1

öncelikle bebeğin banyo malzemeleri tamamen kişisel olmalıdır. sabunu, şampuanı, hamam tası, kovası, lifi bir de en ideali plastik yıkama küveti ve filesi olmalıdır. bunlar sağlandıktan sonra sıcak bir ortamda bilek içini yakmayan sıcaklıkta su hazirlanmali. göbek bağının düşmesinin üzerinden 24 saat geçmiş bebek file üzerinde sol kola göbek üstü yatırılarak nazikçe yıkanmali. göbek kordonu düşmeyen çocuk kesinlikle yıkanmamali çok gerekirse kol altları ve kıvrımlı yerleri pamuklu bez ılık suyla ıslatılıp hafifçe silinebilir.

0

kafasına ılık su töküp iyice sabunla ovalamalısınız

0

ben yenidoğan bebege banyo yaptırmayı doğru bulmuyorum kızımi da ıslak bezle sildim ilk banyosunu göbeği düşünce yaptırdim. göbeği düşmeden cesaret edemem zaten şimdi oğlum olcak ona da aynı şekilde yapacağım acelesi yok zatenn bebek bu mis kkokuyor sadece ıslak bezle kanları silmek yeterli oluyor diye düşünüyorum. göbek düşünce de zaten banyoları kısa sürüyor hemen üşüyorlar özellikle benim çocuklarım kış cocugu çok tutmuyorum o yüzden. ilk banyoları filesinde yaptırmadim sungerde kullanmadim kafasını elimle tutup yavaş yavaş az suyla yıkadım yeterli oluyor zaten ondan ne kir çıkacak. banyonun amacı sadece rahatlasin diye .

2

normalde yeni doğan bebeğin göbeği düşene kadar banyo yaptırılmaması lazım
doktorlar öyle öneriyor ama ben hiçbir şekilde benim kaynana falan doktoru dinlemedim bebeğim yeni doğduğunda bebeğimi banyo ettirdi ve çocuğumun göbek bağı mikrop kapmıştı gerçekten de o zaman ilk anne olduğum için acemiydim çok korkmuştum yani yeni doğduğunda duş edilmemesi lazım ve bebeği normalde bir leğenin içinde veya bebek küvetin içinde yıkanması lazım yavaş bir şekilde çünkü yeni doğan bebek her zaman çok nadirdir acıyabilir ve zaten korkardım normalde sudan o konuda bence tecrübeli bir insanın banyo ettirmesi lazım. bebeği ebeklere nazik davranmak lazım ilk önce vücudunu yıkayıp yavaş yavaş ovalayarak, ondan sonra vücudunu temizledikten sonra başına bebek şampuanı sürerek kafasındaki tüm konakları temizleyerek normalde konaklar kolay kolay temizlenmiyor. zeytinyağı veya bebek yağı sürerek konaklarını temizleyebiliriz. en azında bebeğin kafası ağrımamış olur. gerçekten de kafasındaki konaklar bebeğin baş ağrı yapabilir ondan sonra bebeğin normal değeri değiştirdikleri için yüzünde deriler olur. onları tecrübeli bir anne yıkadığı zaman iyi bir şekilde temizleyerek bebeğin temiz olmasını sağlar. yani dediğim gibi banyoya ettirirken bunlara dikkat etmek lazım gerçi ilk banyo ettirdiğinde kaynanam ettirmişti. bebeğimi tertemiz yaptı o konuda hakkını falan yiyelim. yani bu gibi şeylere dikkat edersek anasında bebeğin canlı yapmamış oluruz. ve bebeğin vücudunun rahatla kavuşmasını sağlarız. ve şöyle bir şey söyleyeyim eğer karşındaki insan acemi bir annesi bebeğin kafasına suyu yavaş yavaş dökmesi lazım ve o konuda çok dikkatli olması lazım ve unutmadan bebeğin boyu uzun olması için bebekleri ayağından tutup iki üç kere böyle sallayıp bebeğin uzun olmasını sağlarız ve bebeğin damağı düşmemesi için banyoda baş parmağımızda bebeğin damağı tutarak sadece parmağımızla destekleyerek bebeği kaldırmamız lazım o da damagi falan düşmesin diye bu normalde adettir. herkes bunu yapar ve boynu falan içine çökük olmasın diye kafasından tutarak da bebeği kaldırırlar bu normalde yeni doğduğunda falan yapılması lazım.