0

alınteri ile kazanılan para öbür işler kötü şeyler sonucu kazanılan parqdan çok daha bereketlidir. çünkü ilk olarak öbür paradan insana hayır gelmez. sonra o para alınteri ile kazanılan para dan daha çabuk tükenir.

0

alın teri ile kazanılan para gerçekten helaldir. çünkü hiçbir şekilde emek vermeden belli bir miktar kazanan kişiler o parayı harcaması gerekir. çünkü boğazımızdan geçtiği her lokma haram para olarak önümüze çıkıyor. en güzeli mesela milli piyango bileti bu akşam almamak gerekiyor. çünkü milli piyango bileti gerçekten çıksa dahi haram para olarak olduğunu biliyoruz hepimiz. o yüzden böyle şans oyunlarından uzak durmaya her zaman dikkat etmişimdir. bazı insanlar hiçbir şekilde önemsemeden sadece bu dünyada kalacakmış gibi düşünüyor ve böyle harama el uzattıkları ne görüyorum. ama çok yanlış bir şey olduğunu ve böyle kumar oynama gibi alışkanlığınız varsa bir an önce bırakmaları gerektiğini düşünüyorum. çünkü kumari eğer bırakmazsanız ilerleyen zamanlarda ailenizi paramparça dahi edebilir. kumar tamamen insanı hırsa bağlıyor ve kazanmanız için şeytan sizi dürtüyor. bu yüzden hayatımızdan tamamen çıkarmamız gereken bazı şeyler vardır.

0

tabiki alinteri ile kazanılan para berektlidir. aslında kolay para bereketsiz ve haramdır. insan kazandığı parayı haketmek için çabaggöstermeli emek vermelidir. yoksa zaten o paranın kıymetini bilmez geldiği gibi yok olur bereketsiz olduğu anlaşılır.