0

kerevizi soyup küp küp doğrayıp devamında normal salata yapar gibidir herhalde

0

kereviz salatası yemeği yemeyerun.bile severek yedikleri hafif bir salatası tarifi kereviz soyulup hızlıca rendelenir içini yoğurt mayonez ekleyerek bir kaç diş sarımsak koyup karıştırın üzerine kırılmış ceviz ekleyip, pulbiber ve maydanoz e süsleme yapılır.

0

benim kullandığım tarif yoğurtla yapılıyor. başka da tarif duymadım zaten... basitçe anlatmaya çalışayım.

öncelikle kereviz güzelce soyulur, önceden hazırlanmış olan limonlu suyun içine rendelenir. bu işlemin nedeni, kerevizin soyulduktan sonra hızla kararmasıdır. limonlu su ise kararmasını engelleyecektir.

başka bir kapta yoğurt sarmısakla buluşturulur. uygun kıvamda sarmısaklı yoğurt hazırlandıktan sonra limonlu su içindeki rendelenmiş kerevizler suyu sıkılarak alınır ve yoğurdun içine konur. dişe gelecek büyüklükte dövülmüş ceviz eklenir. ince doğranmaış maydanoz da eklenir. tuzu ayarlandıktan sonra salatamız hazırdır.

culda'ya katılmıyorum. kereviz salatası dünyanın en güzel salatalarındandır. fkerevizin ferahlatıcı kokusu ve tadı size kendinizi iyi hissettirecektir.

not: daha pratik hazırlamak isterseniz, kerevizi direk yoğurdun içine rendeleyebilirsiniz. bu durumda rendeleme sırasında kerevizleri kararmaması için sık sık yoğurtla karıştırıp hava ile temas etmemesini sağlamalısınız. ben genelde böyle yaparım, limonlu su işi ekstradan emek ve zaman kaybı gibi geliyor.

1

hiç bilmiyorum.. bilmek de istemem.. neden derseniz? benim hayatım boyunca hiç sevmeyeceğim tek sebze kerevizdir. çocukluğumda babamın bize kerevizi zorla yedirmesinden dolayı bu sebzeden nefret ediyorum.. belki bu ön yardım olmasa çok güzel de bir sebzedir.. bu yaşlarda tatma olasılığım olsa idi.. ama kerevize bizim evde asla şans verilmez..yıllar evvel oğlum lisede iken anne kerevizin tadı nedir demişti sofrada.. babasıyla biz güzel değil oğlum dedik.. ama yine de dedik ki.. tatsın kendi karar versin.. o zaman ilk kez eve kereviz alındı rahmetli annemden tarifi alındı.. oğlum yedi ve hımm dedi.. evet haklıymışsınız.. o da sevmedi.. ve evimizdeki kereviz maceramızda başlamadan bitti.. ben ıspanak, lahana varken neden kereviz yiyeyim.. bir de salatasını hem de.. o kadar leziz salata tarifleri varken.. ama biliyor musunuz sevende çok seviyor kerevizi.. aslında çok faydalı sebze ama bizde hatıralar işte.. ah baba.. ah..