1

sevgili üyeler, bilgi vermek amaçlı kendi sorumuzu yazıp altına cevap vermemiz nasıl olur?

site ekibi mümkünse sizin de cevap vermenizi istiyorum.

16 cevap
0

zaten kendi sorumuzu burada ceavplayabiliyoruz o konuda sıkıntı yok ki.

0

zaten amaç buradaki sorulara cevap vermek ben elimden geldiğince cevapsız sorulara cevap vermeye çalışıyorum. uzun süre kimse sorulara cevap vermezse bence de kendimiz cevap vermeliyiz. çünkü amaç burada bilgi paylaşımı yapmaktır.

1

eğer cevaplanmadıysa uzun süre, ben kendi sorduğum soruya cevap veriyorum. sitede cevapsız soru kalmaması çünkü amacımız. insanlar o soruya google'dan arayıp sorumani sitesindeki sonuca ulaşacaklar ama cevap yok, hoş değil. bu yüzden takibi yapılmalı sorulan soruların ve uzun süre cevap verilmediyse cevabı verilmeli diye düşünüyorum ben.

1

bazıları mesela hemen biri cevap verdi. kendi sorusuna hemen kendi cevap veriyor. bence çok saçma oluyor bu durum. bu durumda hemen vermese iyi olur. ilerleyen vakitte cevap vermeli.

1

bence ilk önce belli bir süre beklenmeli ve baktınız ki sorduğunuz soruya bir cevap gelmedi sizin de bu konu hakkında az çok bilginiz var işte o zaman cevaplanmalı diye düşünüyorum. yoksa kendi sorusuna cevap vermiş birinin sorularını cevaplamak insanın içinden geçmiyor bile. çünkü zaten siz sorunun cevabını biliyorsanız cevap veren ya da verecek olan kişi size cevabıyla ne katabilir ki? diye düşünmeden edemiyor insan.

0

ben zaten bunu yapıyorum ki sitede........

0

yani ben çoğu zaman sormuş olduğum soruları kendin yazdığımı fark etmeden cevap veriyorum bence yapılabilir yani sonuç olarak senin sorduğun sorulara cevap gelirse doğru veya yanlış veya farklı fikir olursa yazılabilir tabi bu konuda site nasıl düşünüyor bilmiyorum ama kendimce fikrim bence olabilir yani yanlış bir hareket değil.

0

ben çoğu zaman öyle yapıyorum. şu ana kadar bir tepki görmedim. bazen yazarların cevaplamasını bekliyorum, yazarlar doğru cevaplasada cevaplamasada kendi bildiğim konularda cevap veriyorum.

-1

ben cevaplıyorum doğru olanı öğretmek bilgi vermek amaçlı amaç öğrenmek ise cevaplanabilir bence sorun olmamalı.

0

site gerçekten güzel ve kullanımı basit.üstelik limit çok düşük daha önce ki sitelerde yatırma tutarının bu kadar düşük olduğu bir site ile karşılaşmamıştım.yeni üye oldum.ödemeler ile ilgili sıkıntı çıkar mı?

0

buna engel bir kural göremedim sitede ben. sorun olacağını sanmıyorum. hatta kkendim de az sayıda ve yeterli bilgi içermeyen cevaplar verilmiş bir soruma cevap yazıp açıklama yaptım konu hakkında. herhangi bir uyarı gelmedi, bir sorun yaşamadım yani.. hem sitenin de yararına olduğunu düşünüyorum. sorunun cevapsız kalmaması, bilen bir kişi tarafından açıklanmış olması açısından tercih edecekleri bir yöntem olacağını düşünüyorum.

ama her durumda olduğu gibi işin cılkını çıkarııp suistimal edilmemesi de gerekli elbette.

1

bence öncelik başkalarının o soruya cevap vermesidir. bu o kişinin kendini geliştirmesine ve araştırma yapmasına da olanak sağlayacaktır. bu yapılırsa cevap yazılırsa, inanın insanlarımız kolaya alışacak ve o cevabı okuyup size tekrarını biraz değiştirerek yazacaktır. bence de bu haksızlık olur. ben kendi adıma araştırıyorum.. bilmediğim cevapları.. o zaman ben aptal mıyım.. bekleyeyim biri yazsın ondan uğraşmadan alıp yazayım.. ben az evvel gördüm ki benim bir soruma kimse cevap vermemiş.. bilmediklerinden, araştırmak da işlerine gelmediğinden, kolay soruları cevaplamak daha zamandan tasarruf düşüncesi ile.. benim kendi davranış şeklim sorumun üzerinden bir 12 saat geçmesini bekliyorum.. o sürede sorum cevapsız olarak benim de karşıma çıkıyorsa ki; az evvel çıktı 18 saat evvel sormuşum.. ona kendim cevabını yazdım ki okuyanda öğrensin. .ilk anda bence asla yazılmasın.. bu emeğe saygısızlıktır.. benim görüşüm bu arkadaşım.. iyi günler.

0

geçenlerde iki soru yazdım. bir ya da iki kişi cevap vermiş. benim cevap yazasım geldi ama belki bir sorun olur ,banlanırım diye yazmadım.

0

yani yapan insanlar var. sorumani karar verain bence buna .

1

birçok kişi bunu yapıyor. bir sıkıntı olacağını sanmam ama yinede sorumani ekibini sormak lazım gelir.

0

ben böyle bir şeyi etik de doğru da bulmuyorum. sor ve cevapla buranın mantığı. sorduğunu cevapla değil.