0

sigara icen kisiler icin bu oran belli olmuyor dudak tirkakiside cok var ulkemizde o yuzden tabiki en az gunde 2 paket iciyorlardir.buda oldukca kotu bir durum hem sagligi icin hemde ulkemizdeki yas ortalamasini dusuruyor.

0

tiryaki olmak için belli bir sayıda sigara içmeye gerek yok. tiryaki olan bir insan her anında sürekli sigara içer. sigarasız dayanamaz. bunu size şiddetle öneriyorum, lütfen sağlığınıza değer veriyor iseniz sigarayı bırakın. sigaranın sağlık acısından bir çok zararı vardır.

0

adete bagli deildir bence kisi ne kadar cok iciyosa her turlu bagimlisi olur zaten

0

tiryaki olmak demek günde bir veya iki paket sigara kullanmak demektir. ben iki günde bir paket sigara kullanıyorum ona rağmen çevremdeki herkes bana tiryakisin diyor yani evet bana göre ben de tiryakiyim çünkü içmediğim herhangi bir gün yok hemen hemen her şeyin yanında içmeyi seviyorum uyanınca sigara içmeyi seviyorum ,yemeklerden sonra kahvenin yanında bu gibi içeceklerin yanında sigara içmeyi seviyorum ve tercih ediyorum bence bana göre tiryaki demek bu demektir.

1

off kaç tane ile ilgiliyse bu olay hapı yuttuk demektir.. kişisine göre değişir.. adetle, paketle ölçülemez.. eşim misal bir paket sigara alır her gün içindeki 20 adetten ertesi güne 6-7 sigara kalır.. baktığınızda bir çok insana göre çok içmiyor da diyebilirsiniz ama yine de o sigarayı bırakamaz.. bunun adı da tiryakiliktir.. kimi insanlar görürüm ki eşimde bunlardandır. otobüstesiniz misal uzun yol yolculuğu. otobüs normal mola zamanı değil.. sadece mazot almak için benzin istasyonuna girer.. muavin uyarır lütfen arabadan inmeyin benzin alıp hemen gideceğiz.. bu yaşanmış bir olaydır.. geçen ağustos başında oldu.. en öndeki kadın eline sigarasını aldı.. muavini takmadı bile yaktı bir sigara.. tamamını da içemedi.. diyeceğim böyleleri de var.. zararlarını düşünüp kimsenin tiryakilik kıvamına gelmemesini diliyorum..

0

bunun adetle bir bağlantısı olduğunu hiiç düşünmüyorum. her boş anında elin sigaraya gider, sigara da olmasa şuan napardım ki yapıcak hiçbir şey yok dersin, sigara içmeyenler napıyor dersin. pakette sigaran azaldığında (bittiğinde değil), kendini huzursuz hissedip son paranla da olsa sigara alırsın. açıklamalardan gördüğünüz gibi ben bir tiryakiyim :)

0

tiryaki olmak icin icine cekmen yeterli ben oyle bagimli oldum

1

tiryaki olmak için günde içilen sigara miktarının önemi yoktur. bilimsel verilere göre günde 10 adet sigaradan fazla sigara içmek tiryakilik için yeterli olduğu söylenir. ama bir adet sigara içsen de 3 paket sigara içsen de sonuçta zehiri vücuduna almış oluyorsunuz. sigaranın her türlüsü kötüdür. tiryaki olmak için asla çabalamayı bırakın bir adet sigara dahi içmeyin ve ayrıca sigara içilen mekan ya da ortamdan kaçın. sigara aynı zamanda gırtlık kanserinden akciğer kanserine kadar varan türlü kanser türlerine yakalanmanıza neden olan ölümcül bir bağımlılıktır.

0

adete baglı değildir bence boş zamanalrda stresli zamanlarda siğara yeltenirsen tiryaki olmussun demektir

0

tiryaki olmak için adete gerek yok bi kere içmeye başladın mı tamam artık geri dönüşü yok geçmiş olsun