1

yani ben pek öyle totemlere falan inanan biri değilim. istediğim şeylerin olması için sadece dua ederim.

0

oyunda (metin2) eşya(item) yükseltirken totem yapıyorum sigara yakmak defalarca aynı şeylere basmak gibi vs.

0

maç izlerken uğurlu tesbihimi elime alıp izliyorum.

0

totem iddaa oynayınca çok yaparım totemlerim çoğu tutar :d

0

hayır ben hiç totem falan yapmadım totem falan

0

evet bazen yapıyorum. mesela önemli bir telefon bekliyorsam telefonu kendimden uzak mesafelere koyuyorum sürekli bakmamak için. sürekli bakarsam beklediğim telefon gelmiyecek gibi hissediyorum.

0

çok yaparım totem çokcadq galatasaray’ın maçları sırasında yaparım gol olmadıysa gider bir sigara yakarım o an kesin gol olur, penaltı kazandıysak arkamı döner ve kulaklarımı kapatırım.

1

ben genelde aklıma geldikçe totem yaparım.. olmasını dilediğim bir şey vardır.. o an ortamın durumuna göre misal karşımda bir yazı tabelası varsa.. kendime derim ki yazının içinde kaç tane atıyorum "c" harfi varsa sayacağım..tek çıkarsa dileği olacak, çift çıkarsa olmayacak gibi.. ya da oğlumun yaptığı fenerbahçe'nin maçlarını seyrederken odasına kapanır, başına fenerbahçe şapkasını, boynuna da atkısını takar ve telefonundan maçı dinler.. o ara maç süresince kimse odaya gelsin istemez.. ilk buna başladığında ben bilmeden odaya girmiştim.. bana nasıl kızmıştı.. zira fenerbahçe o zaman yenilmişti.. şimdi benden biliyor o yenilgiyi.. :)))

0

uğur getirme amaçlı yapılır totem. batıl inanç diyebiliriz aslinda ve çok sacma bir durum. ne yazık ki bunu bildiğimiz halde yine de totem yapmakdan vazgeçmiyoruz. örnek vericek olursak fanatik taraftarlsr maç izlerken yapar bunu ya gol atılırsa sevinmicem der ya da maçı izlememeyi tercih edebilir. bir tür şans durumu diyebiliriz.

0

hayır daha önce hiç totem yapmadım. sanırım insan olmasını istediği şeyi beynine ikna etmek ve pozitif enerji yollamak istiyor. erkek arkadaşım bara sıra yapar. öyle özellikle totem yaptım olarak değil ama yapıyor. genellikle maç konusunda yapıyor tabiki. başka ne olabilir :)

0

bazen yapıyorum aklımdan geçen bazı konularla ilgili belli bir şey yok şunun için diyemem işte günlük hayatın içinden oluyor birisi arayacaksa,yada bir para konusu aşk her şey olabiliyor,yada birini düşünüp aramak isteyip vazgeçtiğimde 2 saat sonra falan arıyor.gerçi o frekansla alakalıydı ama neyse.