0

kerevizin çorbası , zeytinyagli yemeği, salatası güzeldir.

0

kereviz genellikle ege bölgesinde bulunan bir sebzedir. ege'de daha çok tüketilir. kereviz zeytinyağlı yemek olarak tüketilir. kereviz rendeleyin sarımsaklı yoğurtla beraber karıştırılarak salata şeklinde tükedebiliriz. kereviz rendelenerek çorbalarda da kullanılabilir. farklı bir aroması vardır. çok besleyici ve vitaminidir. çocuklarda çok besleyicidir.

0

kışın tüketilmelidir benim bildiğim ve kerevizin en önemli özelliklerinden biri idrar sökmesidir

0

kereviz, kış sebzesi olup yemeği ya da çorbası yapılabilir. çok lezzetlidir. güzel yapılmalı, doğru teknikleri kullanarak yapılmalıdır. teknik derken, soymak ve kararmaması için suda limon un ve portakal suyu ile bekletmeyi kastediyorum. kereviz beyaz olması dolayısıyla hemen kararan bir sebzedir. bembeyaz kalması için, bir kaba un su ve limon portakal suyu koyulmalıdır. kereviz, kalın kabuklu bir sebzedir. kabuklarını kolay soymak için önce patates kızartması yapar gibi halka halka kesilmelidir. daha sonra soyulmalıdır. kabukları çok serttir ve kalındır. soyup doğrayıp suda beklettikten sonra, normal yemek yapar gibi soğan salça ile kavrulur, varsa havuç ve patates de doğranır ve suyu koyulduktan sonra 1 tane portakal ve yarım limon suyu ile pişirilir. çorbası için de kerevizler haşlanır ve ezme makinasıyla ezilir.

0

kereviz, kışın çok fazla kullanılan bir sebzedir. çoğu kişi pek sevmese de çok faydalı bir sebzedir. kereviz zeytinyağlı yemek tarzında yapılarak kullanılır. kereviz çorbası yapılabilir, kereviz saaltası yapılabilir.