağlar kilo kaybını önler kanseri önler bağışıklık sistemini güçlendirir hormonal dengesizliğe düzenler

0

merhaba, kenevir tohumunun faydaları a,b1,b2,b3,b6 benim bildiklerim bunlar folik asit bakımından zengindir kalsiyum, demir çinko, manganez minerallerini içerir kalp-damar sağlığını korur. saç ve cilt sağlığı için faydalıdır düzenli olarak kullandığınız da saçların daha parlak daha gür halde görünmesini sağlar kenevir tohumu oldukça iyi bir lif kaynadığır kemiklerimizi güçlendirirken sağlığımızı korur içerdiği mineraller daha doğrusu demir ile kansızlığa ve kansızlık bağlı yaşanacak yorgunluk baş ağrısı halsizlik gibi şikayet ettiğimiz sorunların önüne geçmektedir kenevir tohumu nasıl tüketilir kenevir tohumu çiğ olarak veya kurutularak kavrularak çeşitli tariflerin içine ilave edilerek tüketilmektedir böbreklerimizin üzerine çörek otu gibi serpebiliriz hemen hemen günlük yediğimiz kurabiye veya keklerimizin içine kullanabiliriz aramo tadı vermektedirler son yıllarda mutfakta daha fazla tercih edilmeye başlanmıştır . çörek içine uygun miktarda harika gider afiyet olsun diyebilirim. bol şans