0

yenidoğan bebekler göbek bağı düşene kadar yıkanmamalı. çünkü göbek bağına değecek su hem enfeksiyona sebep olur hemde bağın düşmesi gecikir bu da enfeksiyon riskini arttıran bir durumdur. gerek görülürse ılık suyla ıslatılan temiz pamuklu bez ile silinir bu yeterlidir.

0

göbek bağı düşene kadar bebekleri banyo yapmamak lazım oraya su gitmemesi için.

0

çocuğun göbek bağı olan bölgeye su değdirilmez. zaten çocuk öyle yetişkin insan gibi banyo edilmez. göbek bağı kendiliğinden bir kaç gün içinde düşer. aksi takdirde göbek bağına su değerse iltihap kapma riski vardır.

0

göbek bağı düşmeden yıkanmaması tavsiye edilirdi önceden. gwrekirse silerek temizliği yqpılabilir. göbek bağı düşene kara yapılacak yıkama göbek bölgeainin iltihamlanmasına neden olabilir.

0

yıkamak yerine silmeyi öneriyor tüm doktorlar mikrop kapmaması amacı ile.

0

bir kere yıkadım kayınvalidemle ama bişey olmadı göbek bağı düştükten 1 hafta kadar sonra yıkadık

0

kendi göbek bağımın nasıl yıkandığı hatırlamıyorum :) kardeşinkini uzun zaman oldu aklımda değil ama yeğenim göbek bağı varken annem sürtmeden yıkardı, sadece bu döker o tarafa biterdi geri yerlerini sürterdi. yeğenim göbek bağı 2 ay olmadan düştü.

0

zaten kısa zamanda düşüyor ama dikkat edilerek, gerekirse üzeri kapatılarak yıkanırsa hiçbir şey olmaz.

0

göbeğe dikkat etmek gerek ama su değse de birşey olmaz sadece göbeği birşey değdirmeyin

0

ben bebeğimin göbek bağı düşmeden yıkadım sonra iltihap kaptı en iyisi göbek bağı düştükten sonra yikmali göbek bağı düşünce sorun yok normal bir şekilde yıkanır yani ben öyle yaptım açısı falan olmuyor düşünce sorunda olmuyor .

0

yeni doğan bebekleri, göbek bağı düşene kadar yıkamamak en doğrusudur bence.

0

daha çocugum olmadı olunca araştırır öyle yaparım :)