0

ayaklar ponza taşı ile topuklar ölü deriden kurtulmalı ayak bakımı nemlendirici sürülmesi tırnaklar kesilip törpülenmeli arada pedikür yaptırmalı

1

güzel ayaklara sahip olmak için öncelikle ayak sağlığınıza ve bakımına özen göstermeniz gerekir. bunun için özellikle ayaklarımızı kış aylarında kurumasın diye bolca nemlendirmelisiniz. kuruyan topuklarınız için ponza taşı ile ölü derilerinizi ovalayarak yumuşatabilirsiniz.ponza taşını duş alırken uyguladıktan sonra duştan çıktıktan sonra ayaklarınıza nemlendirme özelliği yüksek olan bir krem ile güzelce nemlendirir dikten sonra üzerine çorap giyerek nemin ayaklarınıza hapsolmasını sağlayabilirsiniz.
bunun dışında ayak tırnaklarınızda fazla uzatmayın ve pedikür işlemini gerçekleştirin. ayak tırnaklarının el tırnakları gibi oval değil küt bir şekilde kesilmesi gereklidir. ayak tırnaklarınızı kestikten sonratırnaklarınızın kenarlarında kalan sert ve ölü derileri de temizlemelisiniz bu işlemin ardından ayaklarınızı ılık suyla güzelce yıkadıktan sonra yine nemlendirme işlemini yapmalısınız.

1

ayak bakımında ilk önce ayakkabı tercihine dikkat etmek gerekiyor. ayakkabı konusunda kaliteli olması gerekiyor. ayrıca ayak nem dengesinin korunması gerekiyor. ayakların çok soğuktan ve çok sıcaktan korumak gerekiyor. ayak sürekli kapalı olmamalıdır. mutlaka yatarken çoraplar çıkarılmalıdır. ayrıca ayaklar için kremler kullanılmalıdır.