0

otomobilin motor durumu,exper durumu,şanzıman durumu.bunlara dikkat etmeden alırsan ileride ciddi sıkıntılar yaşarsın.motor olarak benzinli al daha uzun ömürlü ve daha atik oluyor benzinli araba.şanzıman otomatik araba herzaman rahattır.boya durumu exper durumu aracın fiyatıyla ilgili.tanıdık bir expere götür yoksa yalan dolan çıkıyor.

0

2. el mi sıfır mı alacaksınız? sıfır alacaksanız iyi araştırın ve uygun fiyata en kalitelisini almaya çalışın bu aralar sıfır arabalarda da ciddi fiyat düşüşü var bunu iyi değerlendiririn

0

yeni bir araba alacağınız da önemli unsurlardan biri eğer arabadan çok anlamıyorsak yanımızda bilir bir kişi olursa daha iyi olur. arabanın piyasa değerini takip etmemiz lazım mı araştırmalıyız. çünkü gereğinden daha fazla fiyat çekebilirler ve zarara girebiliriz. eğer alacağınız araba 2. el araba ise daha dikkat edilmesi gerekiyor. arabayı gözle görmemiz lazım ve hasar alıp almadığını dikkatlice kontrol etmeliyiz. motor numarasını kontrol edersek bizim açımızdan daha iyi olur. arabayı almadan önce test sürüşü ne çıkarsak bizim için doğru araba olup olmadığını anlayabiliriz. en son diyebileceğim ise alacağımız kişiyle iyi bir pazarlık yapmamız lazım diye düşünüyorum.