0

doğru emzirme şekli düşünüldüğü kadar basit değildir özellikle ilk emzirmede. çünkü meme başı henüz bebeğin tutacağı şekilde değildir. bu konuda gerekirse yardım almaktan çekinmemek çok önemli. mutlaka bir yara olma durumu oluyor az veya çok sabırlı olmak şart o yüzden. öncelikle uygun pozisyon seçilmesi gerekli. yenidoğan bebekte en uygun pozisyon klasik kucak pozisyonu. zamanla tek elle emzirmeye alışilir fakat ilk etapta iki eli de kullanmakda yarar vardır. sağ göğüsle başlayacağımızı düşünelim. sol elimizi sağ gögüse götürüyoruz. baş parmağımızla kahverengi geniş kısmın üst noktasına basıyoruz. kalan dört parmak ise göğüsun altına giriyor. gözümüzün onune getirirsek elimizin c harfi şeklini aldığini görürüz. diğer kolumuzun dirsek bitimine başı gelecek şekilde bebeğimizi yatırıp sağ elimizi beline uzatıp poposundan destek yaparız. şu yaptığımız c şeklindeki tutuşla göğüs ucunu sıkar büzer mümkün olduğu kadar kahverengi kısmı bebeğin ağzına veririz dudakları disa doğru ayrılmis biçimde kavramali. bu arada altta kalan işaret parmağını üstte tutup burun deliklerini açık tutar altta kalan orta parmakla arada çenesini uyarır uyumasini engelleriz. zaten kısa bir süre sonra kendi kapıp emiyor merak etmeyin.

0

doğru bebek emzirme şekli bebek göğsün kahverengi kısmının tamamını ağzına alması gerekiyor vakum gibi çeken bir ses çıkarsa bu emdiği anlamına gelir ama mıç mıç ses çıkarsa sadece ucubu emdiğini anlamıma gelir buda doğru emzirme değildir emzirmenin çeşitli pozisyonları vardır ama en önemli husus bebeğe göğsün kahverengi kısmının hepsini verebilmek böylece göğüs ucuda yara olmaz annede çocukta iyi olmuş olur

0

doğru bebek emzirme şekli çok iyi biliyorum ama maalesef bunu yazıyla nasıl anlatacağımı bilemiyorum.

1

doğru bebek emzirme şekli çocuğu, annesinin göğsüne paralel getirerek yatay bir konumda tutmak ve rahatını sağlamaktır. zaten rahat olan çocuk her türle sütünü alacaktır.