1

heyecanın fazlası zarar olduğu gibi azıda zarardır ne kadar bu hissi yok etmek istesekte heyecan sınav anında bizi ileriye taşıyacak faktörler arasında şunuda unutmamak gerekir ki hiçbir sınav çözülmemek için yapılmaz kendimize güven sınav anında yapabiliceğimiz en yegane şeydir.

0

sınavlarda öncelikle ustumuzdeki heycani sitresi atmaliyiz ve sorulari dikatli okuyup çözmeliyiz bilmedigimz sorularin ustunde durmamaliz zaman degerli

0

sınavı öncesi kişinin üstüne düşeni yapması gereklidir. çünkü bilgisiz sınava girmek sizi strese sokar. sınava başladığınızda rahat olmalı panik olmamalisiniz zamanınızı iyi ayarlamali çözemediğiniz sizi ugrastiran sorularda vakit kaybetmemelisiniz. yapabildiğiniz diğer sorulara geçip zamanınız kalırsa o sorulara geri donmelisiniz.

0

sınav sırasında başarılı olabilmek için sınav öncesi önemlidir. her şeyin bir hazırlığı var değil mi

sınav öncesi çalışma anlamında nasıl kendinize uygun bir yolunuz yönteminiz varsa rahat bir çalışma hazırlanma ezberlemeniz gerekenler varsa mümkün olduğunca bunu yapabilme sürecine girin ve bunu başardığınızda zaten sınavın yarından çoğunu atlatmış olacaksınız. yani öncesinde elinizden geleni yapın. sınav sırasında ise normal yediğinize içtiğinize yani fiziksel şartlarınıza dikkat etmek suretiyle ve gözünüzde büyütmeyerek içinizde elinizden geleni yapmış olmanın verdiği iç rahatlığıyla [ son göz atmalar belki yapabilirsiniz isterseniz hiç heyecan yapmadan ] ve inananlar her zaman şanslıdır bu konularda o yüzden bildiğiniz gönlünüzden geçen duaları da yapın allah ın çalışanların yanında olduğunu bilerek besmeleyle girin sınavınıza, kendinize güvenin, öyle bir seçeneğiniz varsa kolayınıza gelenden başlamak hiç bilmediğinizi hemen anlayıp boşa vakit geçirmemeye de dikkat ederek sınav öncesinde yaptığınız gibi sınav sırasındad da elinizden gelenin en iyisini yapmaya gayret gösterin. psikolojinizi rahat tutun siz elden geleni yaptınız sonuç ne olursa olsun kötü de olsa üzülmeyin .

0

sınavlarda öncelikle heyecanlanma mamız gerek. kendimize tamamen güvenimizi vermemiz lazım ve başarabileceğimizi hayal etmemiz lazım.

1

sınavlardaki en büyük hatalardan biri tabikide çok heyecan yapmaktır bence.yaptığımız bu heyecandan dolayı mutlaka bir çok soruda hata yapıyoruz ve bir çok bilgi unutuyoruz bu yüzden heyecan bizi çok kötü noktalara itebiliyor.sınava girmeden önce mutlaka o sınav hakkındaki tüm çalışmalarımızı felan bitirmemiz lazımdır.eğer sınava tam çalışmadıysakta yapıcak bir şey yok olan oldu diyip geçmek lazım aksi taktirde çok moraliniz bozulabilir.mutlaka önünüzdeki sınavlara bakmalısınız çünkü önceki sınavı düşünmeniz size bir yarar sağlamaz.sadece önceki sınavdaki hatalarınızı değerlendirmek size bir çok yarar sağlar.

1

sına öncesi çok çalışıp sınava herşeyi bilerek girmeli kendine güvenmeli ve sakin olmalısın.