0

sadece yemekte degil herseyde euzu besmele cekmeliyiz.bir ise baslamadan mutlaka euzu besmele cekmeliyiz.hatta ayakkabimi bagimizi baglamak icin bile rabbimizden yardim istemeliyiz.

diyelim yemek yiyicez yemegin ortasinda euzu besmele cekt8gimizi unuttugumuzu hatirladik o zaman
"bismillahi evvelihi ağirihi" demeliyiz.yani basindada sonundada bismillah

0

her yemekte mutlaka besmele çekerim hiçbir işe besmele çekmeden başlamam bu çok yanlış bir davranış gibi hissederim eğer bir işe besmelesiz başlarsam içimde ayrı bir huzursuzluk hissederim çünkü besmele her işin başında çekilmesi gerek bir şeydir . allahın rahman ve rahim sıfatını her işte anmak çok güzel bir şeydir . ben de her işte allah'ı anmayı ihmal etmemeye çalışırım otururken kalkarken gülerken yatarken uyurken yürürken koşarken her işin başında bismillahirrahmanirrahim derim . islam peygamberi hazreti muhammed mustafa sallahu aleyhi vesellem bize her işin başında besmele çekmemizi öğütlenmiş bizden kendisi gibi allah'a teşekkür etmemizi onun adını her işin başında ve sonunda anmamızı istemiştir .

0

besmele çekmeden sofraya oturmam ayrıca sofrada çekmeyen olunca da hatırlatırım

0

çoğu zaman çekerim ama bazen unuttuğumda yemeğin ortasında aklıma geldiyse yine çekerim.

0

dürüst olmak gerekirse çekiyorum ama bazen unutuyorum çünkü 3 saat uykuylayim hergun bazen kendimi bile unutuyorum. birşeyi nere koyduğunu bile unutuyorum uykusuzluk zor çünkü unutmazsam çekerim ama çoğunlukla çekiyorum besmele

1

yani çoğunlukla unutuyorum malesef ama aklıma geldikçe besmele çekerek yemeye başlarım.

0

müslüman oldum için beslemesiz iş yapmam

0

aslında sadece yemek yerken değil herşeyın başlangıcında besleme çekilmesi gerekiyor

1

genelde çekmem ama çekilmesi gerek bişey çekmem derken kabalık olsun die demedim dogruyu söyledim