0

makarna hamur işidir aslında.kurutulup yapılır.ben makarnayı yapmak için önce tenceremde suyumu kaynatiyorum.kaynayan suyuma bir yemek kasigi tuz ilave ediyorum ve suyu karistiriyorum.icerisine bir yemek kaşığı yağ döküyorum.yağ makarnalarin yapışmamasını saģlar.ardindan makarnayi tencerenin içine boşaltıyorum.onbes dakika boyunca kaynatıyorum.sonra makarnamı bir süzgeçe boşaltiyorum ve kenara aliyorum.sosu için tencereme soğani ve biberlerimi incecik ve küçük dograyip ilave ediyorum.icinde 1 çay bardagi yağ ile kizartiyorum.iki tane domates rendeleyip tencereme dokuyorum.ardindan 1 yemek kaşığı biber salçası ve bir yemek kaşığı domates salçasını koyuyorum.ve bir tatli kasigi pul biber karabiber kimyon ve tuz ilave ediyorum.hepsini guzelce bir karistirdiktan sonra makarnalarimi ilave ederek karistiriyorum.bu tarif çok güzel.ben makarna yapacağım zaman hep böyle yaparım.

1

makarnayı ilk önce haşlanır. yalnız makarnanın iyi olması gerekir, yoksa makarna lapa olur. haşlanan makarnayı bir süzgeçin içine alırız. daha sonra bir tencerenin için biraz salça ve biraz yağ ilave ederek pişirmeye başlarız. daha sonra haşlanan makarnayı ılık suya tutup sonra makarnayı pişirdiğimiz yağ ve salça üstüne dökeriz. sonra üstüne göz kararı tuz ilave ederiz. ve tahta kaşık yardımıyla makarnayı ve salçayı birlikte karıştırırız. sonra bir servis tabağa alarak afiyetle yiyebilirsiniz. istenirse bir tutam üzerine maydanoz eklenebilir. lakin ben salçalı sevmem illak yoğurtlu olacak diyorsanız, ilk yaptığımız yağ ve salça işinden vazgeçip, makarna haşlandıktan sonra yoğurtla bir güzelce karıştırmamız gerekecektir. yine tuz ilave etmeyi unutmuyoruz. makarna yemeği genellikle italyan menşeili bir yiyecektir. italya ülkesi makarna alanında adeta çığır açmıştır ama makarna bizim ülkemizin de ana yemeklerinden biridir.

-1

makarna italya'nın yemeğidir bizde yaparız onlar daha farklı yapar suyu kaynatıp kaynayınca içine makarnayı dök pişincesl süzgeçten suz ondan sonra beylikdüzü yapmak istiyorsan yap

0

italyanlar bulmuştur. un, yumurta ve su ile yapılan hamurun kurutulması ile yapılır. haşlanarak pişirilir.

0

markarna italya da bulunmuş bir yemek tir diye biliyorum