0

genellikle bebeklerin en önemli 6 ay anne sütü verilmelidir ve 6 aydan sonra ek gıdaya başlayabilir 9 aya kadar anne sütü ile birlikte genellikle sıvı gıdalar çorba halinde bebeklere verilir ve sebze çorbaları ek gıda olarak bebeklere verilmelidir bebekler 1 yaşını doldurduktan sonra katı gıdalara da azar azar başlaması gerekir çünkü bebeklerinde katı gıdaları yemeye alışmaları gerekir.

0

emzikliyse yani anne sütü alıyorsa ek olarak üç ihtiyaca göre daha fazla öğün ek gıda yapılabilir. bu ek gıdalar aslında 9 ay düşünülürse ağır şekerli, ağır yağlı gıdalar, inek sütü ve bal haricinde çoğu şey olabilir. bebek bisküvisi, meyve pureleri, yoğurt çeşitleri, süzme ya da beyaz peynir tuzsuz, çorba çeşitleri tanesiz yahut çok ince taneli, ezilmiş ekmekle karışık yemek suyu, pirinç unu mama çeşitleri, hatta kabak gibi yumuşak yemekler yapılabilir. yumurta, muz bisküvi, peynir karışımı yapabilirsiniz. bir çok yiyeceği robottan çekip yedirebilirsiniz. kısaca artk büyümüş bir çok şeyi yiyebilir. fakat inek sütü için ve bal için henüz üç ayı vardır. bu ayda tavuk çorbası, ince çekilmiş haşlanmış tavuk eti çok az verilebilir. en kolay tolere edeceği et türü de balık ama çok az verilmeli.

0

benim çocuklar hani 6. aydan sonra tabiki çorba gibi şeylere ekmek ezerek ağızda islanarak veriliyor yada sebze meyve gibi şeyler pure halinde yapılıp verilebilir yada puding veya sutalac gibi tatlı pureler olarak takviye yapılabilir.

0

sert olmayan hersyı 9 aylık bir bebek yiyebilir.

0

meyve püreleri, yoğurt, çeşitli çorbalar yiyebilir.

0

dokuz aylık bebek artik herşeyi yiyebilir. yoğur meyve püresi çorba

0

dokuz aylık bir bebeğin şimdiye kadar çoktan ek gıda alması gerekiyor. bu ek gıdalar yoğurt olabilir, yumurta ,çorba,meyve püresi, bebe bisküvisi ,tuzsuz peynir yedirilebilir.

0

dokuz aylık bir bebeğin çoktan katı gıdaya geçmiş olması gerekir. tabi önce yumuşak gıdalar tüketebilir. meyve ve sebze püreleri, hazır mamalar, muhallebi, çorba, yoğurt ve ezilmiş diğer yumuşak gıdaları (yumurta gibi) tüketebilir.

-1

her şey yiyebilir meyve püresi,sebze,et,tavuk,pilav,makarna,puding, herşey verebilirsin sadece balık verme süt içtiği için zehirlenir

1

annesi bebek için meyve püreleri hazırlayabilir. yoğurtla karışıtırabileceği her şeyi bebeğe verebilir. bebek için çeşitli çorba hazırlamak hem eğlenceli hemde çocuk için farklı tatlar olabilir.

1

bizimki süt,bal,çikolata,şekerli gıdalar dışında herşeyi yiyor.

2

dört aylıktan itibaren ek gıdaya başlandığı düşünülürse artık pek çok gıdayı yiyebiliyor olmalıdır. ancak vücudunu yoracak bazı besinlerden kaçınılmalıdır. örneğin bal yedirmek için bir yaşının doşdurması tavsiye edilir bebeklerin. çikolata, şeker gibi yapay yiyeceklerden uzak durulması gereğini söylemeye gerek yok sanırım.

1

9 aylık bebek anne sütü eksiltilmemelidor ama yanında yoğurt peynir yiye bilir.

1

9 aylık bir bebek yogurt, yumurta sarısı, peynir, tuzsuz ve baharatsiz çorbalar yiyebilir