0

ben hemen kızartma sırasında yağa bir iki dal maydanoz atıyorum arkadaşlar. maydanozun tadı kızartmalara hiç geçmiyor, sadece kızartma kokusunu en aza indirip tüm eve yayılmasının önüne geçiyor. hatta benim teyzemde hemen kaynamış su, limon ve kabuk tarçından yararlanıyor. bunlarda kızartma kokusunu engelliyor. teyzem yaklaşık 2 bardak suyu tencerede kaynatıp altını kapadıktan sonra, içine 1 limon ve 1-2 adet kabuk (çubuk) tarçın koyuyor ve bu karışımı tencerenin ağzını hiç kapatmıyor. bu şekilde de engellenebiliyor kızartma kokuları. hiç sinmiyor evin içine, mutfağa filan. he birde kızartma tavalarını işiniz bitince hemen yıkayın çünkü her ne kadar birşey kızartmasanız da kızartma kokusunun daha fazla yayılmasına sebep oluyor.

0

evine sinen kızartma kokuları maalesef birçok kadının yada ev hanımının derdi olmuş durumdadır. mutfak ve odalara sinen kızartma kokularının yok etmenin yolları vardır. onlarda ilki eğer ocağın üstünde davlumbaz varsa mutlaka onu kullanmalıyız. davlumbaz yemek esnasında kokuların büyük bir bölümünü alacaktır. öte yandan özellikle kızartma yemeklerinde mutlaka camlar açık olmalıdır. lakin kış ayında iseniz camları yarım açmak daha isabetli olacaktır. lakin ceyrana dikkat edin. ardından, evinizde mutlaka oda spreyi ya da tütsü olmalıdır. onu kullanabilirsiniz. son olarak yemek yapma esnasında eğer balkonunuz müsait ise kızartma yemeklerini orada yapınız. sadece bir piknik tüpü almanız yeterli olacaktır.

0

bol bol etrafa sıçradığı için cif ile temizlemeli ayrıca evi çok havalandırmalı ve bir aspiratör satın almalısın.

0

aspiratör açılabilir yoksa biz de yok cam varsa açılabilir,oda parfümü sıkılabilir zaten geçiyor bi süre sonra koku.

0

aspiratör'u aç ve oda parfümü sık bı guzelcenede cifle temizle derim ben her seferinde böyle yapıyorum hiç sevmediğim yağ lekesini temizlemek ama işte mecbur temizliyorum

1

eve sinen kızartma kokusunu yok etmek için bence en iyi yöntem;küçük bir tencereye biraz su ve yumoşla suyu yarım saat kaynatıp bekletmek en iyi yöntemdir. hem kızartma kokusu kalmıyor hemde tüm ev yumoşla yıkanmış gibi mis gibi kokuyor.hiç kızartma yapılmamış gibi ev bahar temizliği yapılmış gibi tertemiz oluyor. bence denemelisiniz.;)

0

iyi bir havalandırma gerekir. bir de kızartma yaparken ocağın bir gözünde sirkeli su kaynatın.

0

bu konuda en iyi çözüm aspiratör kullanmak diye düşünüyorum

0

aspiratör kesinlikle açmalıyız bol yağ çöz le her tarafı temizleyip oda parfümleri sikmaliyiz

0

hava soguk ama camlari ac derim.birde daha cok sinecegini soyleselerde oda parfumu bence etkili cozum.