0

terimsel anlam olarak birçok yerde karşımıza ruhun ne olduğuyla ilgili milyonlarca açıklamalar çıkar karşımıza bana göre de canlı olmanın örgenliğin özdeksel yanını dile getiren bedendir.arapçadaki anlam itibariyle de nefis anlamına geliyor.nefiste aynı zamanda karşılığını ruhta bulur ki ruh demekte düşünüp söyleyebilen candır ahiret inancına göre
ruh dediğimiz şeyin aslında yüzyıllardır cevabı aranan ve felsefeciler tarafından da tartışılan bi konu
olduğunu bildiğimizi varsayar isem dil araştırmacıları ve antropologlarında ortaya koydukları kanıtlarına bakıldığında tarihin ilk devirlerinde insanın ruh hakkındaki bilgisinin çok fazla olmamasına rağmen ölüm konusunda duyduğu endişe onu düşünmeye sevketmiş olmalı.yani ölen bir insanda veya varlıkta yok olan şeyin ne olduğu sorusunu sormaktan kendisini alamamıştır.söz gelimi ölen insanda ilk göze çarpan değişikliğin soluk alıp vermenin durması dolayısıyla insan nefesiyle hava havayla da ruh arsında bir ilgi kurulması bu bakımdan dikkat çekici.ruhun var olup olmadığı bilimsel olarak kanıtlanamamış ama geçmişten günümüze kadar varsayımlar da vardır.örnek olarak platon ruhun maddeden ayrı bi cevher ten kafesinde mahpus can kuşu tabiriyle asıl üstün alemdeki müstakil varlık olarak kabul ediyor ruhu.kuranı kerimdeden ruhla ilgili birçok ayet vardır.
ruhun mahiyetine gelecek olursam eğer ruhun mahiyetinin anlaşılması zor değildir ilham dediğimiz şeyin aslında özümüzde var olup her insanın dna sı gibi bir karakterinin olduğunu ve her karakterinde ayrı bir ruh yani sanat eseri olduğunu anlamak mümkün.şairler yazarlar şarkıcılar hep derler ya hani ilham gelmesini bekliyorum diye işte o ilhamı ruhundaki maneviyat duygusundan alırlar maneviyat duygusunu asılveren şey ise bize bu bedeni ve hormonları salgılatan fizyolojimizdir.

0

ruh nedir sorusunua verebilecek cevap kesin ve net bir cevap değildir bunu genelde dinci veya imamlara sormamız lazım ama ruh insan bedeninin içinde olan ikinci kişidir.hatta astral seyehat gibi birçok yöntemle ruh bedenden ayrılıyor.ruh insan ölünce bedenden çıkan bişeydir ama ruh insanın her zaman içindedir.ruh insanın kişiliğini belirler.ruh bizim psikolojimizide belirler.ve ruh bizim bir parçamızdır.ruhsuz insan bir hayvana benzer ruh bize allah tarafından bahşedilmiştir ölüm bile ruha bağlıdır ruhsuz yaşam olmaz.

0

bizim bedenimiz ruhla ayakta duruyor zaten, beden ölünce ruh uçar gider sonsuz ebedi bir aleme göçer, uyurken rüya görürüz, bunun sebebi ruhumuzun bedenimizden gitmesidir, uyumakta ölmenin yarısı gibidir bunun için derler çünkü uyuyunca ruhumuz biryerlere gidiyor, uyanınca geri geliyor

0

bir film vardı benicio del toro oynuyordu galiba emin değilim 21 gram o filmi araştırıken okumuştum.bir deney yapmışlar ölmeye yakın kişilerin ölmeden hemen önce vücut ağırlıkları ölçülmüş bir de ex olduktan hemen sonra arada 21 gramlık bir fark çıkmış.buna ruhun ağırlığı diyorlarmış.

0

ruh fizigin otesinde olan akilla kavranilmaz kalbe hitap eder. bes duyu organimizla kavrayamadigimiz bir sey.

0

beden ölse de ruh ölmez derler. ruh insanı ayakta tutan şeydir.

0

ruh insan bedenin derinlikleridir. düşüncelerin hislerin asıl merkezidir. bence ruhumuzun en yakın olduğu bölge ise kalp çevremizdir. ruhun mahiyeti nin bazı isanlar tarafından anlaşıldığını bliyorum. bunun bazı işlemler yapmak veya kendimiz arındırıma yollarına başvurabiliriz. çakralarımız açabilriz. meditasyo oldukça etkili ve güzel bir yöntemdir.

0

ruh rabbimizin emrindedir biz ruh hakkında çok az bilgiye sahibiz. ama insan uyurken falan yakaza alemine giriyor ya o anda ruhun çıktığı anlaşılır. hatta medyumlar falan astral seyahat yapmaya çalışır
evliyaların da ruhu bedenine hükmedebildiği için uçmaları mümkün zaten

0

ruhun var olup olmadığı anlaşılamaz ölmeden bunu bilemeyiz . insan bedeni içerisinde ruh barındırır . ancak olunca bu ruh yükselir ve dünyada sadece bedenimiz kalır . ruhunuza da dünyada var olur mu açıkçası henüz ölmediğim için bunu bilemem . ruhumun olduğunu hissedebiliriz yada çeşitli kavramlara dayanarak bunu deneylerle görebiliriz . fakat bu soyut bir şeydir hiçbir zaman tam olarak böyle diye kesin bir kanıya varamayiz .

0

ruh, müslümanlar için olmayandır. hemen ne diyor lan bu demeden önce kuran'ı okuyun sizden ricam. kutsal kitap kuran'da insanda ruhun var olmasına dair tek kelime dahi geçmez. ruh dediğimiz şey bilim dünyasında bilinçtir. ne yazık ki bilinç dediğimiz kavramı dahi henüz içselleştirebilmiş veya ne olduğunu çözebilmiş değiliz. sadece beynimizdeki frontal lobun seçimlerimizi yaparken aktif rol oynadığını biliyoruz.

0

ruh nedir insan beden icinde ruh dur olum mellek gelir ruhumuz alir sorgu gelir ruh la konusur

1

ruh nedir insana bahşedilen bir canının simgesidir biz yaşamımız boyunca tam bir yüreğimizde bir ruh vardır öldüğümüzde o ruh göye yükselir ve can bedenden çıkar ruhun mahiyetinin açıklamasını yapamam bilmiyorum.

0

insanlarda ruh 21 gramken
hayvanların ruh ağırlığı yoktur ayrıca sansar 21 gram mixtape
albümünü dinleyin derim

0

ruh insanin akliyla bedeni arasinda iletişimi sağlayan kişin karakter özelliklerini yansitan bizim asil varliğimizdir.beden ruhun vücud bulmuş halidir öldüğümüzde ruh bedenden ayrilir

0

ruh insanın canı dediğimiz bireydir bedenden ayrı bir maneviyattır beden de olmaması ölüme delalettir. hatta ruh bedenden çıkmadan gibi deyimleriizde vardır. ruh bedene can verir haraketlerimizi onun sayesinde karar veririz

0

ruhun anlamı ilk önce hangi görüş ve hangi dinden bakıldığına göre değişir.islamiyete göre ruh insanlara üflenmeden önce berzah alemi denilen bir alemde yaratılmıştır. buradan anlayacağımız şey ise ruhun islamiyete göre çok önceden var edildiği ve hepsinin tek bir seferde yaratıldığını anlatır.bu nedenle şu çıkarım yapılabilir ruh insanın özüdür beden ise bir kabuktur.tasavvuf da ruhu eğitmek üzerine kuruluş bir ilimdir.ateizme göre ise birçok görüş vardır benim en çok sevdiklerimden birisi ise şöyledir:insan beyninde bir çok elektriksel olay gerçekleşir ve bu olaylar incelendiğinde bir elektrik kümesi olarak adlandırabileceğimiz bir şey ortaya çıkar.her bir farklı eylem de bu elektrik kümesi beynin farklı bir bölmesine hareket eder.bu görüşe göre ruh budur ve ruhun aslında fiziksel bir olgu olduğunu söyler.diğer bir tanımıda benlik oluğudur. okultizme göre ise ruh bedeni kaplar ve sarar.meditasyon ve parapsişik antremanlarla ruhu anlayabilirsiniz ki bu benimde tecrübe ettiğim birşeydir birçoğu doğrudur.insanlara parapsikoloji bazi psişik güçler yükler ve bunları inceler.okultizm de bütün bunların kaynağının ruh ve ilahi kudret olduğun vurgular.tasavvuf da bu konularla iç içedir.burada ki ruhun mahiyeti yani niteliği bazı olayları öngörebilmeyi (durugörü),bazı düşünceleri anlayabilmeyi (telepati) ve düşüncelerle iletişim kurmayı vb.. olarak betimlerler.bu konular 6000 yıllık çin kültüründe derince bir yere sahiptir.kısacası ruhun mahiyeti ve anlamını her din ortak nokta olarak içe dönüş,meditasyon,namaz,zikir vb... hepsi aynı işlem olan şeylerle anlamaya çalışır.hepsi en sonunda aynı hissi ve sonucu verir ruhu anlamak için ilk önce neler yapabildiğini anlaman gerekir.

0

ruh bizim içimizdeki kişiliktir bir maliyeti yoktur bunun gelişmeside bize bağlıdır

0

ruh bence hislerle alakalı bir şey. ruhumuz sıkılıyor dediğimiz an bence duygu ve düşüncelerimiz ile alakalı bir şeydir.

0

dini inanışlara göre ruh yaratıcının bir parçasıdır ve canlı yok olduğunda ruh yaratıcısına geri dönerek bedeniyle beraber yaptığı davranışların sorumlu olduğu görevlerin hesabını verecek madde dışı bir varlıktır.ruhun insan vücuduyla beraber iç içe hattın sonuna kadar hareket ettiğine inanılır.fakat ruh tam olarak nerdedir insanı nasıl etkiler bilemiyoruz.ruha felsefi ve biraz daha bilimsel yaklaşırsak eğer ruhun olmadığı aslında ruh dediğimiz şeyin insan bilinci olduğu düşünülmektedir.ancak iki görüşüde kanıtlamak imkansız.çünkü madde dışı metafizik bir yapıdan nakşediyoruz.teknoloji ilerledikçe veya dinler daha iyi anlaşılabildiği zaman ruh gerçekten açıklanabilir.

0

yaşayan ile yaşamayan insan arasındaki 21 gramlık farktır.