0

genelde c vitamini tüketilir sonra ekşili şeyler yenir içilir ıhlamur zercaçal sonra atom içilir incirli süt içilir tarifi şöyle bir bardak sütü cezveye katılır o biraz ısınmaya başlarken 3 tane kuru inciri ince ince kiyacaksın sonra ısınmış sütün içine katacaksın daha sonra 10 dakika bu böyle katı bir kıvam alana kadar karistiricaz sonra 10 dakika dolduktan sonra bardağa katip iciniz öksürüğe en iyi gelen şey deneyin bence salep gibi oluyor mükemmel tadı var bu arada kaynamış süte kataçaksıniz hazır süte de ola bilir kahnamamis süte asla denemeyin lütfen.

1

havalarin soğumasiyla birlikte grip hastaliği yayilmaya başladi. grip hastaliğindan uzak durmak için beslenmemize dikkat etmeliyiz,gripten en iyi koruyan yiyecekler sebze ve meyvelerdir
özellikle c vitamini olanlar.bu yiyecekler şunlardir;
brokoli, karnabahar,ispanak,marul,portakal,limon,
mandalina...

1

c vitamini önemlidir o yüzden bolca narenciye tüketilmelidir bunların yanı sıra zencefil ve zerdeçal da gribe oldukça faydalıdır.

1

zencefil zerdeçal karabiber ıhlamur çayı tam bir ilaç

1

grip için en etkili karışım bence nane+limon+bal+tarçın isterseniz hafif bir şekilde üstüne karabiber sepeleyebilirsiniz. kendimden biliyorum anında adamı ayağa kaldırıyor.

1

gribe en iyi gelen bence şöyle sıcak sobanın üstünde kaynayan
bol sarımsaklı , naneli tarhana çorbası. sıcak sıcak içeceksin. soba gürül gürül yanacak. yatağa girip bir güzel uyuyup terliyeceksin. daha sonra sobanin üstünde nane limon kaynatıp içeceksin. yatağa yatıp , bir güzel uyuyup terliyeceksin. sabah kalktığında turp gibi olursun. hiçbirşeyin kalmaz.dogal antibiyotikleri kullandık çünkü. :)

1

gribe en iyi gelen nurofen ilacidir.gerisi fasa fiso

1

grip gercekren zok sik rastlanilan bi hastaliktir
en cok ise gidenlerde zorlandgi ve cocuklarn zorlandigi bi hastalik . insani tamamen yataga dusuruyor . halsizlik vveriyor .. grip icin bir cok sey yapilabilir
insan dikkar etmesi grkiyor cunku . kndine bakmzsa veya yannda bakicak kmsesi olmazsa gribi hemen atlatamaz . ki ilaclarda bir ise yaramiyor bazen .. grip ozeliklkle soguk havalarda insnlarin
yakalandgi bi hstaliktr herksn yakalanmasi greken hstalik aslnda cbku vucttaki mikroplari biseklde disri atmak grekiyor ve bi seklde temzleneblir . gribe en iyi gelen herksen bildigi ihlamur ve nane limondur
yalniz bn bu nane limonunn icinee zerdecal.katiyorumm evde posali meyve varsa mesela.portakl mandalinn
bunlarida kucuk jup parcalara bolup icine atiyorm . snra birde bi kasik bal kaynatiyorm . dha snra suzup birdabal katip karstrip iciyorm . karara goree herksn kndi fkrii mevyeleri de alablrsinz icine . bu iyi geliyor gervekten karabiberde koyablirsnz ama bnm aletjim oldugu icin koyaamiyorum tabiki .
grip oldugumuzda birde bol su tuketmeliyiz . grip oldugumzda genellile.su miktari vucutta duser bol su iclmeli ..
portakl suyuda olablir . su ihtiyacnn mutlaka giderilmesi gerekir .
corbada onemli tarhana corbasii yayala corbasi tavuk corbasi icindeki vitaminler sayesnde halsizlikte gider .
sarimsak soganda faydalir hos bn kullanmiyorm kokusundan dolayi ama ama yemekelre veya corbalaraa kucuk kucuk dogarnip katildginda antibaktirel oldgunda ayaga kaldirir diye dusnuyorm .

1

grip birçok insanın kışın en çok hastalandı bir hastalıktır. en çok işe gidenleri daha çok zorlandığı bir hastalıktır çünkü bu hastalık insanı tamamen çökertiyor ve yatağa düşürüyor daha sonra insana halsizlik veriyor. grip için bir sürü şeyler yapılabilir kendine dikkat edilebilir ilk önce çünkü eğer ki kişi kendi bakmazsa veya yanında başkaları olmazsa gribi atlatamaz. grip özellikle insanların soğuk havalarda yakalandı bir rahatsızlıktır bence herkesin yakalanması gereken bir hastalık çünkü insanın içindeki mikropların hepsi dışarıya vermesi gerekiyor ve temizlenmelidir. gribe en iyi gelen gıdalar genellikle herkesin bildiği ıhlamur çayı tır ihlamur nane çayı tır yani. iki tane ıhlamuru bir tencerenin içine katıp içmedim okuyarak bardak su ile kaynatılmalıdır 15 dakika iyice içine girmelidir ıhlamur rengi çünkü eğer rengi girmezse insana hiçbir şekilde faydalı olmaz. başka bir şey genellikle grip olduğumuzda boğazımız yanar bunun için bal ve limon sıcak su lazım bunların hepsini karıştırıp içersek boğazımızdaki yapma kaybolur o yüzden bunları özellikle tüketmeliyiz içmeliyiz hatta.grip olduğumuzda genellikle su miktarı mı düşer vücutta bu yüzden bol bol su içilmeli ve portakal suyu limon suyu meyve suyu gibi değişik sular içilmelidir ki insanın su ihtiyacı giderilsin. özellikle de çorbalar oldukça faydalıdır bu dönemlerde grip için tarhana çorbası olsun tavuk çorbası olsun ezogelin çorbası olsun ve birçok çorba çok faydalıdır grip için bu yüzden bu dönemler daha fazla sık şekilde tüketmeliyiz. bu dönemlerde grip için sarımsak ve soğan oldukça faydalıdır insanlar kokusundan rahatsız olabiliyor fakat yemekleri olsun veya öyle yiyip veya başka bir şeye katıp yenilmelidir çünkü gerçekten çok faydalı insan vücuduna insanlar grip olmadan da bunu yemelidir. özellikle de burnumuzun akıntısı daha güzel nefes açıcı olması için her yerde satılan kokulu mendillerle silinmelidir çünkü bu kokulu mendiller bunlar gerçekten çok faydalı ve hiçbir zararı yok normal peçeteler insanın burnunu kuru yapıyor diğer peçeteler ise kokulu peçeteler insanın burnunu nemli bırakıyor yani genellikle gribi iyi gelen gıdalar ve yiyecekler bunlar benim bildiklerim başta tabii ki de bir sürü şey uygulanabilir geçirilebilir.

1

grip için en iyi gelen gıdalar zencefil köküdür bu bitki grip astım here derde devadır

0

ihlamur,nar,mandalina,portakal,balli süt,nane limon,zencefil cayi,bol bol yesil salata ama en cokta mandalina faydali griba karsi bn tuketiyorum her zeman

1

gribe karşı koruyucu özelliği olan gıdalardan bazıları sarımsak,nar,portakal,limon,ihlamur,greyfurt,kivi,ve benzeri gıdalardır.

1

haşlama balık, tavuk suyu, haşlama tavuk, tavuk çorbası, sebze çorbası, turunçgiller, portakal, greyfurt, mandalina, limon veya limonlu çay, zencefil çayı, ekinezya çayı, kuşburnu çayı, adaçayı, papatya çayı, okaliptus çayı gibi çeşitli bitkisel çaylar gribe iyi gelmektedir. vücudun susuz kalmaması için bol bol su tüketmeniz gerekir. sıcak çaylar boğaz ağrılarına ve öksürüğe iyi gelir. sindirimi zor yemeklerden kaçınmak daha iyi olacaktır. ayrıca mantar gribe iyi gelen yiyeceklerdendir. ballı limon çayı etkili bir karışımdır.

1

gribin en güzel ilaçları protein almaktır bol bol süt içilmelidir bunun yanında nane limon bitki çayları ıhlamur c vitamini içeren meyveler sebzeler mandalina portakal greyfurt avakado ananas tavuk yani beyaz ve kırmızı et tüketilmelidir ballı zencefil ve çörek otu bunların herseye faydası vardır burun spreyleri kullanılabilir kuruyemiş çeşitlerinden yenmelidir fındık fıstık bakliyat yemekleri kuru fasulye bol sıvı gıdalar çorbalar özellikle çorbalarınızda karabiber kullanın hasta olmayın.

1

ben özellikle çorbasını yapıyorum.rahmetlik annemden öğrenmiştim.tavuk ya da butunu alıp ocak üstünde ütüleyip,yıkıyoruz.bir yandan tencereye yağı kızdırıyoruz.tavuk butlarını içine atıyoruz,biraz kızartıyoruz.üzerine küçük bir kuru soğan,havuç,1 patates atıyoruz.hepsinin rengi döndükten sonra kaynamış suyu üzerini geçecek şekilde döküyoruz.inmesine yakın tuzunu,karabiberini,zencefil,pul biber ve maydanozunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.yaklaşık yarım saat piştikten sonra altını kapatıyoruz.isterseniz tel ya da arpa şehriyede katabilirsiniz.tabağa alıp üzerine bol limon sıkıp içerseniz şifa olur inşallah.afiyet olsun.

1

grip sezonu resmen açıldı mevsimsel geçişler dolayısıyla insanlar büyük hastalığına yakalanıyor ve aldıkları reçeteli ilaç tedavisinin yanı sıra grip nasıl geçer sorusu ile büyük ve gribe iyi gelen yiyecekler içecekler detaylı araştırıyoruz zira okul dönemi iş hayatının aksamaması amaçlanarak gribe iyi gelen yiyecek ve içecekler ile grip nasıl geçer sorusunun cevabı oldukça önemli hale geldi iş hayatında okul hayatında sıkça görülen grip bulaşıcı olmakla birlikte tedbir alınmadığı zaman kötü sonuçlara sebep olabiliyor ofislerde toplu taşımalarda veya evde 1 kişi soğuk algınlığına yakalanan kişi el teması nefes alma nefes verme gibi durumlarda çevresindeki insanlara ulaştırılabilir birisin en önemli özelliği çok çabuk bir şekilde insanla temas halinde olma olabilir çoğunlukla grip halindeyken aile büyükleri portakal suyu içilmesini tavsiye eder fakat yeni araştırmalara göre portakal suyunun hızlı ve aşırı tüketilmesi mide rahatsızlıklarının birlikte şeker rahatsızlıklarını tetikleyebiliyor zira bir bardak portakal suyunun içerisinde 4-5 adet orada kal orada onu ve bu portakalın yaklaşık 20-30 saniye de tüketildiğini gerçeği var.

1

gribe en iyi gelenler gıdalar c vitaminden zengin olan meyvelerdir. çünkü c vitamini vücudumuzu grip mikroplarından arındırır ve korur. ayrıca grip olmuş bir kişi sıcak gıdalarla beslenmelidir. bu grip olmuş kişinin şişen bugazlarini yumuşatır. ayrıca sıcak bir taş çorbaya veya icelecek sıcak bir bardak çaya biraz limon sıkıp içmek de grip olan kisiye iyi gelecektir. ben grip olduğum zaman annem bana nane, limon, elma, portakal ve aklıma şuan gelmeyen bir kaç çeşit meyve veya sebze daha ekleyerek bunları kaynatır suyunu icirirdi ve gerçekten çok faydasını görürdüm. kısa sürede iyilesirdim. denemek isteyen deneyebilir.

1

en başta c vitamini tüketmek gerekir. bitki çayları kışın özellikle ıhlamur tavsiye ederim. benim gibi hamileler varsa ılık suya limon sıkıp ballı süt içebilirler

1

grip kış aylarında en fazla olunan bir hastalıktır.grip'i geçirmek için yiyecekler,içecekler ve daha bir sürü şey yaparak atlatılabilir grip'i geçirmek için doktorlar tarafından tavsiye edilen gıdalar portakal suyunu evde sıkıp her gün içmek,ıhlamur,adaçayı,nane gibi çayları kaynatıp içmek,özellikle sebze çorbaları veya tarhana çorbası içilmeli,ballı limon çayıda iyi gelen içeceklerdir.bunları içen veya tüketen her insan gribi kolaylıkla atlatır.

1

grip genellikle salgın hastalıktır burunda akma ve halsizlik görülür vücudun dirençsiz düşmesidir mikroplara karşı bol bol c vitamini tüketmek ıyi gelecektir portakal mandalina vs.