2

kedi bakımı nasıl yapılmalıdır?

kedilerin bakımları nasıl yapılır?

6 cevap
0

kedilerin bakımı oldukça zordur. beslenmesi için kuru yada yaş mamalar tercih edilebilir. ve tabi birde ödül mamaları vardır. kedi kumu ile tuvalet ihtiyacını karşılamış olursunuz. birçok eşyaları vardır.

0

kediniz hastalanmadığı sürece bakımını kendisi yapar sadece, pisleyecek yer, yiyecek ve içecek ver onlara o yeter.

0

kedinin kumunun düzenli olarak değiştirilerek tüylerininde düzenli olarak alınması gereklidir.

1

kedi bakımı 2 haftada bir güzelcene yıkanmalıdır bence.sürekli kedinin kumunun düzenli olarak güzelcene değiştirlmesi lazımdır.

2

bizim komşu kedisini yıkıyor ben şaştım hiç hayatımda kedi beslemek yıkandığınada biraz şaşırdım yani mesela aşısını yaptırıyor kedisi bı gör çok akıllı gel kızım diyor geliyor git kızım diyor gidiyor içeri kızım diyor içeri giriyor vala gerçekten kedisi akıllı ama çok şişman biraz büyük kedi ona ne denilir ben bilmiyorum yani veteriner goturebilirsin kediyi aşılarını yaptırabilirsiniz bu duşa söylüyorsa kedisini sende sok duşa kendini :) başkada ne bakımı yapıyor ben bilmiyorum sadece bunları bilirm ben

1

kedi bakımı tam olarak nasıl yapılır bilmiyorum ama oğlumun bir kedisi var.. sokaktan sahiplendiler. adı da luna.. ay anlamına gelir.. bir gözü yok.. ufakken tek gözü akmış.. nasıl olmuş kimse bilmiyor tabii.şimdilerde luna çok şanslı.. o kadar seviliyor ki.. veterineri var en ufak şeyde ona gidiliyor.. bağışıklık sistemi düşükmüş o yüzden ona özel mamalar alınıyor.. özel fırçası var tüylerinin taranması için.. ödül mamaları var. her gece akan gözü için ilaç sürülürken itiraz etmesin diye.. onu görünce bekliyor alışmış artık, ilaçlı solüsyon ile silindikten sonra gözüne merhemi sürülüyor.. sonra da ödül mamasını yiyor.. bir de parmağa sürülen diç macunu gibi birşeyi gün aşırı veriyorlar. geçen hafta kısırlaştırıldı. dün de dikişleri alındı kızımın.. sonra da akan gözüne operasyon yapılacak ve gözü kapanacak.. zira ona bakarken o gözü öyle ilk görenin içi kaldırmıyor.. şanslı kızım luna.. çok seviyorum.. bembeyaz bir ankara kedisiymiş.. bende onun babaannesiyim..