0

yaşadığımız yüzyılda gelecek kaygısı taşımalı mıyız?

savaşlar açlık obezite size neler düşündürüyor.

11 cevap
0

evet çünkü geleceğe dair ne olduğunu bilmediğimiz için

0

bence gelecek kaygısı dediğimiz olay insanın fıtratında var hangi çağda nerde yaşarsa yaşasın insan geleceği için endişelenir, ölmekten korkar. mesela milattan önce bilmem kaçıncı yüz yılda bir devlet büyüğünün ülkenın gençleri için gençler artık çok bozuldu dünya bika. yüz yıla yok olur gibi bi söz dediğini duymuştum yani taaa o zaman bile dedeler aynı dedeler şimdi de büyükler gençlere aynı sözleri söylüyo o zaman da söylüuymuş çünkü hangi çağda yaşıyosak o çağın en yenisi olduğunu düşünüyoruz teorik olarak doğru da fakat bizden sonrasını da düşünmek lazım biz mesela şimdi su sorunu konusunda bi gelecek kaygısı içindeyiz ama bizden sonraki nesil de aynı sorunu dillendiricek hatta belki bizden öncekiler de suyun tükenmesinden korkmuştur insan hep kendi yaşadığı çağı en sorunlu olanı sanmaya meilli

0

gelecek kaygısı elbette herkeste vardır. nedeni ise insanların fazla düşünmesi...

0

ekmek parasına donan var şükret çok çalış ama iyi bir meslek sahibi olmak bunları aşar

0

evet yaşamalıyız daha temiz toplum için savaşların olmaması birlik olmalıyız

0

gelecek kaygisi heo var.yarin oburgun ne yaoacaz hayatata nasil ayakta durucaz bizi neler bekliyor

1

bu yüzyılda yaşam kaygısı olamaz çünkü kendi ellerimizle var olan güzellikleri mahvettik, mahvetmeye de devam ediyoruz.içinde bulunduğumuz durumdan kurtuluş çok zor gözüküyor

1

yaşamalıyız tabiki bence yaşıyoruz da nitekim.böyle bir ülkede yarın ne olacağını bilmiyoruz tabiki gelecek kaygımız var ne olacağını bilemeyiz.

1

taşımalıyız ve ticaret da üniversite bitirmiş biri olarak işsiz güçsüz oturuyorum ev de ve gelecek kaygısını her geçen gün daha çok hissediyorum.

1

gelecek kaygısı yaşıyoruz zaten, yaşamamak elde değil. ekonomik açıdan hiç bu kadar kötü bir dönem görmemiştim. her şey daha da kötüye gidiyor. gelecek karanlık.

1

her zaman gelecek kaygısı var. çok eski dönemlerden beri. bundan sonra da olacak.