0

bilmiyorum bu soru için cevabım yok kusura bakma

1

öncelikle seni harekete geçirecek bir hedef bulman lazım yoksa kimse seni veya herhangi başka bir insanı hayrına masaya oturtamaz ardından gelen süreci iyi yönetmek için plan yapman lazım eğer bu işte iyi değil isen dışarıda tonlarca rehberlik servisi mevcut ve en önemlisi devamlılık bu işte devamlılık olmaz ise başarıyı getiremeyiz.

0

asla içinden gelmesini bekleme o istek asla gelmeyebilir psikolojide önce yap sonra istek gelsin modeli vardır sen derse başladığında mutlaka isteğin de artacaktır istekli çalıştıkça da verimin artacaktır

0

öncelikle içinden gelmesi gerek ve hiç bir şey gerekmez içide geliyorsa zaten kendiliginden çalişirsin

0

kendinize hedef koyup ona ulaşmaya çalışmaktır. isteğiniz doğrultusunda kendinizi motive etmelisiniz. derslerinizi bir olan dahilinde ve düzenli ilerletmelisiniz aksi taktirde konulariniz birikecek bu da dizi endişeye surukleyecektir. masanizi sizi rahat ve motive hissedecek şekilde ayarlamalisiniz. evde ders calisamiyorsaniz kutuphanelerden faydalanmalisiniz. ders çalışmak sanıldığı kadar zor değildir sadece başlamak zaman alır. bir şeyleri anlamaya başladığınızda yapabildiğiniz için mutlu olur daha hevesle devam edersiniz.

1

ders çalışmak için kafamızı kurcalayan şeylerden uzak durmalıyız. sonrasında kafanızı meşgul edecek tv, telefon , gürültü gibi dış etkenlerden uzak kalabileceğimiz bir ortamda ders çalışmaya başlamalıyız. eğer ki kısa süre de konsantrasyon bozukluğu yaşıyorsak sık ve kısa aralar vererek sonrasında derse geri dönmek faydalı olacaktır. şunu ihmal etmeyin dersten koptuğunuzu ve artık anlamadığınızı hissettiğiniz anda kendinizi zorlayıp dersten kalkmalısınız, kafanızı boşaltıp tekrar derse geri dönebilirsiniz bu sayede boş boş ders başında oturup gereksiz yere zaman kaybetmemiş olursunuz.

0

ders çalışmak için rahatsız olmayacağın uygun bir ortam bulup kendine bir program yapmalısın.

0

ilk önce sigara içmeliyiz ki beynimize oksijen gitsin daha sonra telefonu kapatırız ve defter kitap ne lazimsa onu açarız.

0

ders çalışmak için öncelikle uygun bir ortam yaratmak önemli.
sessiz sakin motive olunacak bir ortam olması şart.
daha sonra aç defteri kitabı al kahveni ve çalışmaya başla.

0

sessizce odana geçip dersini çalışacaksın seslere kulak vermicek ders çalışmak istiyorsan sessiz biyer şarttır. ve işte ozaman kafanı derse verip çalışabilirsin.

0

ders çalışmaya çalışmamız lazım. mesela öncelikle ders çalışmak için defter kitap kalem silgi gibi malzemeleri temin etmeli sonra da kendimizi çok rahat etmeyecek bir pozisyonda tutarak başlamalıyız

0

kitap açık okuyup not alıp okumaktır ders çalıoşmak budur ne olacak başka