1

grip için öncelikle gribe yakalanmamak için dikkat etmeliyiz. grip aşısı mutlaka yaptırmalıyız. öncelikle c vitaminli meyve ve sebzeler tüketmeliyiz. kışın tükettiğimiz portakal, mandalina, greyfurt, limon, nar, elma gibi yiyecekler de c vitamini fazladır. ayrıca bunlar kan yapar ve vücudu sıcak tutar. grip olduğumuzda bu meyvelerden günde iki porsiyon tüketmek oldukça faydalıdır. ayrıca mercimek çorbası, tarhana, tavuk suyu çorbasına biraz limon ekleyerek içmeliyiz. bol bol su içmeliyiz. çünkü grip mikroplarını önleyen sudur. nane limon, kuşburnu, ıhlamur gibi çaylarda grip için oldukça etkilidir. mutlaka eller sabunlu su ile yıkanmalıdır. aşırı şekilde buru silmek burnu tahriş edip yara çıkartabilir. kullandığımız peçete ve bezleri çöpe veya bir poşete koymalıyız. mikroplar dağılmasın diye ayrıca ılık duş alıp elbiseleri değiştirmeliyiz. hasta iken başkalarını öpmekten, tokalaşmaktan kaçınmalıyız. bir de yoğurdun mikrop öldürme özelliği var yoğurt yemek gribi yok etmek için iyi bir alternatiftir.

1

içinde bolca c vitamini içeren turunçgiller greyfurt,portakal mandalina bu liste uzayabilir.

1

grip olursak bol bol c vitamini almamız şarttır çünkü c vitamini vücutta kalarak mikroplarla savaşır. c vitamini portakal ve mandilana da çok fazla bulunur ama organik yemek şarttır organik yersek daha fazla c vitamini alırız çünkü organik olmayanlarda ilaçlar ve gdo bulunmaktadır bu ilaçlar içindeki vitaminin çoğunu öldürmektedir ve pek işe yaramaz. grip olan insan yatması lazımdır çünkü yatmazsa çok fazla terliyemez. insanlar terliyerek bu hastalığı vücuttan atarlar. hastalık sürecinde çok fazla ağır işler yapmamamız gerekir.

1

grip istirhat olmadan kolay kolay geçmicek hastalık türlelinden birisidir, daha hızlı bir toparlanma sürecinde c vitamin takviyesi alarak atlatabiliriz bunlar ise kivi , limon ,portakal ,mandalina greyfurt gibi besinlerden faydalanabiliriz..

1

grip için iyi gelen meyveler limon portaakal mandalina c vitamini yüksek olan meyveler gribe iyi gelir kış ayında bol bol c vitaminş almak önemlidir tabi bazen nekar alsanda önüne geçilmiyo isrer istemez oluyoruz olun ca ılık su tüketmek önemlidir

1

kış meyveleri diye adlandırılan turuçgillerden ara öğünlerde yiyerek vücut direncini arttırabilir. özellikle sabahları taze sıkılmış portakal suyu ile.

1

nane limon c vitamini almak önemlidir grip aşısı mutlaka olmak gerekir yeşillikte gribe iyi gelir c vştamini yüksek tir yeşilliklerde

1

gribe en iyi gelecek kış aylarındaki meyvelerdir. her sabah kahvaltıda taze sıkılmış bir nar suyu ya da bir portakal suyu gibi meyvelerden vitamin deposu olduğu için bir de çok yararı olacak ve grip olmamızı önleyecek başlıca meyvelerdendir. özellikle beslenmemize de çok dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum. soğuk ortamlarda fazla takılmamamız gerekiyor ve üşütmememiz gerekiyor. bunun içinde yapmamız gereken kış ayları içerisinde sıkı giy inmemiz lazım dışarı çıkacağımız zaman. çünkü havalar gerçekten çok soğudu ve gribe yakalanma olasılığının çok yüksek olduğunu görebiliyoruz. genellikle gribe yakalanmamak için aynı ortamda arkadaşlarımızla mesafeli olmalıyız. bunun içinde yapmamız gereken aslında dışarıya çıkacağımız zamanlar da maske takmaya gerek duyabiliriz. ya da kapalı ortamlarda kafeye gittiğimiz zamanlarda mesela havalandırması olan bir yere oturursak daha çok iyi olur.

1

grip için her zaman c vitamini iyi gelir. ama bitki caylarida tavsiye ederim. nane ile limon kaynatıp icilse hemen şifa bulur. genelde kış aylarında musallat olur . çayları eksik etmeyin. portal evde hep bulunsun öyle birşey ki her an yakalanabilit. gribe yakalanmamak için elinden geldiğince dikkatli olması gerek kalın giyip soguk giyulmesi gerek. zencefil çayı nane limon kara biberli çayı tuketin. basta dediğim gibi tekrar diyorum nane ve limon bunu unutmayın muhakkak her evde bulunsun kaynatın için.

1

c vitamini bulunan sebze ve meyveler, tavuk suyu, polen ve bal karışımı

1

bolca c vitamini içeren limon mandalina portakal gibi sebzelerin yanında , nane ve ıhlamur gibi içecekler de oldukça yararlı olacaktır

1

vazgeçilmez bitki çayları limonlu çay ıhlamur sıcak içicekler diyebiliriz biz buna :) ve vbol c vitamini kökünü kazıcaktır mandalina portakal ve sebze yemeyide unutmayalım ıspanak ile limon :) ballı süt olduğu kadar sıcak suyun içine 2 çay kaşığıda bal atsanız gribe iyi gelicektir :)

1

bitki çayları mesala kekik kaynatıp iç ondan sonra nane limon kaynatıp iç bol bol c vitamini tüket yani mandalina portakal turunçgil maydonoz nane roka ve benzeri gıdalar tüket iki güne kendine gelirsin ciddi diyom valla

1

grip için iyi gelen gıdalar, bol vitaminli gıdalardır. özellikle c vitamini vücudun direnç kazanmasına gribi atlatmamıza yardımcı olur .portakal , mandalina ,biber , dereotu içinde en çok c vitaminini barındırır. bunların dışında çeşitli bitki çayları; ıhlamur , nane bunlar bal ve limon ile tüketilmeleri daha iyidir . çerez türünden fındık , ceviz , badem tarzı tüketmek de faydalı olacaktır .

1

normal bir mevsimde tavuk suyu, limon,balık,kuşburnu çayı gibi gıdalar olabilir.ama şuan kış mevsimindeyiz gripten korunmak için günlük 1 portakal yada mandalina yeterli olur bence.

1

belki biraz klişe olacak ama nane limon birebirdir bunun dışında portakal mandalina tüketilmelidir buda ilginçtir ki en çok c vitamini biberde varmış

1

turunçgiller.. özellikle grip olduğumuz zaman limonu sıkıp sıcak suya bal ile eklenip icildigin de müthiş faydasını göreceksiniz.

1

nane limon,zencefil çayı,takviye edici gıdalar,meyve sebze..
ama ben her grip olduğumda nefret ettiğim halde ıhlamur,içerisine biraz limon biraz nane ve bal ile içerim ertesi günede genelde hiç birşeyim kalmadan uyanırım.

1

vitamin alacagimiz her sebze ve meyve iyi bir destektir. fakat zencefil kesinlikle kullanilmasi gerekendir. cay olarak tuketmek cok faydalidir:

1

grip hastalıgına bir cok iyi gelen yeyecek ve içecek gıdaları vardır. içinde c vitamını, b vitamini, e vitanemini, d vitamnı gibi vitamınların oldugu bir çok gıda vardır. bunları sizin için sıralamaya ve acıklama calısacağım.

* karabiberli çay; karabiberli cayı genelde grip olduktan sonra öksürük ve boğaz agrısına iyi gelmesi için kullanırlar. gercektende iyi geldiğini söyleye bilirim.

* tursu suyu: genel olarak hastalıklara iyi gelen bir besindir. icerisinde bir çok besini ve vitanmini barındırdığı için oldukca etkilidir.

*nane limon; içinde barındırdığı vitaminler sayesinde hasta olan insanların en çok tercih ettiği bir gıdadır. soguk algınlığı, ateş, bas agrısı,mide bulantısı gibi tüm rahatsızlara iyi gelir.

* zencefil çayı: hasta oldugumda en çok tercih ettiğim bir icecektir. insan vücüdundaki ciğerleri acarak soguk algınlığa çok iyi gelmektedir.

bunlar suan aklıma gelenler fakat bir çok ilaclar ve vitaminler vardır. bunlarıda tercih etmenizde bi sakınca yoktur.