0

anne ve babanin cocuklarinin uzerinde haklari ildugu gibi cocuklara verilecek olan isminde bir anlami olmali
ornegin
cocuga kaldira bilecegi bir ismi verilmesi lazim
sadece kuranda gecen isimler kullanilmamali
verilen ismin anlami olmasi gerrkir
verilen isim agir olmamasi gerekir
her bunye kaldiramaz her ismi
gunumuzdr encok kullanilan
ayse
fatma
ahmet
hasan
gibi isimler bilimdik isimler
ignegin
zeyd
bence cok guzel bi isim hem anlami bar hem kuranda geciyor

0

anlamina bakmadiğimiz isimleri çocuklarimiza koymamiz gerekir.

0

bebeklere verilmesi gereken isimler ece,ruken,berna,merve,kubra,pelin,su vb.

0

sırf kur'an da geçiyor diye anlamını dahi bilmeden verilen onca isimler. ya da toplum tarafından özel, kutsal görülen sayılan isimleri vermemek dahai akılcı olur. arsız yetişen bir çocuğa edilen küfürler ismiyle zikredilir.

0

bebek isimleri adı üstünde biraz daha bebeksi olursa daha iyi olucaktır yeni doğmuş bu çağdaki bir bebeye çok farklı isimler takılıyor birde sen türksün arkadaş bebeğine bu yabancı isim koyma merağı nedir abi türksün türk ismi koy anlaşılır olsun dili dönsün insanın yabancı koyucaksın isimi insanlar bence dalga haline getiricek hiç ama hiç gereği yok :)

0

bence çok anlamsız ve bir çocuga verilmemesi gereken isimler koyulmamasi gerekir özellikle insanlar tarafindan dalga konusu olcak isimlerden arindirilmalidir bence hayvan isimleri cicek bocek isimleri koyulmamalıdır

0

bebeğe isim konusu bile modayla belirleniyor aslında.10 yılda bir yeni moda isimler geliyor.o yüzden her bebek ismi birbirine benziyor.kim hangi ismi istiyorsa versin bebeğine ama bir bebeği şuküfe veys rüknettin abuzittin diye çağîrmak pek kolay olmuyor doğrusu.

0

anlamsız, dalga konusu yapılabilecek, ilerde gülünç duruma düşürebilecek, hayvan isimleri, çok ağır isimler telafuzda oldukça zorlanacak isimler kullanılmamalıdır.

0

anlamı kötü pis negatif huzursuz olan hiç bir isim bebeklerinize vermeyin afra gibi ben sağlık personeliyim birgün arşivde dosya karıştırırken bir bebeğe malbora çakmak ismini vermişler bunun gibi saçma sapan isimlerin çocuklara verilmesi yanlış

0

türkiye'de yeni doğan bir bebeğe atatürk ismi verilmesi yasaktır ismi ata soyadı türk olabilir ama ismi sadece atatürk olamaz çünkü kimse atatürk gibi birisi olamaz

1

dinen taşınması zor olan isimler vermemek gerekir

1

hemen hemen her ismi görebiliyoruz toplumda ancak şöyle bir kuramda var. dedemin adı olsun nenemin adı olsun. onun adı olsun bunun adı olsun diye diye bir sürü ilginç ve ya eski isimleri taşıyoruz günümüze. bence onun ileriki hayatında bu ismi sevip sevmeyeceğini düşünerek ve günümüze uygun isimler vermeliyiz.

0

bence.su isimler merilmemeli kezban satı..satılmış bese evin ramo raziye bako mamos dilruba gibi aklıma gelmeyen bi sürü isim.var yani isim verilirken çocukça isimler de verilmemeli bunun ilerisi de var onları da.dusunerek isim verilmeli mesela bi teyze.var komsum ismi gül.ama.kadin 70 yaşında.yakismiyor.vende bunlar.da.goz.onunde.bulunarak isim verilmeli

0

kuranda geçen isimler verilmelidir aksine can güney doğan vs yanlış bana göre

0

bence bebeklere kaba yaşlı duran isimler verilmemeli

1

anne babanın çocukları üzerindeki hakları olduğu gibi, çocukların da anne babaları üzerinde hakları vardır. bunlardan biri de her anne baba çocuklarına güzel bir isim koymalaridir. güzel bir isimden kasıt kişiye gore değişebilir. ancak genel olarak güzel bir anlama sahip olan, çocuğun kolayca benimseyecegi, onu diğer insanlar arasında küçük düşürmeyecek bir isim olmasıdır. etrafımızda çok ilginç isimler duyuyoruz. kimi zaman komik, kimi zaman anlamı kötü vs. mesela dayımın kızının ismi sati. reşit olana kadar etrafındaki isimlerin dalga geçmesiyle ugrasti. reşit olduktan sonra ismini kendi beğendiği bir isimle değiştirdi. annem babamin akrabalarında yosma isimli bir kadının olduğundan bahsetmisti. ben zannediyordum ki kadının ismi başka ama böyle çağrılıyor. olumsuz şeyler gelmişti aklıma. resmen kadının kimliğinde yazan, anne babasının verdiği isimmiş bu. ya da arap isimli akrabam var yine. arap diye isim mi olur ya.
hem anlamı hem de söylenişi güzel olan isimler varken bir çocuğa sırf dedesinin ismi diye niye satılmış konur ki? bence o çocuğa çok büyük haksızlık. büyüyünce o isimden memnun olmayacak eminim. bence isim koyma işi artik anne ve babanın olmalı hatta daha cok annenin. böylece artık dede babanne anneanne isimleri koyulmamış olur.

0

düşününce verince kimin neyi düşündüğünü nereden bileceksin belki biri diyecek ben buna berk dedim ded olursa kötü olur biri ahmut der çocuklukta kötü olur

0

erkekte haydarberk suayip mulayim vakkas sevket sabit memduh cezmi rifki ejder satilmis lutffican
kızlarda kezban sukufe oksan

0

türkiye'de hiçbir bebeğe verilmicek verilmesi imkansız olan tek ad ve soyad atatürk'tür.kesinlikle imkansızdır.

0

bebeklere bence kaba isimler verilmemeli. yani bir bebeğe mesela abdurrahman ismi verilmesi bence çok saçma onlar artık eskide kalmış biraz daha gündeme uygun modern isimler verirsek daha güzel olacağını düşünüyorum çünkü bebek yani sonuçta malsın bir varlık daha güzel daha ciddi daha modern daha yeni isimler verirsek çok sevinirim artık dedenin nenenin isimleri verilmesi bana klişe geliyor.