0

bebeklerin kafasının her yeri yumuşak değildir bakkalda hakları yumuşaklık ve süturları birbirlerine kayabilir bunun sebebi ise doğum kanalından kolay geçmek için bebegin kafasının şekil almasıdır. bebekler genel olarak kafalarında bregma ve lambda ile doğarlar buna halk arasında bıngıldak denmektedir. on fontanel yani bregma 18 ayda ancak kapanır. arka fontanel yani lambda ise 6- 12 ayda anca kapanır. bide kafadaki suturlar birbiri üzerine kayabilir buda normal doğumda normal kabul edilir fakat sezeryan olduğu zaman moldingin olması normal kabul edilmez.

0

bebeklerin kafası tamamen yumuşak değildir sadece alnının hemen üzerindeki bıngıldak dediğimiz bölge yumuşak olur çünkü kemik gelişimi hala devam etmektedir ve zamanla yassı kafatası kemiği birleşip bu öndeki boşluğu dolduracaktır. o zamana kadar bebeğin basının ön kısmına dikkat etmek gerekir. darbe ve hasarlara karşı çok dikkatli olmak, o yumuşak bölgeyi korumak gereklidir. bu bölge arada bir de kalp gibi atar bu durum çoğunlukla endişe edilecek bir durum değildir.

0

çünkü kemik gelişimi hâlen devam etmektedir

0

bebeklerin yeni doğdugu zman bıngildaklari daha gelismemis olur.o yuzden yumusaktir.bingildan beynin ustundeki kemiktir.olusmasi zman alir o yuzden bebeklerin kafasini fazla bastirmayin derler.

0

yeni doğan bebeğin kafası komple yumuşak değil ,sadece ön kısmında bıngıldak dediğimiz yeri yumuşak öyle elini soktuğunda aha içine girecekmiş gibi bir hissedersin ama halbuki öyle bir şey değil o onun içi serttir sadece dış kısmı yumuşaktır. o da bebek yeni doğduğu için gelişimi en son kaldığı için oda kırkından sonra veya daha erken de kapanabiliyor.